Karanténban a világ. Kigondolta volna 2 hónapja, hogy egy ilyen mondattal kezdek egy bejegyzést. Már nagyon sok időt töltöttünk otthon, ami egyrészről érdekes és talán kellemes másrészről idegörlő, unalmas és enerváló. Megszoktam, hogy hétvégén kell nagyobbat alakítanom a konyhában, békeidőben. De most, hogy mind a négyen családomból otthon ragadtunk, változott a felállás.
MINDENNAP FŐZNI KELL!
Három férfiember és én, aki még diétázott a karantén előtt, próbálja túlélni a koronát. Már minden receptem ellőttem kétszer és éppen azon siránkoztam, hogy kell egy terv, amikor lett egy terv. A Woman Power Project tagjai igazi túlélők! Kiderült, azzal, hogy mi otthon ragadtunk, az éttermek is nehéz helyzetbe kerültek, nincsenek vendégek. De voltak, akik gyorsan reagáltak a változásra! A Hentes konyhája Csonka Zsolt belvárosi étterme az első sokk után a kiszállítás mellett döntött. Soha nem csináltak még ilyet, így az első időszakban a barátokon tesztelték a futárkodást. Törzsvendégek észreveszik, a Bucher’s Kitchen kínálatában most még pluszban négyféle leves és a tiramisu is szerepel, többféle magyaros étellel, amik közkedveltek a magyar vendégek számára.
Majd mi következtünk, akik a tesztelés eredményéről még írunk is. Nagyon szívesen tettem eleget, ennek a felkérésnek.
Nekem nagyon kedves emlékem lett ebben a vérzivataros vírusos időben, ahogy Zsolt mosolyogva, – ami a maszkon át is látszott, – hozza az ételeket és kedvesen átnyújtja. Látszik, hogy neki is furcsa a helyzet, éttermen kívül tudni az ételeket. Mégis ez a jó hozzáállás, ez lehet a megoldás. És az is fontos szempont, hogy egy alkalmazottat sem küldtek el. Az ételek pedig isteni finomak! Mindig elmondta, az ételek átadása közben, hogy kis melegítést igényel és látszott rajta, hogy legszívesebben ott lenne, a folyamatot felügyelve, hogy a legjobb étel kerüljön a tányérra. De biztosíthatom, az került! A Pulled pork szendvicsről már hallottam, most végre megkóstolhattam és bizton mondhatom, hogy mindenkinek ki kell próbálnia.
Ha valami jó van ebben a koronás időszakban, akkor az, hogy házhoz jönnek a finomabbnál finomabb ételek a híresen jó magyar éttermekből. Igazi gasztro kirándulások ezek és most minden jó pillanatra szükségünk van, hogy könnyebben átvészeljük ezt a lélekölő karantént.