Csak ettől a békától nem félek márc16

Címkék

Hasonló cikkek

Oszd meg

Csak ettől a békától nem félek

Már többször jártam családommal a Familypark Neusiedlersee-ben és feledhetetlen élményekkel gazdagodtak gyermekeink. Egy nap nem volt elég, hogy az összes játékot kipróbálják/juk. Mivel a nagyobb fiam már mindenről lecsúszhatott, ugorhatott, pöröghetett, így vele az apukája indult útnak (Haladó Klub). Én a picivel a rókavonaton és kacsahajón utazgattam és vidám mesebeli kalandokat éltünk át. A vízi világból ki sem tudtam robbantani, pedig kalózhajóból is lőttem és szerencse, hogy vittem váltó ruhát, mert itt a többi gyerekkel együtt minden porcikája vizes lett. Amikor megéheztünk, az egyik kellemes étteremben megebédeltünk és folytattuk a kalandozást. Soprontól a határ másik oldalán már csak tíz kilométerre található a mesepark, de egy kicsit figyelni kell a jelzőtáblákat, mikor kell lekanyarodni az útról. Bár GPS-szel könnyen megtalálható. (Mi azzal is eltévedtünk…)

mesepark

Az idén a korábbi időpontra eső húsvéti ünnepek miatt a Familypark már március 19-én szélesre tárja kapuit, és örömmel várja a magyar vendégek sokaságát! Az újdonságok az idén sem maradhatnak el: az újfajta belépőjegyek, a „Krähennest” (varjúfészek) csúszda és a „Froschhüpfer” (ugráló békák) körhinta a fiatalabbak és idősebbek szívét egyaránt megdobogtatja. A gasztonómiai kínálat is három új vendéglátóhellyel bővül, valamint a 3-14 év közöttiek a születésnapjukon ingyenesen látogathatják Ausztria legnagyobb, osztrák-magyar határ közelében fekvő szabadidőparkját.

kicsi

A Familypark minden évben újabb látványosságokkal gazdagodik. Ez a 2016. évre is érvényes: Aki a Krähennest (varjúfészek) magaslatot megmássza, egy 40 méter hosszú csúszda örömeit élvezheti. A látogatók a hat pálya valamelyikén, szivacson csúszva száguldozhatnak lefelé. Még egy érdekesség: „Tante Mizzis Kleine Farm” (Mici néni kicsiny farmja) állatsimogatójának a kecskéi a csúszda környékén lefektetett pallódeszkákon felfelé mászhatnak, és így közvetlen közelről figyelhetik a csúszdázás örömeiben elmerülő gyermekeket.

 

gergő3

A Froschhüpfer (ugráló békák) körhintát a szülőkkel vagy nagyszülőkkel együtt már a Familypark legfiatalabb vendégei is élvezhetik: a tó partján békaháton utazva tehetnek néhány szórakoztató kört. Az első lényeges változás minden esetre már a jegyvásárláskor szembetűnő: a beléptetés forgókapukon keresztül, a jegy vagy bérlet beszkennelése után teljesen automatikusan történik.

Kulináris újdonságok

A vendéglátási paletta három új kínálattal bővült. Közvetlenül a Krähennest új létesítmény mellett nyílt meg a „Die Würstelbraterei”, amely lacikonyhai különlegességek széles választékával – a mocsári ökörből készült sült kolbásztól kezdve egészen a vegán frankfurti virsliig –- várja vendégeit. A nassolást kedvelők az azonos nevű édességboltban finomságok gazdag választékával találkozhatnak. Júniustól a „Medici” Trattoriában kőkemencében sütik majd az eredeti olasz pizzákat.

Az idei évtől a közkedvelt születésnapi zsúrok helyszíneként a Trattoria partihelyiségei is választhatók, itt a gyermekek igazán gondtalanul ünnepelhetnek.

Familypark Neusiedlersee

„Mivel a tavalyi év újdonságával, Leonardo repülőgépével elsősorban a nagyobb gyerekeket és a felnőtteket szólítottuk meg, az idén igyekszünk a fiatalabb vendégek kedvében járni. A két újdonság, a Krähennest és a Froschhüpfer látogatói fantasztikus, új élményekkel gazdagodhatnak. Az újabb vendéglátóhelyek pedig nagyban hozzájárulnak a parklátogatás még színesebbé tételéhez” – nyilatkozta Ulrike Müller, a Familypark igazgatónője a szezonnyitó alkalmából.

 

Nyitvatartási idő:

március 19. – szeptember 30.          9-től 18 óráig

október 1. – október 26.                 10-től 17 óráig

3-14 év közöttieknek a születésnapon a belépés ingyenes!

Napi jegy ára: 21,50 €

Kedvezményes ajánlat iskolai csoportoknak (10 főtől): akár 12 €/fő -től

Hároméves korig a belépés ingyenes!

 

Érdekességek a Familypark Neusiedlersee-ről

A St. Margarethen-i M. Müller Ges.m.b.H által üzemeltetett Familypark Ausztria legnagyobb szabadidőparkja. A több mint 145.000 m²-en fekvő park látványosságai négy különböző témavilágba sorolhatók: élményvár, falusi porta, meseerdő és kalandsziget. Ezenfelül a szabadidőparkban több mint 15 különféle étterem és falatozóhely található. Szezonban mintegy 170 munkatárs dolgozik a játékoknál, a vendéglátás, kertészet, műszaki feladatok és igazgatás területén. 2015-ben áprilistól november elejéig a látogatószám elérte az 517 ezer főt, valamint ez idő alatt 20.500 éves bérletet állítottak ki. További információ: www.familypark.at