Oszd meg

Vízöntő

Havi horoszkóp

 

 

Január 21. – Február 18.
Eleme:
levegő
Szín: zöld árnyalatok, és indigókék
Drágakő: opál, zafír
Szerencsenap: péntek
Szerencseszám: 3 és 6
Virág: Orgona, alpesi rózsa, tulipán
Uralkodó bolygó: Uránusz és Szaturnusz
Szerelmes: Ikrek és Mérleg


A jegy szülötteinek általános jellemzése

Ha a Vízöntő jegyében születtél:

Alapelemed a lázadás, a normáktól eltérő szemléletmód. Ha körülötted mindenki a hagyományokhoz ragaszkodik, akkor te különc és excentrikus vagy, ha mások extrém módon öltözködnek, viselkednek, akkor te a legszigorúbb tradíciókat képviseled. Ezzel csak a saját különlegességedet akarod hangsúlyozni, mert mások szélsőségeivel, vallásával, hovatartozásával szemben messzemenőkig toleráns vagy.

Nyitottságod miatt sok barát és hozzád hasonló gondolkodású személy vesz körül, ők életed talán legfontosabb szereplői.

Az új és szokatlan helyzetekre azonnal reagálsz, eredeti gondolkodásod, ötletességed és inspirációid nagyban segítenek ebben. Az elméleti megoldások sokkal közelebb állnak hozzád, mint a gyakorlati megvalósítások, de mivel az életedet hirtelen fordulatok jellemzik, előbb-utóbb ez utóbbit is elsajátítod.

Szerelem: nem szereted a kötöttségeket, de ha a másik kellő szabadságot biztosít számodra, eszed ágában sincs továbblépni. Érzéseid kimutatásában néha kissé hűvös, visszafogott vagy.

Hivatás: olyan területek ahol a technika újdonságai, a modern kor vívmányai érvényesülnek, mint a repülés, számítástechnika, jövőkutatás, de a média területei is ide tartoznak.

Egészség: érzékeny az idegrendszered, és ha kapkodsz, figyelmetlen vagy, hajlamos lehetsz balesetekre, lábtörésre, bokaficamra.

 


Horoszkóp az Oroszlán havára (2016.07.22-2016.08.21)

 

Mottó:

“Az emberi élet olyan, mint egy rövidke felvillanás. Úgy kellene élnünk, hogy akármit is csinálunk, szeressük. Ebben a múló életben az ember ostobasága, ha arra kényszerül, hogy olyat tegyen, amit nem szeret – csak azért, hogy szenvedjen.”

(Jamamoto Cunetomo, japán szamuráj és író)

 

VÍZÖNTŐ

 

 

Az Oroszlán hónap az erőgyűjtés ideje, amikor magunkba fogadjuk a nap simogató fényét-melegét, hogy elraktározzuk azt a sejtjeinkben. Nem véletlen tehát, hogy a legtöbben ilyenkor töltik jól megérdemelt pihenésüket. Az aktivitás és a cselekvés most nem a hétköznapi ténykedésekben, hanem elsősorban a játékosságban és a kreativitásban nyilvánul meg.

Ez a mostani időszak kifejezetten arra ösztönöz bennünket, hogy merjünk a saját vágyaink, indíttatásaink szerint létezni, találjuk meg önmagunkban a nyugalmat, a bizonyosságot. Ennek a felelősségnek a felvállalása nem teher, épp ellenkezőleg! Ha kihúzzuk magunkat és büszkén, egyenes gerinccel nézünk szembe a kihívásokkal, múlik a hátfájás, szűnik a stressz. „Ha tetszik, ha nem, ez vagyok én!”

 

 

Ebben a hónapban igyekszel mások előtt lendületesnek és ambiciózusnak mutatkozni, de leginkább azért, hogy további biztatásokat, megerősítéseket és támogató megjegyzéseket kapj. Fontos számodra a külvilág elismerése, főleg a hozzád közel álló embereké, mivel belőlük meríted az önbizalmat. Ha olyan területeken akarsz sikereket elérni, ahol a társad vagy valamelyik családtagod tevékenykedik (legyen ez akár hobbi, akár munka), akkor rivalizálásra, feszültségekre számíthatsz. A másokkal való együttműködés most nem az erősséged