Csináld a fesztivált harmincon túl is!

Egyre több harmincas, negyvenes barátnőm fedezte fel magának a fesztiválozást. Köszönhető ez a remek programoknak, amikről mi is beszámolunk még időben, hogy betervezhessétek a nyaratokba. A fesztekre való járásnak több oka van harmincon túl, nem hivatalos quantitatív kutatásaim szerint.

fesztiválozós szép harmincasok

1. Fiatalodás

Megfigyelhetjük, (akár magunkon is), hogy nem öregszünk harmincon túl. Köszönhetjük ezt a lifestyle magazinoknak, melyeket mi már tíz éve olvasunk, (én éppen Írom/írtam) és ezekből megvilágosodva, minden trükköt, praktikát és szépség titkot megismerhettünk, amitől megállíthattuk az idő múlását. Na persze nem mindenki, de jó páran dacolva a korukkal, jobban néznek ki, mint a húszas, “meki” kaján nevelkedett kislányok. És a zene is fiatalít, no és a tánc! Ezért keresi fel sok bombázó harmincas a fesztiválokat és múlatja az időt baráti társaságával, ha éppen nem zumbázik.

(Fotó: Levi’s)

2. Pasifogás

Sajnos az is trend, hogy a házasságok fele pár év alatt végetér, így a szép harmincas hölgyek hová indulhatnának portyázni, mint a fesztiválokra, ahol a harmincas managerek éppen hideg sörrel a kézben relaxálnak valami jó zenére. Ha találkozik a kereslet a kínálattal, akár komolyabb kapcsolatot is összehozhat az ember egy napijeggyel. Hiszen a fesztiválok nem zsúfolt discók, ahol az üvöltő zenétől nem érti egymás szavát az ember. A fesztiválokon végre lehet ismerkedni, hiszen a szabadban vagy és általában szép, természetközeli helyeken.

3. Jó buli

És tényleg vannak jó koncertek! Ezeket már a “minden percet hasznosan beosztó” anyuka barátnőim fél éve várják és már meg is szervezték, hogyan tudnak eljutni. Gyerekek a nagyinál, férj a haverokkal focit néz, a csajok meg mehetnek az imádott zenére csápolni.

4. Megnőttek a gyerekek!

Ha tini korú a gyereked, akkor még nem szívesen engeded el egyedül ezekre a fertő.., pontosabban fesztiválozós helyekre. Vagy leteszteled, mi folyik ott a sörön kívül, vagy nem mehet a kölök. Így több szülő indul el a gyerekekkel. A minitinik  próbálnak megfelelő távolságra eltávolodni az ősöktől, akik láthatólag sokkal jobban érzik magukat a bulikban és legközelebb már a gyereket sem hozzák…

gyerekek fesztiváloznak

5. Trendi ez a fesztiválozás!

Ha képben akarsz maradni, esetleg  a szakmád a kommunikáció vagy média, akkor szinte kötelező a részvétel legalább egy fesztiválon a szezonban. Tudnod kell, mit szeretnek a fiatalok, mire buliznak, mit isznak, hogyan élnek és a legjobb hely erre egy ilyen esemény. Ez azért nem olyan rossz meló! Egy sajtos tejfölös lángost majszolva könnyen becserkészhetők a target személyek és közben jól is érezheted magad.

+ Fesztiválozós ruha tippek

A mottó: LAZASÁG. És ezt csak akkor érted meg, amikor igazán laza akarsz lenni. A harmadik “ikszen” túl már nem megy ez olyan könnyen. Állsz a tükör előtt és keresed a laza ruhát, amiben megmutathatod, hogy te is fesztiválozós fruska vagy, azért nem annyira ribi, de mindenki láthatja, hogy megy a félmaraton is, ha éppen úgy keltél fel és a bőröd még selymes a finom, frissítő olajtól persze és a fraxel lézer is eltüntette a ráncokat, de ne felejtsd el a harmincas faktort, mert befoltosodsz a napon, szóval nem is olyan egyszerű ez a lazaság, ugye?  Úgyhogy adunk tippeket. Ne vedd fel a méregdrága farmerod, mert sajnálnád, ha valaki “lekecsapozná” és még nem is perelheted be. A vuitton táska is maradjon otthon, nehogy kiraboljanak, ez is előfordulhat egy fesztiválon. Keress egy jópofa polót, amiben azért csini vagy és hozzá egy rövidgatyót, ha rendben van a lábad és nem a narancsbőr uralkodik a combodon, látvány gyanánt. Kényelmes papucs vagy szandál, mert sokat gyalogolsz majd és le is taposhatnak egy picit. Ha elég bátor vagy, akkor szalmakalapot is viselhetsz, ez most nagyon menő, de nem mindenkinek áll jól. A színek legyenek összhangban, látni fogod a több száz laza lányt és utálod majd, hogy ők tényleg ősösztönből LAZÁK. De ha ügyesen válogattad össze a szetted, akkor te is az leszel és nem feszengsz köztük és egy rövid időre elengeded majd magad és lazulhatsz…

 

fesztivál divat

(ruha: H&M, Mango, Newyorker)