Fejős Éva üzletasszony lett

Fejős Éva közel egy év hallgatás után visszatér, és saját könyvkiadója, az Erawan gondozásában jelenteti meg Most kezdődik című, 1999-ben eredetileg Holtodiglan címen kiadott regényét.

„Ez a regény számomra egy új kezdet szimbóluma, ezért is választottam a kiadóm első saját kiadású könyvének: ez volt a legelső megjelent regényem 1999-ben (igaz, akkor kevesekhez jutott el, és szerzői álnéven írtam), és most hídként érzékelem a múlt és a jövő között. Most, 2013-ban ismét ezzel kezdődik valami új az életemben. Az új címválasztás is egyfajta játékos jelzése ennek a korszakváltásnak, és természetesen passzol a műhöz. Örülök, hogy végre eljuthat a könyv nagyobb olvasótáborhoz: azok az olvasóim, akik az évek során használt példányban megszerezték ezt az írásomat, igazi csemegeként tartják számon. Amikor nemrégiben újraolvastam, nekem is felüdülést és jó szórakozást jelentett.”

A regényben Anisette, az ex-modell grafikuslány – aki három kutyával és egy problémás unokatestvérrel osztja meg lakását -, nyugodt élete egy csapásra felfordul, amikor kapcsolatba kerül egy zűrös rockénekessel. Együtt utaznak el egy egzotikus forgatásra, amely bővelkedik kalandokban. A szerző izgalmas krimiszálat is behoz a történetbe. Fejős Éva Facebook-oldalán (facebook.com/fejoseva1) hamarosan megtekinthetők a regényhez általa kitalált miniklipek, „trailerek” is. Az írónő könyvét először július 10-én Budapesten dedikálja az Aleé Libriben, majd több vidéki helyszínen is, július 13-án (vasárnap) Celldömölkön a könyvtárban, 15-én (hétfőn) Sárváron a Danubius Health Spa Resort Hotelben tart beszélgetős estet, július 29-én pedig Balatonfüreden. A dedikálások előtt lehetőség nyílik majd beszélgetni az írónővel.

 fejős éva mn

„A regényhőseim adták a bátorságot a továbblépéshez”

 

Az Erawan Könyvkiadó (facebook.com/ErawanKonyvkiado) megszületését Fejős Éva sorsszerűnek érzi.

„Mindig az álmaimat követtem. Nem volt egyszerű a folyamat, amíg megtanultam, hogy tovább kell lépni, ha már nem igazán érzed jól magad, de végül megtanultam, mégpedig a regényhőseimtől. A hősnőim általában bátrak és képesek továbblépni, ha meg akarják valósítani a vágyaikat. Ők, de az olvasóim is erőt adnak. Nagyon gyakran azt hallom ugyanis az olvasóimtól, hogy egy-egy regényem hatására változtattak az életükön – hát én is belevágtam…”

A szerző – és immár kiadóvezető – kedvenc városában, Bangkokban hozta meg a döntést. „Bangkok központjában található az Erawan-szentély – Erawan a thai mitológiában egy elefánt -, ott üldögéltem, és figyeltem a közeli csomópont forgalmát. Cikáztak a kocsik közt a tuk-tukok, egyes járművezetők határozottan megválasztották az irányukat, mások sodródtak a forgalommal. Ott villant belém: éppen így suhannak el mellettünk a fontos dolgok, és az embernek meg kell választania az irányt, amerre haladni akar. Akkor, abban a pillanatban már biztosan tudtam, hogy szeretnék létrehozni egy picike könyvkiadót, ahol a Most kezdődik mellett az általam megkedvelt külföldi könyveket is elhozhatom magyarul az olvasóknak. Így lett Erawan a kiadóm neve… Csak olyan regényeket választok, amelyeket nem tudok letenni, nem tudok félretenni egy-két napra sem, mert annyira megragad, magával sodor a történetük.”

 Az Erawan Könyvkiadónál 2013-ban megjelenik:

Cynthia Rogerson: Szeretlek, ég veled

Az irodalmi díjas skót-amerikai írónő jellegzetes humorral és mély empátiával megírt története egy hangulatos skót faluban játszódik. Szerethető karakterekkel száguldunk végig a szerelemről, házasságról, hűségről és hűtlenségről szóló, sziporkázóan szellemes regényen.

Mike Greenberg: Amit csak akarsz

A könyv három, nagyon különböző nő mindennapjaiba kalauzol, akiket egy rendkívüli esemény sodort egymás mellé… A népszerű rádiós újságíró regénye – amely vezette az amerikai sikerlistákat -, felemelő, izgalmas és modern történet a barátságról, a kapcsolatokról és az újrakezdésről.

Dana Bate: Iránytű  a szerelemhez és titkos lakáséttermekhez

Néha egy sütivel kezdődnek a bajok, de egy répatorta lehet valami újnak is a kezdete: Hannah Sugarman párkapcsolata egy balul sikerült vacsora miatt ér véget, de valami új is elkezdődik az életében. Az amerikai szerző humoros, romantikus regénye erőt ad ahhoz, hogy azt az utat válasszuk, amelyre igazán vágyunk.

Fejős Éva regényíró, kiadóvezető, újságíró: 2001-2012-ig a Nők Lapja munkatársa, előtte szabadúszó újságíróként dolgozott, rádióműsort szerkesztett, illetve 22 részes tévésorozatot írt a Duna Televízió számára.

Díjai: Minőségi Újságírásért Díj (2003), Nívódíj (1999, Duna Televízió).

Eddig megjelent regényei: Szeretlek, Bangkok (2012), Karibi nyár (2012), Karácsony New Yorkban (2011), Helló, London (2011) Dalma (2011), Cuba Libre (2010), A Mexikói (2010), Csajok (2009), Eper reggelire (2009), Hotel Bali (2008), Bangkok, tranzit (2008), Holtodiglan (1999)

Jelenleg új regényén és az Erawan Kiadó beindításán dolgozik.

 

 Első dedikálás: 2013. július 10. 18:00 Aleé Libri