Kölni Kölnből érkezett

 

A 4711 Eredeti Kölnivíz a világ egyik legrégibb márkája – és joggal az egyik legismertebbikje is. Már Katalin orosz cárnő, Napóleon és Goethe is használták és dicsérték ezt a kölni kompozíciót. Ez az illat ugyanis 222 éve betartja ígéretét: Az egyedülálló kompozíció kedvező hatással van a testre, a szellemre és a lélekre. Hangulattól függően ez az illat élénkítő, vitalizáló és megnyugtató is egyben.

Cologne, 1958

A 4711 Eredeti Kölnivíz 2006 óta a stolbergi székhelyű MÄURER & WIRTZ parfümház kezében van. A 4711 ernyőmárkát folyamatosan gondozzák és olyan innovatív koncepciókkal, mint az ACQUA COLONIA presztízsmárka és a “Wunderwasser” twin- illat koncepció, továbbfejlesztik azt. Változatlan, bevált és titkos receptúrájával a klasszikus 4711 Eredeti Kölnivíz még ma is lenyűgözi rajongóit és egyike a legnépszerűbb illatoknak.

A frissesség és a kiegyensúlyozottság titka: az illat

A 4711 Eredeti Kölnivíz pontos összetételét mind máig szigorúan titkosan kezelik. Válogatott összetevő̋i között olyan illóolajok találhatók meg, melyek speciális aromaterápiás hatásukról ismertek. A friss illatindításról és az összetéveszthetetlen revitalizáló élményről a bergamot, a citrom és a narancs gondoskodnak: A 4711 Eredeti Kölnivíznek az élénkítő̋, könnyű̋ fejillat tudatos hangsúlyozása adja meg karakteres és kellemes illatát.

4711

A levendula és a fűszeres rozmaring ellazítanak és erősítik az idegeket. Az értékes neroli-olaj – melyet a keserűnarancs virágából nyernek – szintén nyugtató hatású és egyben gondoskodik a pozitív hangulatról. Lazuljon el a 4711 rituáléjával: Dörzsöljön szét egy nagyobb adag 4711 Eredeti Kölnivizet a tenyerében és finoman masszírozza be tarkójánál és halántékánál.

Beauty

Mérföldkő az illatkészítésben

A 4711 Eredeti Kölnivíz illatok egész nemzedékének létrejöttét eredményezte – ezek a “kölnik”. A tipikus kölni illatösszetétel parfümtörténelmet írt és ma már hozzá tartozik az illatkészítés klasszikus repertoárjához. Alexandra Kalle, a MÄURER & WIRTZ Fragrance Development Manager-e az illat hangulatát a következő̋ módon írja le: “Számomra ezt az illatösszetétel olyan, mint egy zenei akkord: világos és pozitív, élénkítő̋ és vidáman könnyed!“

France

Legendás: az üveg

A híres parfümökkel egyenértékű az üvegük: a Molanus-palack, melyet a lepárló, Peter Heinrich Molanus fejlesztett ki 1820-ban, összetéveszthetetlen formatervezésű A hatszögletű forma megkönnyítette a palackok tárolását, használatát és szállítását – valamint lehetővé tette olyan nagyméretű címkék felragasztását, melyeket mindmáig használnak. A színek szintén védjegyeivé váltak a 4711 Eredeti Kölnivíz kiváló márkának. A drága díszített címke intenzív brémai kék és arany színekben pompázik. A megjelenített medálokat abból a számos kitüntetésből válogatták össze, melyeket a 4711 Eredeti Kölnivíz világkiállításokon nyert, Philadelphia-tól, Melbourne-ig. A világhíres illat klasszikus eredetiségét az értékes aranyozott kupak és a piros pecsét garantálja.

 

Ihr Reich