A flamingó nem madár és a dália újra divatos? Virágtrend 2012

 

 

A környezetvédelem, a klímaváltozás és a wellness korában a vágott virágoknak és cserepes dísznövényeknek minden lakásban ott a helyük. Optimistán új megoldásokat keresünk, és nagyon vágyódunk a békére és a harmóniára.

 

kála virág trend mindennapi nő

A kála a falmingóvirággal zsinórral összekötve igazán trendi az üvegvázában

Miért is kéne otthonunkban mellőzni a természet közelségét, amikor könnyedén bevihetjük azt a lakásba? A vágott virágok és a cserepes dísznövények fontos szerepet játszanak a belső tér kialakításában. A növények társaságában igazán közel érezhetjük magunkat a természethez. Keressünk megfelelő helyet, újszerű megjelenési formát a számukra, például egy falra függesztett cserépben! Zöld színük és minden apró részletük; a különleges levélerezetek és mintázatok, a természet alkotta minden egyediség zárt térben még erőteljesebben érzékelhető.

A természet közelsége ezekben a zöld árnyalatokat és a különleges levélformákat alkalmazó vágottvirág-kompozíciókban kiváló módon érvényesül. A nyári vágottvirág-trendet változatos, könnyed és természetes formák jellemzik.

 

 

A virágok fajtái

 

ANTHURIUM

A flamingóvirág (Anthurium) virága levélre hasonlít, mert valójában az is: virágzati fellevél. A zöld sokféle árnyalatában díszlik, erőteljes megjelenése igazi dzsungelhangulatot teremt.

 

kála virág trend mindennapi nő

A sárga virágok tavaszi hangulatot hoznak a lakásba

FREESIA A frézia kis mérete ellenére igazán megkapó jelenség. Organikus virágformájával energiát sugároz, kiváló társa a robusztus és energikus flamingóvirágnak.

 

kála virág trend mindennapi nő

Elegendő egy két nagyobb levél és kész a kompozíció

PAEONIA

A pünkösdirózsa (Paeonia) a nyár hangulatát hordozza. Halvány árnyalatú, bársonyos, kerekded szirmaival harmóniát sugároz. A kompozícióban sötétrózsaszín virágú változatát vöröses erezetű levéldísznövényekkel társítottuk, egymásba folyó textúrát alakítva ki ezzel.

 

kála virág trend mindennapi nő

A zöld levelek keveredése a bíbor pillangóvirággal drámai hatású

ANETHUM

A vezérnövénnyel, a flamingóvirággal ellenétben a kapor (Anethum) finom szerkezetű, szinte áttetsző. Az apró virágok és hajtások természetes, organikus megjelenésűek. Szinte önálló életet élnek a virágkompozíciókban.

 

dália trend virág mindennapi nő

Itt az idő, hogy újra felfedezzük a dáliát!

DAHLIA

Telt, színpompás, pazar virágzás: ezek a tulajdonságok adják a dália erőteljes hatását. A sűrű sziromtömeg mélységet és szerkezet ad az összeállításoknak. Feltűnő kontrasztot alkot minden levélzölddel, mind formában, mind pedig színben.

 

dália trend virág mindennapi nő

A halak helyett virágok kerültek a gömbvázába

ZANTEDESCHIA

A kála (Zantedeshia) virága szintén levélhez hasonló. Tölcsérszerűen befelé csavarodó virága jól illik a Botanical Energy koncepció tematikájához, ami több színváltozatát is alkalmazza.

 

 

dália trend virág mindennapi nő

A lila a virágoknál még divatos szín