Home Fórum- és blogszabályzat

Fórum- és blogszabályzat

írta admin
Fórum- és blogszabályzat

A mindennapino.hu (MINDENNAPI NŐ) cikkeihez/rovataihoz várjuk a hozzászólásokat, de megkérünk, hogy tartsd be a következő szabályokat:


A legfontosabb szabály: a hozzászólások az egymás személyét és véleményére nyitott és tisztelni tudó, megfelelő önuralommal bíró felhasználóknak biztosítsanak lehetőséget a véleménynyilvánításra és tapasztalatcserére.

A mindennapino.hu fórum és blog szabályzata:

Ne tedd, mert tilos (és kizárhatunk):

 • más telefonszámát, e-mail címét, idézett telefonbeszélgetést- vagy e- mail- részletet elhelyezni, még az érintett beleegyezésével sem, idetartozik a más felhasználóról bármilyen információ nyilvánosságra hozatala, beleértve annak jelszavát is;
 • a sértő szavakat, trágár kifejezéseket, másokban megbotránkozást, félelmet keltő kifejezéseket használni;
 • obszcén vagy pornográf anyagokat megjelentetni, szexuális szolgáltatást kínálni vagy bármilyen, a közerkölcsbe ütköző tartalmat megjeleníteni;olyan termékeket ajánlani, amelyek forgalmazása bűncselekményt vagy szabálysértést valósít meg (pl. kábítószer pszichotrop anyagok), vagy amelyek forgalmazása engedélyköteles (pl. fegyverek, gyógyszerek, veszélyes tárgyak), továbbá forgalomba nem hozható termékek említése (például üdülési csekk, engedélyezetlen élelmiszerek, át nem ruházható értékpapírok)
 • olyan tartalmat közzétenni, vagy olyan tartalomra hivatkozni, amely az üzemeltető jó hírnevét, üzleti érdekeit, általános megítélését sértheti vagy veszélyezteti;
 • a moderátorok döntését felülbírálni és a törölt hozzászólásokat bármilyen módon újra elérhetővé tenni;
 • a cikkekben megjelent vállalkozások termékeit jó hírnevét becsmérelni, arra nézve sértő kijelentést tenni
 • bármilyen jogsértő tartalom bemásolása, elhelyezése,
 • a Szolgáltató szolgáltatásait bojkottálni vagy arra felhívást intézni;
 • Csak az arra kijelölt helyen és a jelen szabályzatban meghatározott módon szabad: eladási-vételi ajánlatot tenni, vagy segítséget kérni ilyen ügyben, politikai vonatkozású és/vagy tartalmú hozzászólást tenni;
 • olyan tartalmat vagy képet elhelyezni, amely a 18 éven aluliak erkölcsi fejlődésére károsan hathat.

A fenti szabályok bármelyikének megszegése (vagy más helytelen viselkedés) okot adhat a kérdéses üzenet eltávolítására, az azokat megsértő Felhasználó felfüggesztésére, vagy törlésére.

 

Így moderálunk mi,  jó ha tudod

A mindennapino.hu moderátorainak lehetősége van, – ha úgy ítélik meg, hogy a hozzászólás sérti a Mindennapi nő blogszabályzatát – egyes hozzászólások törlésére, de akár a felhasználó regisztrációját is megszüntethetik. 

A moderátorok a jogsértő, továbbá a kulturált társalgást szándékosan vagy ismétlődően akadályozó felhasználók jogosultságait korlátozhatják. Több témát érintő, kirívóan súlyos esetben a moderátorok az adott regisztrált felhasználót letilthatják a teljes weboldalra vonatkozóan. Ha felhasználói visszajelzések, kérések érkeznek a moderátorokhoz, akkor igyekeznek az esetleges problémáknak utánajárni és szükség esetén közbelépni.

 • Nem engedélyezett és tilos olyan tartalom közzététele vagy olyan tartalomra történő hivatkozás, amely az üzemeltető jó hírnevét, üzleti érdekeit, általános megítélését sértheti vagy veszélyezteti
 • Tartalmi hátráltatás: a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozó és zavaró, vagy témán kívüli (“offtopic”) hozzászólások.
 • A scriptek, azaz olyan programok, alkalmazások, amik automatizáltan használják a felhasználó hozzáférését nem engedélyezettek.
 • Tiltottak az olyan programok amik automatikusan információkat gyűjtenek, ezzel igazságtalanul előnybe hozva annak használóját vagy felhasználók csoportját.
 • Többi felhasználó szándékos félrevezetése, vagy azok félrevezetése, akik segítséget vagy kérdésükre választ várnak bármely témával kapcsolatban
 • A Ptk. 78. § (1) bekezdése szerint a személyhez fűződő jogok védelme kiterjed a jóhírnév védelmére is. A jóhírnév sérelmét jelenti különösen, ha valaki más személyre vonatkozó, azt sértő, valótlan tényt állít, híresztel, vagy való tényt hamis színben tüntet fel.
 • Bármilyen jogsértő tartalom elhelyezése, jogellenes cselekmény vagy bűncselekmény elkövetésére felhívást közzétenni vagy erre utaló magatartást folytatni;
 •  A leggyakoribb jogszabályok megsértése internetes környezetben: a szabálysértésekről szóló 1999. évi LXIX. törvény (Szabálysértési törvény); a polgári törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk); a büntető törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény (Btk); a reklámtevékenységről szóló 1997. évi LVIII. törvény (Reklámtörvény).
 • Technikai hátráltatás: ilyen lehet különböző, oda nem illő alkalmazások, nagyméretű képek, hosszú szövegek bemásolása, a rovatok letöltését akadályozó vagy lényegesen lassító csatolások vagy linkek, képek, automatikusan induló file-letöltések, átirányítások és minden más olyan beavatkozás, ami akadályozza a szolgáltatás rendeltetésszerű használatát (például szöveg nélküli hozzászólások stb.).
 • Tilos az üzemeltetés megbízhatóságát veszélyeztetni azzal, hogy valaki szándékosan más nevében nyilatkozik, megtévesztve ezzel a többieket, és kellemetlenségeket okozva az illető felhasználónak.

 

A weboldal sütiket használ a jobb böngészési élmény miatt. A weboldal megtekintésével elfogadod ezek használatát. Elfogadom Tovább