Oszd meg

Nyilas

Havi horoszkóp

November 21. – December 21.
Eleme:
Tűz
Szín: püspöklila és világoskék
Drágakő: zafír és türkiz ékszerek a harmonikus kiegészítői öltözékének
Szerencsenap: csütörtök
Szerencseszám: 6 és 3
Virág: liliom, százszorszép, begónia, szegfű
Uralkodó bolygó: Jupiter
Szerelmes: Kos, Oroszlán, Ikrek

A jegy szülötteinek általános jellemzése

Ha a Nyilas jegyében születtél:

Vonzanak a kalandok, az idegen kultúrák, a nagy utazások. De látókörödet nem csak fizikai, hanem szellemi expedíciókkal is szélesíted; szívesen tanulsz, beszélgetsz, magasabb képesítésre, tágasabb horizontra törekszel. Minden dologban a felsőbb értelmet keresed.

Folyamatosan tele vagy nagyszabású tervekkel, álmokkal, távlati célokkal, s emiatt a hétköznapok gyakorlati apróságai felett könnyen elsiklik a figyelmed.

Optimizmus és töretlen lelkesedés jellemez, pozitív életszemléleted a nehezebb szakaszokon is átlendít. Személyiséged másokra is nagy hatást gyakorol, ezáltal képes vagy másokat inspirálni, motiválni.

Igazságérzeted nagyon fejlett, ha valakit méltánytalanság, megkülönböztetés ér, te maximálisan kiállsz mellette.

Szerelem: a szerelemről meglehetősen idealisztikus elképzeléseid vannak, és ennek az ideálnak csak kevesen tudnak megfelelni. Igényled a szabadságot, ezért a párkapcsolatban is jókora mozgásteret követelsz magadnak.

Hivatás: külfölddel, utazással kapcsolatos területek, de a jog és a sport is közel áll hozzád, például külkereskedő, utazásszervező, exportőr, jogász, ügyvéd, sőt a filozófus is.

Egészség: legérzékenyebb szerved a májad, ami a belső tervezéssel, mozgékonysággal van összefüggésben. Mindenféle életmódbeli túlzást igyekezz kerülni, az a súlyodra is jótékony hatással lesz.

 Horoszkóp az Oroszlán havára (2016.07.22-2016.08.21)

 

Mottó:

“Az emberi élet olyan, mint egy rövidke felvillanás. Úgy kellene élnünk, hogy akármit is csinálunk, szeressük. Ebben a múló életben az ember ostobasága, ha arra kényszerül, hogy olyat tegyen, amit nem szeret – csak azért, hogy szenvedjen.”

(Jamamoto Cunetomo, japán szamuráj és író)

 

NYILAS

 

 

Az Oroszlán hónap az erőgyűjtés ideje, amikor magunkba fogadjuk a nap simogató fényét-melegét, hogy elraktározzuk azt a sejtjeinkben. Nem véletlen tehát, hogy a legtöbben ilyenkor töltik jól megérdemelt pihenésüket. Az aktivitás és a cselekvés most nem a hétköznapi ténykedésekben, hanem elsősorban a játékosságban és a kreativitásban nyilvánul meg.

Ez a mostani időszak kifejezetten arra ösztönöz bennünket, hogy merjünk a saját vágyaink, indíttatásaink szerint létezni, találjuk meg önmagunkban a nyugalmat, a bizonyosságot. Ennek a felelősségnek a felvállalása nem teher, épp ellenkezőleg! Ha kihúzzuk magunkat és büszkén, egyenes gerinccel nézünk szembe a kihívásokkal, múlik a hátfájás, szűnik a stressz. „Ha tetszik, ha nem, ez vagyok én!”

 

 

Élénk képzelőerődnek, színes fantáziavilágodnak köszönhetően ebben az időszakban könnyen összemosódik benned az álom és a valóság. Ezt sok kreatív energiát remekül tudod hasznosítani például fotózásban, írásban, de a társaságok szíve-lelke lehetsz lebilincselő történetmeséléseddel. Érzékenységedet az emberi kapcsolatokban is hasznosíthatod, jól ráérzel az elhallgatott, eltitkolt dolgokra. A kényelmetlen helyzetek tisztázását azonban inkább igyekszel elkerülni. Ne tedd, mert most nagyon hatékonyan tudsz változtatásokat eszközölni.