Oszd meg

Szűz

Havi horoszkóp

Augusztus 22. – Szeptember 22.
Eleme:
föld
Szín: barnás föld színű árnyalatok, és tarka ruhák
Drágakő: karneol, topáz, vérkő, karneol
Szerencsenap: szerda
Szerencseszám: 7 és 3
Virág: azálea, árvácska
Uralkodó bolygó: Merkúr
Szerelmes: Bika, Bak, Nyilas

 

A jegy szülötteinek általános jellemzése

Ha a Szűz jegyében születtél:

A „rend” szó minden formájában illik rád: rend-es vagy másokkal, meghatározott rend-szerek szerint élsz, és szélsőségesen rend-mániás vagy épp végletesen rend-etlen vagy.

Emiatt azonban sokan kedvelnek. Józanságoddal olyan vagy számukra, mint egy nyugodt kikötő, ahol minden gond(juk)ra van mentő körülmény. Segítőkészségedet, alázatosságodat gyakran ki is használják.

Egyetlen apró részlet sem kerüli el a figyelmedet. Agyad olyan, mint egy számítógép, minden beérkező információt feldolgoz, elemez, a megfelelő helyen tárol. Életed precíz ismereteken nyugszik. Épp ezért nem esel kétségbe, ha egy elméleti vagy gyakorlati problémára kell megoldást találni, tudod, hol keresd a megfelelő módszert, és előre számolsz az esetleges hibalehetőségekkel.

Szerelem: kezdetben óvatos és tartózkodó vagy, nem ugrasz fejest az érzelmekbe. Kapcsolataidban gondoskodó, segítőkész vagy, partnered mindig számíthat rád.

Hivatás: kritikus figyelmet és gyakorlatias gondolkodást igénylő területek, például könyvelés, közgazdaság, lektorálás, adatfeldolgozás, tanítás, gyógyászat.

Egészség: ösztönösen figyelsz az egészségedre. Legérzékenyebb szerved a vékonybeled, ami a szétválasztással, a megkülönböztetéssel van összefüggésben. Minden evés után hagyj magadnak 5-10 perc pihenőt, ezzel segítheted a szervezeted táplálékfelvételét.

 

Horoszkóp az Oroszlán havára (2016.07.22-2016.08.21)

Mottó:

“Az emberi élet olyan, mint egy rövidke felvillanás. Úgy kellene élnünk, hogy akármit is csinálunk, szeressük. Ebben a múló életben az ember ostobasága, ha arra kényszerül, hogy olyat tegyen, amit nem szeret – csak azért, hogy szenvedjen.”

(Jamamoto Cunetomo, japán szamuráj és író)

 

SZŰZ

 

Az Oroszlán hónap az erőgyűjtés ideje, amikor magunkba fogadjuk a nap simogató fényét-melegét, hogy elraktározzuk azt a sejtjeinkben. Nem véletlen tehát, hogy a legtöbben ilyenkor töltik jól megérdemelt pihenésüket. Az aktivitás és a cselekvés most nem a hétköznapi ténykedésekben, hanem elsősorban a játékosságban és a kreativitásban nyilvánul meg.

Ez a mostani időszak kifejezetten arra ösztönöz bennünket, hogy merjünk a saját vágyaink, indíttatásaink szerint létezni, találjuk meg önmagunkban a nyugalmat, a bizonyosságot. Ennek a felelősségnek a felvállalása nem teher, épp ellenkezőleg! Ha kihúzzuk magunkat és büszkén, egyenes gerinccel nézünk szembe a kihívásokkal, múlik a hátfájás, szűnik a stressz. „Ha tetszik, ha nem, ez vagyok én!”

 

 

Társaságban igyekszel a mások által elfogadott értékrendhez, nézetekhez és ideákhoz alkalmazkodni. A diplomatikusság nagyon hasznos, de arra azért ügyelj, hogy ne viselkedj másképp, mint amilyen vagy, csak azért, hogy elfogadjanak. Régi barátságokról derülhet ki, hogy épp a megfelelési vágyad miatt beszélnek ki a hátad mögött vagy élnek vissza a bizalmaddal. Az újonnan induló kapcsolatokban is vállald fel a legteljesebb önmagad, így megelőzheted a későbbi csalódásokat. Aki szeret, az a hibáiddal együtt szeret.