Anya, lehetek Wizard a farsangon?

 

A 8 éves fiam kérdezte ezt tőlem, én pedig elég bambán nézhettem rá, mert gyorsan hozzátette, hogy tudod, az egyik figura a Clash of Clansből. Hát nem tudtam, ahogy azt sem, hogy mi az a Clash of Clans. Íme egy kis segítség a hozzám hasonló cipőben járó fiús anyukáknak (is).

A Clah of Clans, magyarul Klánok harca egy népszerű, ingyenesen letölthető stratégiai játék (Android, IOS), melyet a finn csapat, a Supercell fejlesztett. A játék célja, hogy egy falut építsünk, majd fejlesszünk különböző katonákat, fosztogassunk nyersanyagokat más játékosoktól. Közösségi funkciója, hogy a játékosok klánokba tömörülhetnek és együtt szervezhetik, tervezhetik meg a támadásokat és a védekezést. Bár mint írtam, a játék alapból ingyenes, további játék valutát (azaz gyémántot) lehet vásárolni valódi pénzért. A játékban egy jól felépített szintrendszeren keresztül lehet tovább fejlődni. A szintek eléréséhez különböző feladatokat kel teljesíteni. Minden szinten egyre bővülnek a felhasználható építő elemek, ami rávezetheti a gyerekeket az erőforrások fontosságára, a tervezés alapelveire és rávilágíthatnak az előrelátás képességére.clash of clans mindennapi nő

Csak zárójelben, hogy a Supercellnek van másik két, szintén nagy sikernek örvendő stratégiai játéka, a Boom Beach és a harcmentes Hay Day, melyek ugyanolyan nagy slágerek most mind a gyerekek, mind a felnőttek körében, mint a Clash of Clans.

Most már belátom, hogy a különböző stratégiai játékok hasznosak a gyerekeknek és a későbbiekben mindenképpen előnyükre válhatnak, ha ilyeneket is játszanak.
Wizard figurát pedig már messziről felismerem.

 

 
Ami pedig a jelmezt illeti, azt gondolom házilag is elkészíthető. Egyrészt azért, mert a jelmezkölcsönzők szemtelenül drágák, másrészt pedig azért, mert minden kellék megtalálható itthon is.  Egy kék szabadidőnadrág, egy barna rövid ujjú póló, egy vastagabb barna öv, melynek elejére egy sárga szivacsból vágok ki keretet, illetve apuka kék kapucnis kardigánja. A szakállt és a vastag szemöldököt pedig a szemceruzám segítségével rajzolom meg.

Crash-of-Clans-Wizard

 

SIPOS ZSUZSANNA