Színes esküvők divatban

A legjobb barátnőm éppen  a napokban tette fel az egyik közösségi oldalra az esküvői fotóját, a nyolcadik házassági évfordulójuk napján. Igen, már túl vannak a hetediken… Emlékszem, amikor terveztük az esküvőjét. Nincs is annál csodásabb dolog, (csak a lányok érthetik meg) mint azon gondolkodni, hogy mi legyen a fő szín az esküvőn, ami visszatér a csokorban, az asztal díszeken, a székmasnikon, meghívókon és a menyasszonyi tortán. Bár egyáltalán nem egyszerű feladat. Végül mi a lila hortenzia köré építettük a design-t. De a lilának annyi árnyalata van, (no nem ötven), hogy nem volt egyszerű feladat a gyászos lila helyett  a finom lilát megtalálni. Nosztalgiázva a fotókon, nekünk ez tökéletesen sikerült. Ha valakinek nincs annyi ideje vagy türelme, mint nekünk volt nyolc éve, akkor érdemes szakemberhez fordulni, mert az esküvőnek tökéletesnek kell lennie, ezt minden ovis kislány is tudja.

mopeden esküvő mindennapi nő blogmagazin

Amikor kiválasztod, hogy melyik szín vagy színpár domináljon az esküvőn, jól teszed, ha nem csak az ízlésedre hallgatsz, hanem annak is utánajársz, hogy melyik árnyalat milyen jelentéstartalommal bír, s hogy milyen hatással lehet rátok. A színválasztással kapcsolatban Deményné Marada Gyöngyi, a Gyöngyszem Esküvő vezetője szolgált olyan hasznos tanácsokkal, amiket minden esküvőre készülő párnak ismernie kellene!

Kezdjük az alapoknál!

Az alapszínek közül nagy népszerűségnek örvend a kék, ami az ég és a víz színe, azt azonban kevesebben tudják róla, hogy a bölcsesség, a derű és a fantázia is ehhez a színhez kapcsolódik. A Nap színe a sárga, mely az életerőt, életörömet és az energikusságot képviseli. Az esküvőkön gyakran találkozunk a pirossal is, amiről mindenki tudja, hogy a szeretet és a szenvedély színe. Jó azonban észben tartani, hogy emellett a vakmerőség, a veszély és a tiltás is a piros színhez köthető!

Árnyalatnyi különbségek

“Napjainkban rendkívül felkapottnak számít az esküvőkön a zöld szín, csodaszép árnyalatokból válogathatnak a párok. Egyeseknek azért ez a favoritja, mert a természetességet és a reményteli jövőt szimbolizálja, míg mások azért döntenek mellette, mert frissességet, életvidámságot áraszt” –  mondja a szakértő, akitől azt is megtudjuk, hogy a narancssárga is a keresett színek közé tartozik. A sárgához hasonlóan ez is életteli, meleg szín, ami kellemes hangulatot teremt, és szorosan kapcsolódik a kreativitáshoz és a kommunikációhoz. “A lilával kapcsolatban szélsőségesek a reakciók: vagy nagyon szeretik, vagy hallani sem akarnak róla a párok. Ez a szín az álmodozást, a gyermeki bájt és a spiritualitást testesíti meg” – árulja el a Gyöngyszem Esküvő vezetője.

 zöld szín az esküvőn mindennapi nő blogmagazin

Feketén-fehéren

A menyasszony fehér ruhája és a vőlegény fekete öltözéke a klasszikus esküvő színvilágát idézi, napjainkban azonban vannak olyan merészebb párok, akik az egész lakodalmat e két szín összjátékára építik. A fehér az ártatlanság, a tökéletesség és teljesség színe, jelentéstartalmánál fogva tehát minden esküvőn ott a helye! A feketétől sokan tartanak, mert a gyász, a bánat és a csalódottság színeként ismerik, pedig – okosan párosítva más árnyalatokkal – rendkívül elegáns összhatást kelthet.

Nyerő kombinációk

A sötétkék csodásan fest a fehérrel, a bézzsel és az ezüsttel. A türkizkék harmonizál a fehérrel és a rózsaszínnel, valamint a szürkével. A sárga tökéletes kiegészítői lehetnek a barna különböző árnyalatai, a fekete, a fehér és a krémszín. A piroshoz is passzol a fehér, a fekete, valamint a pasztell árnyalatok. A zöld a természetes színekkel harmonizál igazán, mint amilyen a barna, az okker vagy a krémszín. A lilával érdemes óvatosan bánni, mert önmagában is igen intenzíven hat. A fehér mellett a halványkék, a sápadt rózsaszín, a világosszürke és a zöld alkothat vele nyerő párost. Szakértőnk szerint trendi és nagyon harmonikus az az esküvő, melyen a párok egy adott szín különböző árnyalatait használják fel a meghívóban, a dekorációban, a terítésnél, a ruhákon és kiegészítőkön, valamint a köszönőajándékoknál. Akármelyik színre esik is a választásuk, lenyűgöző lesz a végeredmény.

 pink az esküvőn mindennapi nő blogmagazin

Forrás: Just Creative

Fotó: Gyöngyszem Esküvő