Mit olvasson a család tavasszal?

Az egész család számára ajánlunk olvasnivalót a tavaszi hosszú hétvégékre (is). Az apukák még több érdekességet tudhatnak meg a második világháborúról és csatáiról, no és az elrabolt műkincsekről. Az anyukák a most oly népszerű ezotéria tudományát is megismerhetik és gasztronómiai ismereteiket is gyarapíthatják az Alexandra remek szakácskönyveivel. A gyerekekről sem feledkeztünk el,  Geronimo Stilton a vicces nyomozó újra akcióba lép, egy eltűnt tó után nyomoz barátaival. A lovas könyveket kedvelő lányok számára is ajánlunk olvasnivalót, Chiara és vadlova Brownie megható történetét.

Partiételek – Ellenállhatatlan finomságok lépésről lépésre

Amikor  valóban el akarjuk kápráztatni a vendégeinket, lepjük meg őket saját készítésű finomságokkal. Mi magunk is meg fogunkpartietelek_uj lepődni, hogy milyen gyorsan és egyszerűen az asztalra varázsolhatjuk azokat a kedvelt mártogatósokat és pástétomokat, ízletes rágcsálnivalókat és remek tésztákat, amelyeket ez a szakácskönyv tartalmaz.
A receptek útmutatásai könnyen követhetők, valamennyi ételhez friss hozzávalókat használunk, és az asztalra kerülő fogások nem csupán ízletesek, hanem szemet gyönyörködtetőek is. A teendőket lépésről lépésre bemutató fotóknak köszönhetően még a kezdő háziasszonyok is nyugodtan vállalkozhatnak e nagyszerű partiételek elkészítésére.
-Több mint 170 ínycsiklandó recept.
-Praktikus tippek és variációk.
-Lépésről lépésre követhető útmutatók látványos fényképekkel.
-Változatos kínálat, számos különlegesség és vegetáriánus étel.
Art Nouveau Kiadó 2012.
2.999,-Ft

 Geronimo Stilton: Az eltűnt tó nyomában

Kedves rágcsálóbarátaim!
A  nevem Stilton, Geronimo Stilton. Itt Rágcsáliában, Egér-sziget fővárosában a könyveim mind bestsellerek! Hát nem olvastátok mégaz eltunt to nyomaban őket? Igazán mulatságos történetek: könnyebbek, mint a friss mozzarella, kívánatosabbak, mint az edami, és ízesebbek, mint az érett parmezán… igazán bajuszemelő történetek, szavamra!
Az eltűnt tó nyomában
Egy  kellemes tavaszi napon Patty Spring meghívott engem egy nagyon különleges indián kézműves bolt megnyitójára. Mennyi mindent tanultam ott… Ám az igazi izgalom akkor kezdődött, amikor odahaza megpróbáltam felakasztani a Pattytől kapott álomfogót. Megcsúsztam, elestem, elájultam, és mély álomba szenderültem… valahogy így kezdődött az én nagy indiánkalandom!
Alexandra Kiadó 2015.
1.299,-Ft

Családi mindentudó – Tökéletes segítség a család életének megszervezéséhez

csaladi mindentudoMindenki,  aki háztartást vezet, tudja, hogy a család olajozott működésének titka a  szervezés. E kötetben minden a rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy személyre szabott adatbázist hozzunk létre, amelyhez minden családtag hozzáférhet. Ez lehet a saját közösségi mindentudónk – a legjobb megoldás arra, hogy minden apró részletet nyilvántartsunk. Az okos, sikkes, csinos, rugalmas és praktikus Családi mindentudó segít megtervezni, megszervezni, rendszerezni az életünket, és beosztani az időnket kínlódás vagy idegösszeomlás nélkül – talán nem hozza el a világbékét, de a családi életünket biztosan békésebbé teszi.
– Elég kicsi, hogy beférjen a táskánkba, de elég nagy, hogy ne kallódjon el a konyhapulton.
– Különálló tervezőtömb letéphető lapokkal a pillanatnyi teendők áttekintéséhez.
–  Hónapok napi lebontásban, hely az ismerősök, szakemberek elérhetőségeinek, segítség a születésnapok, ünnepségek, utazások előre tervezéséhez.
– Praktikus jegyzetoldalak, hogy ne kelljen papírfecniken kutatnunk az információk után.
– Kitéphető tennivalólista, amit csak felmarkolunk, és már indulhatunk is.
– Sok-sok ötlet ahhoz, hogyan csökkenthetjük a családi élet megszervezésével járó stresszt.
Alexandra Kiadó 2013.
2.999,-Ft

