Last minute! Karácsonyi könyvtippek a családnak

Nagyon jó könyveket láttunk a könyves boltokban az ünnepek előtt. Most összeválogattunk ötöt, aminek a családtagok biztosan örülnének, ha karácsonyra meglepnénk velük őket.

Az iskolás fiúnknak

Geronimo Stilton: A karácsonyi manók titka  a karacsonyi manok titka

Kedves rágcsálóbarátaim!
A nevem Stilton, Geronimo Stilton. Itt Rágcsáliában, Egér-sziget fővárosában a könyveim mind bestsellerek! Hát nem olvastátok még őket? Igazán mulatságos történetek: könnyebbek, mint a friss mozzarella, kívánatosabbak, mint az edami, és ízesebbek, mint az érett parmezán… igazán bajuszemelő történetek, szavamra!
A karácsonyi manók titka
Micsoda hajtás volt a Rágcsáló Híreknél! Hegyekben álltak az aláírandó szerződések, az elolvasásra váró kéziratok, és megírandó cikkek… Sok-sok átdolgozott óra után elszenderedtem az íróasztalomon, és hirtelen az Északi sarkon, egy játékgyárban találtam magam! Egy varázslatos feladat várt még rám azon az éjjelen. Soha nem fogjátok kitalálni, mi volt az…

Alexandra Kiadó 2014.
1.299,-Ft

 A tini lányunknak

 779326 100 % matrica – Csak csajoknak! – Több mint 1500 matrica!

Több mint 1500 csupa csajos matrica: barátnők, divat, buli, kedvencek, suli, szünidő! Használható meghívókhoz, jegyzetekhez, saját képregény megalkotásához. De ha különleges levelet akarsz írni a barátnődnek vagy valai másank, akkor is találsz a témához való matricát.

Alexandra Kiadó 2014.
2.990,-Ft

A Nagyhoho Apunak

John Bailey: A horgászat ábécéje – Minden, amit a horgászatról tudni érdemes a horgaszat abeceje

Ebben a kincset érő könyvben John Bailey szakíró osztja meg több évtizedes tapasztalatát, amelynek révén mindenki sikeres horgásszá válhat.
Legyezőhorgászat egy gyors pataknál? Csónakos horgászat egy hatalmas tavon? Műcsalik csereberélése egy álmos lagúnánál? Tengerparti horgászat a hullám verte sziklákról? Bármelyikről is legyen szó, John kalauzolásával megismerhetjük a halfogás változatos módszereit és azt, hogy mindez hogyan válhat életre szóló élménnyé.
– Több mint 500 gyönyörű fénykép az otthonunkba varázsolja a természet és a horgászat legszebb pillanatait.
– Több mint 90 illusztráció és ábra mutatja be a horgászat csínját-bínját: a tökéletes spey dobást, a lazac és a pisztráng közötti különbségeket, a tavak és a folyók halak számára vonzó részeit.
– Több mint 40 könnyen értelmezhető keretes írás gondoskodik arról, hogy a horgászat még élvezetesebb legyen. A megfelelő felszerelés kiválasztásáról éppúgy szó esik bennük, mint a vonakodó bodorka, az óvatos ponty, a kísérletező compó vagy a ravasz tengeri sügér kifogásának legbiztosabb módszereiről.
Akit már elvarázsolt a horgászat világa, vagy éppen csak belekóstolt, és szeretne jobban elmélyülni benne, ezt a könyvet haszonnal forgathatja!

Alexandra Kiadó 2014.
5.999,-Ft

A lázongó tininek

a het kiralysag lovagja George R. R. Martin: A Hét Királyság lovagja – Történetek A Tűz és Jég dala világából

A Trónok harca itthon is nagy siker. Ez a könyv nemcsak a rajongóknak lesz a kedvence. A Királyvár nyomornegyedében malacokat hajkurászó Dunk élete először akkor vett váratlan fordulatot, amikor egy kóbor lovag maga mellé vette fegyverhordozónak. Tíz évvel később az újdonsült lovag élete újabb fordulatot vesz, amikor első lovagi tornáján a Targaryen-ház tagjaival vívhat. Ám aki sárkányokkal táncol, könnyen megégetheti magát…
George R. R. Martin A Tűz és Jég dalával párhuzamosan írt kisregényei Westeros múltjába visznek el minket, amikor még a sárkánykirályok uralják a Hét Királyságot, ám hatalmukat belviszályok és trónkövetelők fenyegetik – veszélyes és izgalmas idők egy kóbor lovag és fegyverhordozója számára. A Hét Királyság lovagja kötelező olvasmány a Tűz és Jég dala regények rajongói számára, és ideális ízelítő azoknak, akik eddig csak a tévésorozatból ismerték Westeros lenyűgöző világát.

Alexandra Kiadó 2014.
3.499,-Ft

Romantikus Anyunak

Jojo Moyes: Páros, páratlan  paros paratlan

“Jojo Moyes a szívfacsaró romantikus női irodalom koronázatlan királynője, és új kötetében sem fog csalódni senki. A mesteri történetvezetéstől a Mielőtt megismertelek minden rajongója odáig lesz.” (ELLE)
A Londonban született Jojo Moyes az egyik legnépszerűbb, legismertebb angol romantikus bestselleríró. Pályáját újságíróként kezdte, dolgozott Londonban és Hongkongban is, majd első regénye, az Oltalmazó eső megjelenése után szabadúszó író lett. Jelenleg egy essexi tanyán él családjával, férjével és három gyermekükkel.

Az életben többnyire egyszerű a matek: a páros ügyek sokszor páratlanul zűrösek.
Több okból is szörnyű, ha az embert elhagyja a gyerekei apja, egyebek közt a pénzügyek meg a szörnyű csalódás miatt is. De még a végtelenül fárasztó, minden energiát felemésztő anyagi küszködésnél is rosszabb, hogy amikor olyasmi történik, amivel nem tudunk mit kezdeni, akkor az egyedülálló szülőnél nincs magányosabb ember a világon.
Így van ezzel Jess is, aki egyedül neveli kislányát, Tanzie-t és a férje korábbi kapcsolatából származó fiát, az emós Nickyt, aki a szomszéd srácok miatt igen nehéz helyzetben van. A kislány viszont matekzseni, de akármennyit gürcöl Jess, a Tanzie tehetségéhez illő méregdrága magániskolára sehogy nem jön össze a pénz. Hacsak… hacsak meg nem nyeri a skóciai pénzdíjas matekversenyt. Odáig azonban el is kell jutni. Skóciáig hosszú az út, főleg, ha egy ócska tragaccsal indul útnak az ember, ráadásul forgalmi nélkül. Ekkor lép a színre Ed, a lapátra tett cégvezető, akinek pénze és ideje is van jócskán. Neki más gondjai akadnak: a törvénnyel került összeütközésbe. És persze magányos, és komoly lelkifurdalás gyötri.            

Moyes az egyetlen olyan szerző, aki kétszer nyerte meg “Az év romantikus regénye” elnevezésű rangos brit díjat – legutóbb a kiadónk Carta Light sorozatában megjelent Az utolsó szerelmes levél című regénnyel.

Cartaphilus Könyvkiadó 2014.
3.690,-Ft