Párizsban a kaviárnak is van kiállítása és ezért is szeretjük

2017-ben a svájci luxus bőrápolási márka, a La Prairie ikonikus Skin Caviar Kollekciójának 30. évfordulóját ünnepli. Ebből az alkalomból a La Prairie kortárs művészek egy kiválasztott csoportjával működött együtt, hogy egy művészeti kiállítás – „A Kaviár Művészete” – keretében minden lehetséges oldalról bemutassa a kaviárt. A párizsi kiállítás, melyet a feltörekvő kortárs művészeknek szenteltek a Royal Palais közelében található 500 m2-es művészeti galériában, a Galerie Triple V-ban került megrendezésre. Az esti rendezvényen Párizs elitje is részt vett, többek között Catherine Deneuve színésznő, Virginie Ledoyen, Arielle Dombasle, Amira Casar, a stílus ikon Inès de la Fressange, Helena Noguerra énekes, José Garcia színész, Vincent Dedienne humorista, valamint a legismertebb digitális influencerek. A kiállításon dolgozó művészek is mind jelen voltak a rendezvényen, köztük Paul Coudamy építész és tervező, TremensS vizuális művész, a digitális művészet kollektívája, a Bonjour Lab és a kísérleti fotós Cinq Fruits. A kiállítást négy nemzetközi városban mutatják be; Párizs után New Yorkban, Hongkongban majd végül Sanghajban lesz látható. A látogatóknak minden egyes  helyszínen lehetősége nyílik megtapasztalni öt innovatív művészeti alkotáson keresztül a kaviár rejtélyét, hatékonyságát és szépségét. A „Kaviár Művészete” kiállítás
megnyitóján a francia művész, Paul Coudamy egyedi művészeti alkotása is helyet kapott, melyet a közelmúltban már megtekinthettek a híres Art Basel művészeti kiállításon, a La Prairie exkluzív VIP Lounge termében a La Prairie és a világ vezető kortárs művészeti kiállításának legújabb együttműködésének köszönhetően. “Nagyon izgatottak vagyunk hisz ez az első ilyen jellegű együttműködés, melyről azt gondoljuk, hogy tökéletesen megtestesíti a La Prairie bensőséges kapcsolatát a művészet világával”- mondta Greg Prodromides, a La Prairie Group marketing
igazgatója.

03_La Prairie_Visual

“Az értékes kaviár bőrápolókban való felhasználásával a La Prairie folyamatosan feltöri a luxus bőrápolás kódját épp úgy, ahogy ezek a tehetséges művészek a képzelet határait feszegetik. Ahogy minden egyes művük egy merész vízióval kezdődik, pontosan így van ez minden egyes La Prairie termék megalkotásakor is.”- tette hozzá.
A Skin Caviar 30. évfordulóját ünneplő öt művészeti alkotás -beleértve Coudamy az Art Baselen leleplezett „élő sejtjeit” is- a tömörség koncepcióján keresztül tolmácsolja a La Prairie legutolsó kulcsáttörést jelentő újdonságát – a Skin Caviar Absolute Filler-t. A Skin Caviar Collection legújabb innovációja helyreállítja a bőr tónusát és tömörségét miközben segít újraformázni az arcot és helyreállítani annak feszes kontúrjait. Egy teltséget adó arcápoló készítmény, művészi installációk által kifejezve.

02_La Prairie_Visual

Négy további mű egészíti ki a kiállítást, amelyek a Skin Caviar Kollekciót hivatottak bemutatni, köztük Coudamy második alkotása a Solid Frequencies, amely egy üvegből, elektronikus érzékelőkből, csúcsminőségű hangrendszerrel ellátott fémből és gyantából készült alkotás. A masszív fekete formát apró golyókkal megtöltött üvegcső lyukasztja át, amelyhez a La Prairie eredeti kaviár termékében, a Skin Caviar Dermo Caviar-ban lévő kaviár gyöngyök adták az inspirációt. A Bonjour Lab digitális műve, a Moving Pixel a La Prairie Skin Caviar Liquid Lift termékének kivételes lifting hatását szimbolizálja. Az arany gyöngyök halmaza egysziluettet formáz, mely egy röpke pillanatra megdermedt időben és térben, szembeszegülve a gravitáció és az idő kíméletlen hatásával.

