Így rendezd be otthonod jövőre!

 

Ha új  év – akkor új trendek. A ma embere számára teljesen magától értetődő, hogy az új év sok egyéb mellett olyan izgalmas változásokat is tartogat a számunkra, amelyek befolyásolják öltözködésünket, lakásunk berendezését, leendő házunk stílusát. Ez a különleges társasjáték szerencsére évről – évre megismétlődik, rengeteg ötlettel, lehetőséggel ajándékozva meg mindnyájunkat.

ambiente_living_tf_22

Mik az előrejelzések 2014-re? Kukkantsunk a kulisszák mögé, ahol a német trendiroda a Stilbüro bora.herke.palmisano  fiatal tervezőinek jóvoltából már bevetésre kész az elkövetkező időszakra tervezett kollekció. Egyébként az anyagot hivatalosan, a korábbi évekhez hasonlóan a Frankfurti Vásár Ambiente kiállításán fogják bemutatni február elején. Addig is vegyük sorra a legfontosabb információkat.

ambiente_living_tf_39

Egy biztos, jövőre egyszerűbb, racionálisabb megoldásokat ígérnek a fiatal tervezők, számtalan okos, jól használható ötlettel, könnyen kivitelezhető tervvel. Ismét előtérbe kerülnek a rég elfeledett kézműves technikák, gyönyörködhetünk a színek kavalkádjában és a változatos design megoldásokban. Lakásainkat változatlanul a különféle stílusú darabok együttélése fogja meghatározni, ám vigyázat, minden sokkal visszafogottabb és nyugodtabb lesz, figyelmeztetnek a tervezők.

Íme a 4 meghatározó stílus és legjellemzőbb jegyeik:

1. Stunning Temper

(Meglepő hangulatú)

A könnyed, vicces emberek divatja ez, akiknek fantáziája szabadon szárnyal. A számukra javasolt vidám színpalettán a mandarintól a zöldig, a pirostól az rózsaszínig szinte minden előfordul. Hatalmas monokróm felületek határozzák meg falaikat, bútoraikat, fotószerű motívumok absztrahált változatai népesítik be a tereiket. A lényeg egyéniségük szabad kibontakozása.

stunning_coll_16cm

2. Subtle Spirit

(Finom lélek)

Nyugodt, elegáns, finom esztétikai érzékkel rendelkező embereknek készült a Subtle Spirit, akiknél a harmónia, a kényelem és az intimitás környezetük legfontosabb meghatározói.   Stílusos tárgyaik,  nívós bútoraik szépségét a legmarkánsabban a különleges fény hatású mélykékkel, fenyő zölddel vagy padlizsán lilával tudják kiemelni, melyekhez kiegészítőként jade és matt arany használata javasolt.

subtle_coll_16cm

3. Serene Nature

(Derűs természet)

Könnyed, laza típus, aki élvezi a természet kínálta örömöket. Szereti az egyszerű megoldásokat, a természetes alapanyagokból készült tárgyakat. Nála az egyszerűség a nyerő. Lazúros színekkel veszi körbe magát, segítségükkel  teremt könnyed és nagyvonalú világot maga köé. Belső tereiben előszeretettel használja a nyers, megmunkálatlan követ, fát és parafát. Figyelem, ezek a nagyon ápolt, gondozott enteriők nem azonosak  a hagyományos rusztikus stílussal.

serene_coll_16cm

4. Striking Mind

(Különleges észjárású)

Markáns színek és formák jellemzik ezt az irányzatot. A fekete, fehér, bézs és dohány mellett krómmal, kékkel és egy intenzív sárgával dolgozik. A hatalmas monokróm felületeken olykor kevés vízszintesen felhordott mintát is használ , ám ezt mindig nagyon visszafogottan, takarékosan teszi. Formanyelve lényegre törő, a geometrikus, éles kontúrokkal körbehatárolható tárgyakat kedveli. Környezetében markánsan ötvöződnek egymással  a régről újra felfedezett klasszikusok  és a szigorúra vett modern formákat megjelenítő alkotások.

stricking_coll_16cm

Szöveg: Borsos Klára

Fotó: Ambiente