Virágokkal, színekkel jön a tavasz a lakásba!

A lakberendezés hasonlóan az öltözködésünk divatjához évről évre változik. Bár a kanapénkat nehezebben cserélhetjük le, mint a szoknyánkat. De itt is vannak trükkök, amivel akár újjávarázsolhatjuk otthonunk és nem kell milliókat költeni. Nem árt, ha az alap bútoraink semleges színűek. Könnyebb a függönyöket, párnákat és szőnyegeket átvariálni, mint a nagyobb bútorokat. És a változás akkor is látványos! Idén a lakberendezés divat gurujai szerint az 1920-as évek vegyes stílusa a meghatározó. Nem könnyű megtalálni az ízléses vegyítést, így ha valaki bizonytalan, inkább kérje szakértő segítségét.

DG_Seraphina1-1

Több új lakástextil- és tapétasorozatot is bemutatott idén januárban a Designers Guild. A 2018 tavaszi kollekciók közös jellemzője, hogy a Designers Guildtől megszokott színpompát egy halványabb, lágyabb, finomabb paletta váltja fel, miközben a nagyvirágos minták, csíkok és festői részletek megmaradtak.

DG_Seraphina2

A Seraphina kollekció kárpit- és függönyanyagai,  a Contarini tapétái és a Padua Weaves szövött anyagai egyaránt a szürkék, halványkékek, mályvák, drappok és az idei fő szín: a jáde- és mentazöld különböző árnyalataiban pompáznak.

DG_Seraphina_Celeste

Az árnyalat a Savine textilkollekcióban is megjelenik, mely a többi sorozattól eltérően élénk árnyalatokkal illusztrálja a legújabb trendet: a batikolt hatást.

DG_Seraphina_Stitch

Igazi tavaszi életérzés a zölddel és a nagy virág motívumokkal kevert szoba ad. Szinte érezni lehet a korai tavaszi kerti virágok illatát a levegőben.

DG_Seraphina_Octavia

(fotók: Hephaistos)