 

 

Dr. Chris Mann: A második világháború nagy csatái

a masodik vilaghaboru nagy csataiE kötet szemléletesen és tárgyilagosan mutatja be a második világháború 28 legjelentősebb csatáját, többek között az angliai légicsatát, a Barbarossa hadműveletet, el-Alameint, a leningrádi blokádot, a kurszki tankcsatát, Monte Cassinót, a normandiai partraszállást, az ardenneki offenzívát, Ivo Dzsimát, vagy a Berlinért folytatott harcot.
A jól áttekinthető térképek révén az olvasó könnyen eligazodhat egy-egy csata résztvevőinek stratégiai tevékenységében.
Több mint 250 ábra és fotó mutatja be a korszak egyenruháit, az ütközetek legnagyobb egyéniségeit, és szemlélteti a háborús taktikát és fegyverzetet.
Az ütközet során történtek tömör leírását minden esetben a tágabb történelmi kontextus bemutatása és a következmények elemzése egészíti ki.
A második világháború nagy csatái nélkülözhetetlen olvasmány mindazoknak – legyen szó akár szakértő, akár laikus olvasókról -, akiket érdekel a 20. század hadtörténete.

Alexandra Kiadó 2012.
3.999,-Ft

 Hodnik Ildikó: A lélek teste – Auradinamika: emberi erőterek kölcsönhatásban

Az emberek körüli különleges tereket, az élő testből áradó finom kisugárzást a legtöbben érzékelik – így valójában mindenki rejtetta lelek teste_auradinamika auralátó. Az élőlényeket ölelő láthatatlan burok hűen tükrözi belső állapotunkat, lelkünk rezdüléseit, amelyeknek jobb megismerésével boldogabb, sikeresebb, teljesebb életet élhetünk. Auránk másokkal együttműködve tölti be védelmező és erősítő feladatát: a születés és a szerelem folyamatában éppúgy, mint a halál során.
A lelkek közti találkozások azonban ártalmasak és betegítők is lehetnek, mai korunkban még inkább, mint valaha, hiszen soha nem volt ennyi lehetőség tömegek tudatának egyidejű befolyásolására. Éppen e szempontból formabontó A lélek teste című könyv, mivel egy szinte alig tárgyalt területet is átfog: nem csupán a személyes erőtereket vizsgálja, hanem több ember energiamezejének egymásra gyakorolt hatásait is elemzi. A mű további különlegessége az az egyedülállóan részletes lista, amely kulcsot ad az aurában megjelenő színek és árnyalatok pontosabb értelmezéséhez.
A kötet szerzője másfél évtizedes spirituális tanácsadói munka és tapasztalatgyűjtés után egységes fogalmi nyelvet és rendszer alkotott meg az emberi erőmezők bemutatására. A saját kutatási anyagot friss tudományos eredmények, és ősi tudást hordozó kulturális párhuzamok teszik teljessé. A könyv a hétköznapi életben is hasznos támogatást nyújt: esettanulmányok, meditációs gyakorlatok adnak segítséget a lélek titkos ösvényein barangolóknak.

Alexandra Kiadó 2015.
3.999,-Ft

Sütőben sült finomságok – Sós és édes torták, kenyerek, zöldségek, halak és húsételek

