Oszd meg

Rák

Havi horoszkóp

Június 21. – Július 22.
Eleme:
víz, minősége kardinális
Szín: tört fehér, ezüst, szürke, világos lila
Drágakő: opál, smaragd, hegyi kristály
Szerencsenap: hétfő
Szerencseszám: 7 és 3
Virág: fehér rózsa, nárcisz, liliom
Uralkodó bolygó: Hold
Szerelmes: Skorpió, Halak

 

 

A jegy szülötteinek általános jellemzése

Ha a Rák jegyében születtél:

Az életedet érzéseid, hangulataid határozzák meg. Természeted olyan, mint a változékony hold, ennek az egyik oka a túlérzékenységed. Könnyen kerülsz mások hullámhosszára, szivacsként szívod magadba környezeted atmoszféráját, de az időjárás, a csillagok, s legfőképpen a Hold állása is hatással van rád.

Fontos számodra a családod, szüleid, gyermekeid, óvod őket és gondoskodsz róluk. A múlt emlékeihez, tárgyaihoz ragaszkodsz, ezért van tele az otthonod fényképekkel, csecsebecsékkel, szívednek kedves tárgyakkal.

Az önállóság megtanulása egyik legfontosabb életfeladatod. Folyamatosan támaszra, megerősítésre vágysz, másoknál keresed az érzelmi védettséget. Emiatt viszonylag későn költözöl el otthonról, de kapcsolatokból, helyzetekből is ezek miatt az okok miatt mozdulsz nehezen.

Szerelem: az összes jegy közül talán te vagy a legromantikusabb, nagyon odaadó és ragaszkodó tudsz lenni. Arra azonban figyelj, hogy a törődés, az anyáskodás ne legyen túl sok a másiknak.

Hivatás: minden segítő és gondoskodást igénylő munkakörök, mint az ápolás, az óvónői vagy szociális feladatok vagy az otthon végzett munkák, illetve a családi vállalkozásokban történő tevékenykedés.

Egészség: legérzékenyebb szerved a gyomrod, ha az érzelmi problémákat nem tudod megemészteni, azonnal jelez. Fontos odafigyelned a folyadékháztartásodra, a megfelelő mennyiségű víz fogyasztására.

Horoszkóp az Oroszlán havára (2016.07.22-2016.08.21)

Mottó:

“Az emberi élet olyan, mint egy rövidke felvillanás. Úgy kellene élnünk, hogy akármit is csinálunk, szeressük. Ebben a múló életben az ember ostobasága, ha arra kényszerül, hogy olyat tegyen, amit nem szeret – csak azért, hogy szenvedjen.”

(Jamamoto Cunetomo, japán szamuráj és író)

 

RÁK

 

 

Az Oroszlán hónap az erőgyűjtés ideje, amikor magunkba fogadjuk a nap simogató fényét-melegét, hogy elraktározzuk azt a sejtjeinkben. Nem véletlen tehát, hogy a legtöbben ilyenkor töltik jól megérdemelt pihenésüket. Az aktivitás és a cselekvés most nem a hétköznapi ténykedésekben, hanem elsősorban a játékosságban és a kreativitásban nyilvánul meg.

Ez a mostani időszak kifejezetten arra ösztönöz bennünket, hogy merjünk a saját vágyaink, indíttatásaink szerint létezni, találjuk meg önmagunkban a nyugalmat, a bizonyosságot. Ennek a felelősségnek a felvállalása nem teher, épp ellenkezőleg! Ha kihúzzuk magunkat és büszkén, egyenes gerinccel nézünk szembe a kihívásokkal, múlik a hátfájás, szűnik a stressz. „Ha tetszik, ha nem, ez vagyok én!”

 

 

Ha az elmúlt időszakban sok feszültség gyűlt össze benned, akkor itt az ideje a lazításnak, a játékosságnak. Ha nyugodt hetek állnak a hátad mögött – akkor is! Legyél spontán, rugalmas, élvezd a pillanatok örömét éppúgy, mint gyerekkorodban. Ne hagyd, hogy az időjárás vagy mások szeszélyessége befolyásolja a kedvedet: esőben bosszankodás helyett ázz bőrig, napsütésben a hőségre való panaszkodás helyett egyél fagylaltot, dinnyét. A munkádba is nyugodtan vidd bele ezt a mentalitást, vagy legalább keress olyan szabadidős tevékenységet, ahol ki tudsz kapcsolni.