Tapéta őrület a lakberendezésben

 

A tapéták a nyolcvanas években élték hazánkban virágkorukat. Majd a nappali falait elárasztó pálmafás giccsek uralták a panel design-t. Meglepetésünkre visszatértek a nagy mintás tapéták és a falakat betöltő fotók. Tudtak valamit a panelekben…

Cole & Son Whimsical_Scaramouche

A Cole & Son új kollekciója gyerekkorunk fantáziavilágába repít bennünket: elvarázsolt erdők, csillagoktól ragyogó égbolt és az ezernyi titkot rejtő, mély tenger képei keverednek benne a cirkusz harsány színeivel és mintáival, méhecskék és pillangók csillogó ábráival.

Cole & Son Whimsical_Cabaret

A Whimsical kollekció nosztalgikus, mégis modern világa 15 új mintából épül fel, melyekhez három új bordűr is készült, kiegészítésképpen pedig a nagy Cole & Son klasszikus: a Woods egy új változata is helyet kapott a sorozatban. A tapéták a Hepahistos üzletében vásárolhatók meg.

Cole & Son Whimsical_Archipelago

 

Nekem ez a tengeri motívumos a kedvencem, el tudnám képzelni a nappalimban. De akkor át kellene alakítanom a színeket hozzá. Érdekes, hogy nagyon meghatározó a tapéta mintája, így nagyon jól kell megválogatni a többi kiegészítőt. Ilyen hangsúlyos formáknál a legjobb, ha egyszínű szőnyeget és függönyt párosítunk mellé. A párnákban visszatérhet a tapéta motívuma.

Cole & Son Whimsical_Titania

 

Az is követhető, ha csak egy falat tapétázunk a többi egy színű marad. Így nem lesz kisebb a tér, de a mintáktól érdekesebb lesz a szoba hangulata.

Cole & Son Whimsical_Nautilus

 

Csak azoknak ajánljuk az aranyhalas motívumos tapétát, akik biztosak abban, hogy kedvelik az erős, hangsúlyos színeket. Az ázsiai hangulatot franciás könnyedséggel tehetjük bohókássá, mintha visszautaznánk az időbe egyenesen a kaméliás hölgy boudoir-jába.  Az 1875-ben alapított Cole & Son innovatív, látványos és különleges tapétakollekcióiról ismert. Termékeik között a 18., 19. és 20. század összes stílusa és rengetem motívuma megtalálható, csakúgy, mint kortárs designerek lélegzetelállító alkotásai.

(fotók tapéta: Cole & Son, Hephaistos)