Párizs várja a farmer rajongókat is

Már hivatalos a hír: idén május 11-én megnyílik a Levi’s® flagship üzlete a világ leghíresebb, legnagyobb presztízsű bevásárló utcájában, az Avenue des Champs-Élysées-n, Párizsban. A divat és kultúra fővárosában nyíló Levi’s® üzlet teljesen újszerű és különleges vásárlási élményt nyújt majd az oda látogatóknak. A háromemeletes, 650 m2-es üzlet két legfőbb különlegessége az indusztriális stílusú belsőépítészeti design, illetve az a koncepció, hogy az üzletben profi szabóság is működik majd, így a vásárlók helyben magukra is szabathatják a megvásárolt termékeket. Ez lesz egyébként a világon a negyedik olyan Levi’s® üzlet, ahol szabóság is működik.

A divat- és farmerimádók legalapvetőbb bevásárló állomása

Az új flagship üzlet, a londoni Rengent Street-i üzlet után, a Levi’s® második legnagyobb európai üzlete lesz. Az üzlet egyébként a márka gazdag történelme előtti egyfajta tisztelgés is, és mint ilyen, rengeteg divatújdonságnak biztosít majd helyet, melyek a cool amerikai divat összes kötelező farmer darabját magukban foglalják. Ezen darabok közé tartozik a Levi’s® Curve ID női kollekció, a Levi’s® Water<Less™ farmerek, és az olyan időtlen darabok, mint a Levi’s® 501®-es farmer, vagy a kamionos dzseki, de kapható lesz rengeteg darab a Levi’s® cipő kollekciójából, a Levi’s® Made & Crafted™ ruháiból és számos vintage darab is.

A kulturális kapcsolatok ünneplése

Az üzlet megnyitójának apropójából, a Levi’s® az amerikai-francia kulturális kapcsolatokat is ünnepli egyben, illetve azokat a fontos momentumokat, melyek mindkét ország zenei kultúrájára, filmművészetére és divatjára is hatással voltak. Ezen megemlékezés részeként a Levi’s® új, párizsi üzletét egy sor francia-amerikai kulturális együttműködésnek szentelte, melynek keretén belül, az üzlet megnyitásától számított két hónapon keresztül két amerikai és francia zenei legenda és két utcai művész lép partnerségre a Levi’s®-szel. Ezek a művészek zenei- és művészeti témájú installációkon, limitált kiadású, kollaborációban készült ruházati terveken és egy sor eseményen, bemutatón és interaktív workshop-on keresztülmutatják majd be hazájuk iránti szeretetüket.

 

Az üzlet design-jának különlegessége

Az új Levi’s® Champs-Élysées-i flagship üzlet design-ját teljes mértékben a márka gazdag története és a kézművesség iránti szenvedélye inspirálta. A francia REV Architecture elnevezésű építészeti Iroda (Cristiano Benzoni and Sophie Thuillier vezetésével) tervezte a 650 m2-es helységet, amit belsőépítészetileg úgy alakítottak át, hogy az indusztriális stílust tükrözze, és egyben végig kísérjen a márka gazdag történelmén 3 emeleten keresztül. Az üzlet a Champs-Élysées lenyűgöző építészeti világára is épít, hiszen, az üzlet bejárata úgy lett kialakítva, hogy a promenád csodálatos építészeti világának stílusa az üzlet belsejében is folytatódik.

A kihívás

Az épület, ahová a Levi’s® bolt kerül, korábban mozik, kabarék színhelye volt, így aztán igazi kihívás volt Levi’s® üzletté alakítani a helységet. A vásárlók egy nagy nyitott területen át lépnek be az üzletbe, majd egy pompás pódium lépcsőn át mehetnek le az üzletbe, ami az alagsori területen helyezkedik el. Az üzlet padlózat közepén egy hatalmas oszlop található, ami jól tükrözi az üzlet hatalmas belmagasságát. A vintage kollekcióban olyan ruhadarabokat lehet majd kapni, melyeket a márka történelmi darabjai inspiráltak. A szabóság részlegben pedig a vásárlók azonnal átalakíthatják kedvenc darabjukat, hogy az a lehető legtökéletesebben illeszkedjen.

Az üzlet a fenntarthatóság jegyében épült

Az üzlet szinte minden eleme a fenntarthatóság jegyében épült, az elektronikai hálózattól, a világításon át, egészen a bolt szellőzéséig. Amikor csak lehetséges volt, újrahasznosított fapadló elemeket, illetve a lámpákhoz és bútorokhoz is, újrahasznosított anyagból készült termékeket használtak. A Levi’s® párizsi flagship üzlete a hét minden napján nyitva lesz majd. Péntektől szombatig délelőtt 10 órától este 10ig, vasárnaponként pedig délelőtt 10 órától este 9ig. Az üzlet pontos címe: 76 Champs-Élysées, ami a Galerie des Arcades sarkán található Párizsban.