sutoben sult finomsagokTöbb mint 700 hamisítatlan olasz recept
A konyhában a háziasszonyok legnagyobb segítője minden bizonnyal a sütő. Segítségével nincs gondunk az állandó kevergetésre, forgatásra, csak előkészítjük és összeállítjuk az ételt, a többit pedig elvégzi helyettünk ez a csodás háztartási gép. Mialatt pedig konyhaművészetünk legújabb remekműve elkészül, időt spórolva elvégezhetünk valami más feladatot, esetleg átlapozhatjuk a kedvenc magazinunkat. A sütőből áradó ellenállhatatlan illatok már jóval az étkezés előtt meghozzák az étvágyunkat.
A frissen sült kenyér, az egyes ünnepkörök jellegzetes édességei, a nagymama híres linzertortája vagy a várva várt vasárnapi ebéd mind-mind örömet lopnak a szívünkbe, no és persze a hasunkba. Ebben az átfogó szakácskönyvben az olasz konyha legjobb receptjeit gyűjtöttük össze. A kenyereken, kalácsokon, pizzákon, focacciákon, sós pitéken, kekszeken és aprósüteményeken kívül megtalálhatók benne töltött zöldségek, az olasz tájak jellegzetes ételei, híres torták és kihagyhatatlan klasszikusok is. Merüljünk hát el az ízek és illatok kavalkádjában, és ne feledjük: a sütéssel megspórolt idő csak a miénk.

Alexandra Kiadó 2015.
4.999,-Ft

 

Agnes Kottmann: Chiara – A szív vágya

Chiara önfejű teremtés – akárcsak hátas vadlova, Brownie. Együtt verhetetlen párost alkotnak.chiara_a sziv vagya
Chiara fel sem tudja fogni: Djana, a vadlókanca második csikóját várja, az ellés egyre közeledik, de neki osztálykirándulásra kellene mennie Sauerlandba. Ez ki van zárva! Hendrikkel, a barátjával kieszel egy tervet, amelynek segítségével a kanca közelében maradhat. Ám ekkor váratlan esemény történik, és Chiara egyszeriben nyakig ül a pácban…

Alexandra Kiadó 2015.
2.499,-Ft

Saláták – Ellenállhatatlan finomságok lépésről lépésre

salatak_art nouveauA saláták nemcsak nyáron esnek jól, hanem egész évben. Ropogósak és könnyedek, izgalmasak és fűszeresek, tartalmasak és laktatók. Elkészíthetjük ínycsiklandó előételként, köretként, frissítő zárófogásként, desszertként vagy akár főételként is.
A kötet a saláta valamennyi lehetséges fajtáját számba veszi, minden elképzelhető alkalomra, évszakra és bármilyen fogás mellé. A hagyományos konyhából éppúgy merít, mint a világ modern szakácsművészetéből. Egymást követik a klasszikusok, családi kedvencek, ötletesen módosított hagyományos saláták, az egzotikus receptek és újító ötletek. A bemutatott saláták mind friss alapanyagokból készülnek, és könnyen elkészíthetők, amit a látványos fotók és a hasznos konyhai ötletek is segítenek.
– Több mint 170 ínycsiklandó étel
– Praktikus tippek és variációk
– Lépésről lépésre követhető útmutatók látványos fényképekkel
– Változatos kínálat, számos különlegesség és vegetáriánus étel
Art Nouveau Kiadó 2012.
2.999,-Ft

Kurt Tepperwein: Iránytű az élethez – Gyakorlati útmutató ahhoz, hogyan menedzseljük sikeresen az életünket

Belső iránytűnk ahhoz az élethez vezet el, amelyről mindig is álmodtunk. Célunk felé tartva ráismerünk azokra a pontokra, ahol iránytiranytu az elethez_m-ertek kell változtatnunk, hogy kihasználhassuk teljes belső potenciálunkat. Ez az inspiráló utazás minden életterületen átvezet: segít, hogy felismerjük életfeladatunkat, hogy meghozzuk a helyes döntéseket, hogy megvalósítsuk legrejtettebb vágyainkat. A híres életmódtanár ezúttal gyakorlati útmutatót ad ahhoz, miként menedzselhetjük sikeresen a saját életünket.
“Már maga az a felismerés, hogy minden élethelyzetben igent mondhatok az életre, hihetetlenül gazdaggá tette a hétköznapjaimat. Újra meg újra próbára tettem, hogyan tudom az éveken át gyűjtött élettapasztalatokat és az új látásmódot alkalmazni, és az eredmények mindig azt igazolták, hogy minden egyes esetben lehetséges változást elérni. Éppen csak meg kell teremteni a változás előfeltételeit.” (a Szerző)

