Vörös és fekete mindig divatban

Nem tudom ki, hogy van vele, magam részéről bolondulok a fekete és vörös mindenféle kombinációjáért, legyen szó bútorról vagy lakástextíliáról, és persze ugyanez igaz a ruhákkal és kiegészítőikkel kapcsolatban is. Mit is tud ez a két, egymástól nagyon elérő tulajdonságú, ám egymással mégis fantasztikus szövetséget alkotó szín?

 A fekete súlyos és tárgyilagos, a vörös maga a szenvedély. A fehér vagy semleges háttér elé állított vörös és fekete izgalmas, különleges hatású enteriőröket eredményez.  A nyugodt, fehér falak és világos padló semleges hatására artisztikus töltetet kapnak a fekete bútorok, az így kialakult szemgyönyörködtető látványt pedig csak tovább fokozhatjuk a jó érzékkel adagolt, megfelelő arányban kevert vörösökkel. Itt a lehetőség a bátor kísérletezésre. Képeinket  Lamberti  bútorokkal berendezett enteriőrökből állítottunk össze,  melyek az Arioso-nál kaphatóak is.

Individuals Seite 006

1. A praktikus polcokat tetszés szerint rakhatjuk össze, variálhatjuk pillanatnyi ötleteink alapján, az eredmény pedig egy különleges, szoborszerű alkotás.  A hab a tortán néhány apró, jelzésszerű vörös tárgy.

Alicante

2.  A légies térben szinte „úsznak” a fekete bútorok, a nagy fekete tárgyak komorságán néhány vörös párnával és szőnyeggel segíthetünk.

Alicante

3. A csupa üveg vitrin sziluettjét elegáns vonalú, fekete keretszerkezete biztosítja. Érdemes tanulmányozni, milyen gonddal válogatták össze a szekrény berendezésének tárgyait, valamint azok dekoratív elrendezését is.

Duttendorf

4. A fekete háttér előtt néhány izgalmas ”aranyhal” vonja magára a tekintetet. Megint beigazolódott, hogy a kevesebb néha több.

Duttendorf

5.  Jó ötlet arra, hogyan lehet a sok fekete nyomasztó hatásán lágyítani. Ennek a feketére festett tárolónak hátsófalát tükörrel helyettesítették, ami mindent megváltoztatott.  A tükörben megjelenő zöld növények üde látványa varázslatos hatású.

Szöveg: Borsos Klára, fotók: Lamberti