Shoppingolj, de okosan!

Az utóbbi napokban sokat vásároltam és elgondolkodtam az olyan nadrágjaimon vagy felsőimen, amit nagy magabiztossággal korábban megvettem, majd szinte egyszer sem volt rajtam. Mindenki szeret vásárolni, de sajnos előfordul, hogy bakizunk egyet és olyan ruhadarabot veszünk meg, amit a következő nap már meg is bánunk különböző okok miatt. De semmi gond, mindenre van megoldás, hogy ezeket a jövőben elkerülhessük.

 

1. Mindig próbáljunk!

Volt már olyan eset, hogy egy olyan farmert vettem le a polcról, ami az én méretem lett volna, de túl nagy volt. Úgy gondoltam, hogy az egy számmal kisebb biztosan jó lesz ezért fel sem próbálom, csak megvettem. Otthon örömmel vettem volna fel, amikor megláttam a tükörben, hogy egyáltalán nem áll jól, és a fazon is rossz. Inkább próbáljuk meg többször a ruhát, minthogy rossz méretet vegyünk!

mindennapi nő shopping

2. Terepszemle

Előfordul, hogy látunk egy nagyon szép táskát vagy cipőt egy drágább üzletben, gondolván, hogy milyen egyedi és különleges, biztosan nem lehet ilyet máshol találni. Ezt a bizonyos darabot örömmel meg is veszem, nem baj, hogy kicsit többet költök rá, szabad néha ilyet, majd mikor indulok hazafelé a szomszédos boltban ott áll szinte egy azonos darab, ami persze sokkal olcsóbb. Azt ajánlom, hogy mielőtt egy nagyobb összeget költenénk, nézzünk szét, hátha találunk valami hasonlót!

6125511-happy-girls-out-shopping

3. Kártya baki

Ha bankkártyával fizetünk, sokszor nem figyelünk oda mit veszünk és mennyit költünk. Ilyen vásárlások után kellemetlen, amikor fizetni szeretnénk, de nem engedi a kártyánk, mivel nincs több elegendő pénz rajta. Helyette készpénzben vigyünk egy fix összeget, aminél nem költünk többet, így nem tudunk túlzásokba esni.