Oszd meg

Skorpió

Havi horoszkóp

(OKTÓBER 23- NOVEMBER 21)

Október 23. – November 21.
Jelleg:
víz
Szín: sötétvörös, bordó
Drágakő: topáz és malachit
Szerencsenap: kedd
Szerencseszám: 2 és 9
Virág: aloevera, bazsalikom
Uralkodó bolygó: Mars, Plútó
Szerelmes: Halak, Rák és a Szűz

 

A jegy szülötteinek általános jellemzése

Én, önkifejezés Néhány jellemző tulajdonsága címszavakban:

erős akaratú, veszélyt kereső, álmodozó mozgékony, munkakedve nagy, uralomra vágyó, kíméletlen, bosszúálló, büszke, túlzásra hajlamos, szenvedélyes, beleérző képessége nagy, bátor, kitartó, eros érzések futik, hiú-élvezetre vágyó. Nyugtalan természetű. Igényli a rendkívüli feszültséget. Lénye erősen vonzza a másikat. Szüksége van környezetére. Ő azonban elsősorban a kihívásokat figyeli, azokra érzékeny. Ha belső harmóniáját, nyugalmát megzavarták, azonnal reagál rá. Ha az önérzetét érinti valami, ez igen felizgatja. Szinte keresi a súrlódási felületeket, és visszaüt, gyakran túl erősen is. Az ellentétekkel szembenéz, és keresi a nehéz feladatokat. Ha éles szemével, csípos kritikájával elér valamit, ez nem jelenti azt, hogy megnyugszik. Az élet alkalom, kísérlet számára, hogy állandó, tartós értékeket kutasson fel és állítson elő. A látszatmegoldások nem elégítik ki, elveti azokat, még akkor is, ha ezzel magának okoz kellemetlenséget.

Ha közös értékek létrehozásáról, elérésérol van szó, áldozatot hoz érte és elviseli a vereséget, a kudarcot, a veszteséget. Roppant kutatási vággyal rendelkezik. Boncol, kételkedik, kritizál. Keresi az állandót a dolgok között. Ebben a tendenciájában hajlamos a végletességre. Vagy rajong valamiért, egy témáért, egy személyért, egy dologért, és beveti magát, vagy undorodik tole. A drasztikum is helyet kap kifejezésmódjában. Az ürességet szívesen leplezi le erős kritikával, gúnnyal, részvét nélkül. De nemcsak a kritikát, hanem az önkritikát, a kemény önvádat is ismeri. A nemi ösztönéletnek nagy szerepe van fejlődésében. A mély átélések éppúgy elofordulhatnak ösztönéletében, mint a kemény önmegtartóztatás vagy a szenvedélyek aktív szublimálása, azaz az energiáknak az élet más területére való átvitele. Ajánlás A Skorpió-hangsúlyos emberek az élet minden területén, a társadalom összes szférájában megtalálhatók.

Ha az Ön horoszkópjában erős a Skorpió-jelleg, akkor hivatásválasztásban, foglalkozáskeresésben bízvást ráhagyatkozhat ennek előnyös oldalaira. Kutató, bátor, rendszereto, beavatkozásra kész, újító, következetesen kivitelező emberekre mindenütt szükség van. Az egészségügy óriási hasznát látja a nagy munkabírású, lelkiismeretes, a szükséges beavatkozásra kész, azt elvégző munkatársaknak. Az anyagban elmélyedok felfedezéseikkel, szívós kutatómunkájukkal szolgálhatják az ipart. A társadalmi életben mind a belbiztonsági szolgálat, mind a külügyi tevékenység, a diplomácia, a titkosszolgálat vonzza a Skorpió típusúakat. A kemény fegyelem, önfegyelem a sportban kamatozhat.

A művészetben kritikai érzéke miatt kaphat helyet. Problémák a gyermekkorban Azok a szülők, akiknek Skorpió-hangsúlyos gyermekük van, sokféle nevelési tanácsot kapnak. Valóban célravezető eligazítást azonban ez esetben nehéz adni. Különösen tanácstalanok a szülok, ha saját természetük révén nem ismerik a Skorpió-vonásokat, és a családban, a távolabbi rokonságban sem igen találnak rá példát. Ilyenkor gyakori, hogy egy távolabbi felmenőre hasonlít, üt a gyermekük. Erősen öntörvényű viselkedéssel állnak szemben már szinte az elso hónapokban, amikor még menni, beszélni sem tud a kicsi. És ez így megy tovább a későbbiekben is. Tanácsolni szokták a kemény fellépést, a kritikusság a csípős nyelv megfékezését, amivel másoknak sok bánatot okoz, és a tomboló hajlam visszaszorítását. Mivel azonban ez a gyermek nagyon hamar kinő a nevelhetőség szakaszából, volna itt egy fontosabb szempont. A szülő tanulja meg hogy milyen gyermeke van! Ismerje meg a Skorpió-szülött tulajdonságait, belső problémáit, azokat a mozgatóerőket, amelyek előre hajtják. Különösen fontos, ha a szülőben nincsenek meg ezek a vonások. Ha elméletileg ismeri a gyermeke lelkében lejátszódó folyamatokat és a benne dúló viharokat, megvan az esélye arra, hogy partnerként közelébe férkőzzön, és együtt tudják megszelídíteni a vad hajlamokat, humánussá tenni a szenvedélyeket, amire épp ez a gyermek mindenkinél jobban vágyik.

 

 


 

 

Horoszkóp az Oroszlán havára (2016.07.22-2016.08.21)

Mottó:

“Az emberi élet olyan, mint egy rövidke felvillanás. Úgy kellene élnünk, hogy akármit is csinálunk, szeressük. Ebben a múló életben az ember ostobasága, ha arra kényszerül, hogy olyat tegyen, amit nem szeret – csak azért, hogy szenvedjen.”

(Jamamoto Cunetomo, japán szamuráj és író)

 

SKORPIÓ

 

Az Oroszlán hónap az erőgyűjtés ideje, amikor magunkba fogadjuk a nap simogató fényét-melegét, hogy elraktározzuk azt a sejtjeinkben. Nem véletlen tehát, hogy a legtöbben ilyenkor töltik jól megérdemelt pihenésüket. Az aktivitás és a cselekvés most nem a hétköznapi ténykedésekben, hanem elsősorban a játékosságban és a kreativitásban nyilvánul meg.

Ez a mostani időszak kifejezetten arra ösztönöz bennünket, hogy merjünk a saját vágyaink, indíttatásaink szerint létezni, találjuk meg önmagunkban a nyugalmat, a bizonyosságot. Ennek a felelősségnek a felvállalása nem teher, épp ellenkezőleg! Ha kihúzzuk magunkat és büszkén, egyenes gerinccel nézünk szembe a kihívásokkal, múlik a hátfájás, szűnik a stressz. „Ha tetszik, ha nem, ez vagyok én!”

 

 

Ebben a hónapban a legfontosabb a lelki és az anyagi biztonság. Nagyon intenzíven érzékeled a kényelmet vagy épp annak a hiányát. Ez utóbbi pozitív értelemben változtatásokra ösztönöz. Akár új pénzkereseti lehetőségek után is nézhetsz, kérhetsz fizetésemelést, de a kintlévőségeid visszaszerzésére is kedvező ez az időszak. Amit érdemes szem előtt tartanod, hogy minden esetben hallgass az eszedre, és ne hagyd, hogy az indulataid vagy a megérzéseid vezéreljenek. Inkább a saját képességeidre építs, kerüld a bizonytalan kockázatot.