Elvarázsolt falak között a párizsi Maison et Objekt-en

 

Az emberek két nagy csoportra oszthatóak, egyesek megszállott tapéta imádók, másoknál viszont a falak dekorálásakor  szóba sem jöhet  más, mint a festék. Az a gyanúm, hogy a csoportok  aránya hamarosan változni fog, hiszen a  tapétagyártók legújabb,  csábító ajánlatainak nehéz ellenállni.

Januárban a Cole and Son angol tapétagyártó cég  kreatív mintákkal és színekkel életre keltett   anyagában gyönyörködhettek a párizsi Maison et Objet kiállítás látogatói. Ide tartozik jó hírként, hogy a kollekciót már Budapesten is megcsodálhatjuk a  Mobili Mania  üzletében. Az új FORNASETTI  II. kollekció az olasz tervező Pietro Fornasetti  születésének 100 évfordulóján,  egy teljesen újszerű, ám a híres designer emlékéhez méltóan izgalmas kollekciót hozott létre, a tervező lányának elképzelései alapján, aki a hagyományos vízszintes, függőleges vonalak kombinációja  helyett  „röpülő” tárgyakkal,  belsőépítészeti motívumokkal dekorálja a rendelkezésre álló falfelületeket.

tapeta4

Az egyik legkedvesebb motívum az Uccelli  falpanel egy terebélyes fán tanyázó madársereget ábrázol. Szinte még a madárcsicsergést is halljuk.

tapeta1

Garantált a színházi hangulat, ebben a Teatro fantázianevű  tapétával díszített nappaliban.

tapeta3

Egy csodás esernyő kollekció és egy fára mászó majom, kell ennél több?

 

tapeta2

Éjszakai emberek számára  jobb társaság el sem képzelhető a  faágon gubbasztó bagoly sorozatnál.

 

Szöveg: Borsos Klára