01_La Prairie_Visual

A Cinq Fruits egy fotósorozata a La Prairie időtlen szépség utáni örökös kutatását hivatott megünnepelni olyan képekkel, amelyek az ikonikus Skin Caviar Luxe Cream-et és Luxe Cream Sheer-t jelenítik meg és amelyek kiemelik a márka művészi érzékenységét. A TremensS audiovizuális installációja egy koromsötét szobában kapott helyet, ahol egy erős lézerfény vágja át a teret saroktól sarokig, hogy elérjen egy súlyos, függőleges monolitot. Ez az egyszerre éteri és technológiai alkotás a La Prairie azon fejlett gőzdesztillációs eljárását utánozza, melynek eredménye a kaviár víz, mely összetevőt a La Prairie legelőször a Skin Caviar Essence-in-Lotion termékének megalkotásakor alkalmazott. Mind az öt élményt úgy tervezték, hogy az egy magával ragadó utazás legyen a kaviár kényeztető, kifinomult és titokzatos világába.

A LA PRAIRIE

A La Prairie a luxus bőrápolás piacvezető márkája, mely a világ 90 országában van jelen. A La Prairie nem csupán a luxus szinonimája; neve egyet jelent az innovációval, a hatékonysággal, a magas színvonalú szolgáltatással és Svájccal, azzal a kivételes országgal, melyre a tisztaság, a precizitás és a kiválóság jellemző és amely otthont adott a márka születésének 1978-ban. A La Prairie az időtlen szépség utáni kutatásra felelve a legkorszerűbb technológiákat különleges receptúrákkal és elegáns csomagolással igyekszik ötvözni, ezáltal a bőrápolást a művészet szintjére emeli.

05_La Prairie_Brand Seal

A GALERIE TRIPLE V A Dijonban 2007-ben alapított és 2010-től Párizsban található Galerie Triple V Vincent
Pécoil, Olivier Vadrot és Virginie Guillerot ötlete volt. Nem kizárólagosan a festészet iránti részrehajlás, hanem gyakran absztrakt, néha optikokinetikus, de majdnem mindig konceptuális művészet uralja a galéria programját, mely áthídalja a művészek nemzedékei közötti szakadékot, valamint összeköti a francia művészet színtérét az
Atlanti-óceán másik oldalával.

A MŰVÉSZEKRŐL

Paul Coudamy

Paul Coudamy annak a transzdiszciplináris (több tudomány területet is érintő),
megalkuvást nem tűrő stúdiónak az igazgatója, amely elsősorban építészeti alkotásokra
fókuszál. A szépség iránti kutatás a fő forrása a stúdió kreatív esztétikájának, mely a
számunkra érzékelhető határokat szeretné túlhaladni, valamint poetikus tárgyakat és
helyeket megalkotni. Coudamy építőművészete az ötlettől a megvalósításig aprólékosan
kidolgozza tárgyait, a formát és az elkészítési folyamatot pedig a stúdió műhelyében
hozza létre a legújabb digitális technológiák –beleértve az ipari robotkart- segítségével.

Bonjour Interactive Lab

A Bonjour Interactive Lab egy kreatív stúdió, mely olyan projektekre specializálódott,
melyeknek középpontjában a művészi installáció, a technológiai innováció és az
interaktivitás áll.
A csapat erőfeszítései nagy részét az alkotó dizájnra (grafikus és hang), az ember és a
gép interakciójára és az adathordozókra fókuszálja, melynek eredményeként a Bonjour
kereszt domain élményeket és interakciókat tudott megalkotni.

TremensS

Egy művész és mérnök, TremensS áll a művészet, az innováció és a kognitív tudomány
metszőpontjában álló sötét és magával ragadó élmények mögött. TremensS az
ember/gép interakciót olyan technológiai installációkon keresztül vizsgálja, ahol a fényt,
a hangot, a képet és a plasztikát sötét, majdhogynem szent aurával vegyíti.

Cinq Fruits

A művészeti vezetés, a fotográfia és dizájn stúdiója. A Cinq Fruits-ot 2009-ben alapította
Mathieu Missiaen és Julien Morin. A művészeti igazgatók Stéphane Perrier, Tiffany
Chen és Ronan Brun később csatlakoztak a kollektívához. Az alapvetően
multidiszciplináris és kutatás-központú Cinq Fruits a vizuális művészettől a divatig
különféle domaineket kutat fel.

A kiállítások időpontjai:
Párizs, július 4.

New York, szeptember 7-8.

Hong Kong, szeptember 29 – október 1.

Shanghai, november 10-12.