Extravagáns karácsonyi dekortrendek

 

A világ színes és változatos, ezt tükrözi az új „karácsonyi divat” is, amely ezúttal bőségesen merít a különböző népek kulturális szokásaiból. Építészet, divat, különféle művészeti irányzatok – mindezek inspirálták a „stilbüro bora.herke. palmisano” designer csapatát – új trend füzetük megálmodása kor. Az anyaggal – a korábbi hagyományokhoz híven –  a Frankfurti Vásár kereteiben megrendezésre kerülő  Christmasworld kiállításon találkozhat élőben a közönség.

Íme egy kis előzetes a karácsonyi divatot jellemző négy fő divatirányzatból:

1. TENDER POEM

59260_CW_Trendbuch.indd

Világos, kellemes, lágy formák és kiegyensúlyozott összhatás jellemzi ezt az impresszionizmus ihlette irányzatot. A könnyed, nőies hangulat egyfajta nosztalgiát jelent a régi idők iránt. A dekorációhoz használjunk filigrán, apró díszeket, melyek aranyban, ezüstben játszanak. Jól illenek ehhez a stílushoz a különféle virágminták ihlette csipkék, átlátszó üvegek, kristályok, matt felületek.

2. MYSTIC ODE

59260_CW_Trendbuch.indd

Igen dekoratív irányzat, amely előszeretettel alkalmaz dráma, titokzatos elemeket. A romantikus, lírai megjelenési forma egyfajta hangulatot fejez ki, amely napjaink valósága és az álmok világának mezsgyéjén balanszíroz. A bázist a fekete színképezi, melyet arany és temperamentumos vörös tesz teljessé.  A különleges hatást tükrökkel, lakkozott felületekkel, finoman patinázott felületekkel, gyöngyökkel díszített textúrákkal tehetjük teljessé.

3. WEIRD DIARY

59260_CW_Trendbuch.indd

Sajátságos, egyéni és különleges ez az irányzat, amely sehova sem sorolható be igazából. A modern irányzatok különféle áramlataiból merít ugyan inspirációt, ám alapvetően független és önálló. Összhatásában humoros, amelyet szokatlan összeállításokkal is erősít. Színei a narancssárga, pasztell rózsaszín, karamellszín, mély viola, melyeket szürkével és antracittal egészít ki. Márványozott vagy mintás felületek, nyomott minták, plakátszerű motívumok jellemzik.

4.INVENTIVE HYMN

59260_CW_Trendbuch.indd

Ötletgazdag ez a fiatalos avantgard gyökerekből táplálkozó irányzat. Érdeklődésük fókuszában idegen kultúrák különleges kézműves technikái, anyagai, formái állnak. A naturális anyagok és színek meghatározta stílus előszeretettel használ tört fehéret, petróleum árnyalatokat, a mustártól a kékeszöldig. A klasszikus kézműves technikák mellett leginkább a divat és a textilművészet hatásai erősek.  Plasztikusan megmunkált, bolyhos felületek, rojtok, népi motívumok találkoznak geometrikus mintákkal, sok a kerámia, fa és fém

Szöveg: Borsos Klára

Design:  stilbüro bora.herke.palmisano

Fotó: Messe Frankfurt