Új kalandok várnak a Familyparkban ápr18

Címkék

Hasonló cikkek

Oszd meg

Új kalandok várnak a Familyparkban

 

Két éve jártunk a Familypark Neusiedlersee-ben és feledhetetlen élményekkel gazdagodtak gyermekeink. Egy nap nem volt elég, hogy az összes játékot kipróbálják/juk. Mivel a nagyobb fiam már mindenről lecsúszhatott, ugorhatott, pöröghetett, így vele az apukája indult útnak (Haladó Klub). Én a picivel a rókavonaton és kacsahajón utazgattam és vidám mesebeli kalandokat éltünk át. A vízivilágból ki sem tudtam robbantani, pedig kalózhajóból is lőttem és szerencse, hogy vittem váltó ruhát, mert itt a többi gyerekkel együtt minden porcikája vizes lett. Amikor megéheztünk, az egyik kellemes étteremben megebédeltünk és folytattuk a kalandozást. Kőszegtől a határ másik oldalán már csak tíz kilométerre található a mesepark, de egy kicsit figyelni kell a jelzőtáblákat, mikor kell lekanyarodni az útról. Bár GPS-szel könnyen megtalálható. (Mi azzal is eltévedtünk…)

almafa a Meseparkban Mindennapi Nő progranajánló

Ausztria legnagyobb élményparkja több új attrakcióval 2013. március 23-án ismét megnyitotta kapuit. 80 kaland 140.000 négyzetméteren – az ideális kiránduló program. ÚJDONSÁG: „Schnullerbaum” („cumifa”) és júniustól további élmények: Rattenmühle (a családi hullámvasút). A kalandvár (Erlebnisburg), mesebeli kerekerdő (Märchenwald), az élménysziget (Abenteuerinsel), valamint a tanya(Bauernhof) nyújtotta izgalmak, egyaránt megdobogtatják a gyerekek, szülők valamint a nagyszülők szívét.

 Mesepark remek program Mindennapi Nő Blogmagazin

 

 

Cumisoknak cumifa

A Dániából érkezett a Cumifa, ami nagyon jó ötlet azoknak a gyerkőcöknek, akik nem tudtak még megválni a cumijuktól. A gyerekek a pénztárnál egy nevükkel ellátott szalagot kapnak, amelyre ráköthetik a cumijukat. Így az elválás pozitív élmény lesz: a következő látogatáskor újra találkozhatnak a nevükkel ellátott cumijukkal. Remélhetőleg, nem kérik vissza.

Épül az új hullámvasút

A munkálatok jelenleg gőzerővel folynak, hogy júniusban elindulhasson a Familypark új attrakciója, a Rattenmühle, az új családi hullámvasút. Ennek a nagyobb fiam örül igazán. Lélegzetelállító száguldás vár majd ránk 430 méter hosszan, éles kanyarokkal, váratlan irányváltásokkal valamint meredek és villámgyors hegy-, és völgymenetekkel, 18 méter szintkülönbséggel. Az új hullámvasút  a természeti adottságoknak köszönhetően páratlan kilátást nyújt majd a tájra. A hullámvasutat a német Gerstlauer cég építi, ez Ausztriában a cég első ilyen munkája. Egy kocsi négy férőhelyes, végsebessége 54 km/h.
További információ:   www.familypark.at  (magyarul is)

 

 

vízeskedés meseparkban mindennapi nő blogmagazin

 

Nyitvatartási idő:

2013. március 23. és október 27. között, minden nap

Márciustól szeptemberig 9 és 18 óra között (belépés 17 óráig)

Októberben 10 és 17 óra között (belépés 16 óráig)

 

Árak 2013-ban:

  • Napijegy 3-99 év között: € 19,50/fő
  • Pénteki családi nap: € 17,50/fő
  • Kedd nyugdíjas nap: 60 év fölötti látogatóknak csak  € 9,50/fő
  • Csoportár 20 főtől 3-99 év között: € 15/fő (csak előzetes bejelentkezés alapján!)
  • ÉVES BÉRLET! 55 € / fő: szórakozás és kaland az év 200 napján!