M-érték Kiadó 2015.
2.999,-Ft

Anders Rydell: Fosztogatók – Hogyan rabolták el a nácik Európa műkincseit

fosztogatokNéhány nappal azután, hogy a náci Németország megadta magát, a szövetségesek hihetetlen felfedezést tettek: az osztrák Altaussee falu sóbányájából a valaha volt leglenyűgözőbb művészeti gyűjtemény került elő Rembrandt, Rubens, Michelangelo és sok más művész több száz remekműve rejtőzött a bánya járataiban.
1933 és 1945 között a nácik több millió műkincset és antik tárgyat raboltak el. Hitler személyes parancsára speciálisan képzett csapatokat küldtek Európa különböző részeibe, hogy fosztogassanak. A múzeumok, a galériák, a zsidó családok gyűjteményei jogos zsákmánynak számítottak. A legkiválóbb műalkotásokat Hitler tervezett Führer Múzeumában szándékoztak közzétenni, míg az elfajzottnak ítélt műalkotásokat a nácik számára oly hőn óhajtott külföldi valutára cserélték.
A háború után a műkincsek nagy részét megtalálták, de több mint százezer alkotásnak nyoma veszett. Ezek az elmúlt évtizedben időről időre felbukkantak, sokat közülük a világ legnevesebb múzeumai állítottak ki Párizsban, New Yorkban és Berlinben.
A Fosztogatók a nácik fanatikus művészeti megszállottságának, valamint az “elveszett” kincsekért napjainkban folyó elkeseredett jogi és erkölcsi harcnak a lebilincselő története. Milliárdokat érő műalkotásokról esik szó, és az örökösökről, akik a múltjukhoz való jogukért harcolnak.
Anders Rydell (1982) svéd író és újságíró, a Konstnären (Művész) című művészeti lap főszerkesztője. Rendszeresen jelennek meg cikkei svéd szakfolyóiratokban. Saját kreatív ügynöksége magazinok, kiállítások és filmek fejlesztésével foglalkozik, és vitafórumokat szervez. Korábban kiadott művei: Piraterna – De svenska fildelarna som plundrade Hollywood (Piraterna – A svéd file-megosztók, akik kifosztották Hollywoodot) és Noll Noll – Decenniet som förändrade världen (Nulla-nulla – az évtized, amely megváltoztatta a világot)
A Fosztogatókat 2014-ben jelölték az August Strindbergről elnevezett rangos irodalmi díjra.

Alexandra Kiadó 2015.
3.499,-Ft

Geronimo Stilton magazin – 2015. január-február / 1. szám – Itt a farsang!

Boldog új évet kívánok minden kedves kis sajtfalatkának! Remélem mindenki kipihente magát, mert rengeteg olvasnivalóval, érdekességgel, játékkal készültünk ezúttal is! Megismerkedünk a színek varázslatos világával, utánanézünk kicsit a pénz történetének, bekukkantunk néhány skót kísértetkastélyba, találkozunk az állatvilág páncélos lovagjaival, gyönyöru régi pénzérmék között böngészünk, farsangi álarcokat készítünk.
A kiadvány tartalma:
– Bemutatom a világ legszebb egérlányát, Patty Springet!geronimo stilton magazin_2015.januar-februar
– Kincs, ami nincs – A színek varázslatos világa
– Játék a színekkel – Fiús és lányos, hideg és meleg színek
– Lovagok az állatvilágban – Páncélos állatok
– Tépőzár és cápabőr, avagy hogyan másoljuk a természetet?
– Fizessünk sóval! – Érdekességek a pénz történetéből
– Képregény – Amerika felfedezése (10. rész)
– Utazzunk Skóciába! – Kukkantsunk be a kísértetkastélyokba!
– Extraegeres angol nyelvleckék – Blue, red, yellow – Játsszunk a színekkel!
– Sajtmorzsányi művészet – Pingáljunk színeket!
– Légy szemfüles! – Egy kis agytorna
– Kalendárium – Nyár a télben, avagy mi terem a pálmafán?
– Csatangoló – Portyázz velünk a Duna-Dráva Nemzeti Parkban!
– Böngésző – Kincset érő állatkert
– Különleges tudósító kerestetik! – Pályázati kiírás
– Bújjunk állatbőrbe! – Vidám álarcok papírtányérból
– Geronimo postaládája – Egérszívet melengető rajzok tőletek nekünk
– Januári és februári programajánló
A magazin kedvezményesen előfizethető: elofizetes@alexandra.hu

Alexandra Kiadó
40 oldal, 750,-Ft

Geronimo Stilton magazin – 2015. március-április / 2. szám – Mit rejt a föld mélye?

