Nyaral a gyerek, végre a szülő is pihenhet?

Hosszas tervezés és újratervezés, átvirrasztott éjszakák után megszületett a nyári akcióterv, ki, mikor, hol és meddig, mennyiért nyaral, táborozik, pihen, dolgozik, evez és nagyszülőket fáraszt. Mármint nálunk a családi körben. Ahogy nézem, lesz két hét, amikor a gyerek mentes lesz a ház. Előfordult már ilyen extrém helyzet és amennyire vártuk, olyan rosszul sikerült. Adnék tippeket azoknak, akik élvezni szeretnék a ritka “gyerek free” szabadidőt.

1gyerekgandras (Large)

 

1. Ne akard azonnal, az első este a  kedvenc komolyzenei koncertedre elrángatni a párod. Ebből garantált veszekedés lesz.

2. Első este üljetek le egy pohár borral a kézben és beszéljétek át az elkövetkező napokat. Ki mennyit dolgozik és melyik este szabad. Mit szeretne megnézni a moziban, melyik kiállítás lenne vonzó mindkettőtöknek.

3. Bár furán hangzik, de hasznos, ha leírjátok, hogy kinek, mi a vágya és ezek után egyeztetitek a napokhoz.

4. Minden tervezett program nem jöhet össze, de ha az elején megállapodtok egy tervben, akkor nagy része valóra válhat.

5. Tegyetek be otthoni, pihenős, lebzselős napokat is. Nem kell minden este a városban romkocsmázni, úgysem bírjátok…

6. Ha elhanyagoltad a barátnőid, akkor legyen olyan este, amikor mindketten a saját baráti társaságotokkal vagytok. De ha lehetséges, ez egy napon legyen, így egyikőtök sem nézi éjfél után idegesen az óráját, hol marad a másik.

7. Próbáljatok ki új dolgokat! Íratkozzatok be egy egzotikus főzőestre, ahol amit főztök, meg is ehetitek, de új élményekkel gazdagabban térhettek haza és a megszerzett gasztro tudást mindketten kamatozhatjátok a konyhában.

8. Beszélgessetek sokat! Végre figyelhettek egymásra, nem a gyerek házi feladatát kell ellenőrizni. Tervezzetek, mit szeretnétek elérni együtt az elkövetkező öt évben.

9. Romantikázzatok és próbáljatok ki új dolgokat a hálószobában! Most végre egyedül vagytok és kényeztethetitek egymást minden mennyiségben!

10. Lehetőleg ne veszekedjetek! Bár az első napokban (saját tapasztalat) annyira ránk szakad a gyerekmentességből fakadó szabad idő, hogy nem tudunk egymással mit kezdeni. Ezért kell időben, okosan tervezni.

szerelmes love 2013