Deszkára fel! 60 éves múltra tekinthet vissza a szörfös trend

1952-ben Jack O’Neill úgy gondolta, hogy a szörf, a sportolás a szabadságról szól. És milyen igaza van! Mindig is irigykedve nézem a szörfösöket, amint utazgatnak egyik óceán partról a másikra, hogy megmutassák egymásnak hullámlovas tudományukat.

Jack O’Neillt is ez az elképzelés vezette, amikor ötleteivel alapvetően újította meg a szörfösök ruháit. O’Neill a garázsában nyitotta első boltját, ma pedig a nevét viselő, vezető sportruházati vállalat új kollekcióval ünnepli 60. születésnapját. A legnagyobb választékban a Legends üzletekben elérhető márka darabjai ma is a hó és a víz végtelen szeretetét hordozzák.

A 20. század közepéig a szörfözés és a vízi sportok legtöbbjének élvezete a meleg tengerekre, valamint a nyári időszakra korlátozódott.  Más esetben maradt a didergés, ezért csak néhány bátor szörfös próbálkozott a hideg vizekkel. Persze a hosszú bemelegítés után a parton gyújtott tüzeknél megszárítani az átázott gyapjúruhát, már nem volt olyan vonzó életérzés. 60 évvel ezelőtt Jack O’Neill nem volt hajlandó elfogadni, hogy nem lovagolhatja meg Észak-Kalifornia jéghideg hullámait. Ennek eredményeként ő viselt először habszivacs szörfös ruhát, amiből mára a legmodernebb, szuperhajlékony, neoprén O’Neill öltözetek lettek.