Igazán izgalmas utazásra hívunk benneteket, ugyanis nem máshová, mint a föld mélyére fogunk ellátogatni! Felfedezzük az ásványkincseket, megismerkedünk a bányászat múltjával és jelenjével, és beszállunk egy egészen hihetetlen, víz alatt közlekedő vonatba, amely Angliát és Franciaországot köti össze. Fantasztikus mozaikokat csodálunk meg, és egy picit készülünk a húsvétra is. Nem feledkeztünk meg a nagy kedvencekről sem: rengeteg játék, rejtvény, képregény és nyelvlecke teszi még színesebbé a magazint.
A kiadvány tartalma:
– Bűzös, bibircsókos banda – Bemutatom a trollok népétgeronimo stilton magazin_2015.marcius-aprilis
– Mit rejt a Föld mélye? – Ásványkincsek nyomában
– Jó szerencsét! – Bányászat régen és ma
– A kőzetszemcsétől a bazaltorgonáig – Interjú Horváth Judit geológussal
– Randevú a bányarémmel – Furcsa népségek a föld alatt
– Miből lesz a cserebogár? – Ismerkedjünk meg a lárvák és a hernyók titkos életével
– Képregény – Amerika felfedezése (11. rész)
– Utazzunk végig a Csalagúton! – A világ leghosszabb víz alatti alagútja
– Extraegeres angol nyelvleckék – Travelling by underground – Utazás metrón
– Sajtmorzsányi művészet – Ismerkedjünk meg a mozaikkal
– Légy szemfüles! – Egy kis agytorna
– Kalendárium – Mi a ménkű…?
– Csatangoló – Hegyen, völgyön, lápvidéken – fedezzük fel a Duna-Ipoly Nemzeti Parkot!
– Emelem kalapom… a gombák előtt
– Rágcsálj velem! – Ehető nyuszifészek húsvétra
– Böngésző – Kő kövön
– Különleges tudósító kerestetik! – Pályázati kiírás
– Márciusi és áprilisi programajánló
A magazin kedvezményesen előfizethető: elofizetes@alexandra.hu

Alexandra Kiadó
40 oldal, 750,-Ft

Geronimo Stilton magazin – 2015. május-június / 3. szám – Az álmok csodálatos világa

A kiadvány tartalma:
– Bemutatom a Fantázia Birodalmát! – Szárnyaljunk a képzelet szárnyán!Geronimo Stilton magazin_2015.majus-junius
– Séta az álmok titkos útján – Mi az álom?
– Mi szépet álmodtál? – Fejtsük meg, mit jelenthet!
– Az álomlélek és az álomfogó – Álmokhoz kapcsolódó mítoszok
– Ember a szélkeréken – Beszélgetés Radó Péter ipari alpinistával
– “Lába van, de mégse jár…” – Hidak a világ minden tájáról
– Képregény – Amerika felfedezése (12. rész)
– Tó a felhők között – Utazzunk a Titicaca-tóhoz!
– Extraegeres angol nyelvleckék – My body – A testem
– Sajtmorzsányi művészet – 150 éves az Aliz Csodaországban
– Légy szemfüles! – Egy kis agytorna
– Kalendárium – Hogyan tegyük madárbaráttá az otthonunkat?
– Csatangoló a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban
– Örök barátok – Szimbiózis az állatoknál
– Hűsöljünk együtt! – Kirándulás a jégkorszakba
– Szemfényvesztés három dimenzióban – Készítsünk térbeli rajzot!
– Böngésző – Ne higgy a szemednek!
– Geronimo postaládája – Egérszívet melengető rajzok tőletek nekünk
– Májusi és júniusi programajánló
A magazin kedvezményesen előfizethető: elofizetes@alexandra.hu

Alexandra Kiadó
40 oldal, 750,-Ft