Oszd meg

Kos

Havi horoszkóp

Március 20- Április 20.
Eleme:
tűz

Uralkodó planétája: a római mitológia harcias istenéről elnevezett Mars bolygó.

Kulcsszavai: akció, erő, cselekvés, aktiválás, tettvágy, energia, életerő, versengés, döntés, libidó.

Színei: tüzes színek, főképp az égőpiros és a vérvörös

Kristálya: pirop és almandin gránát, rubin, rubellit

Virága: élénk színű, természetes virágok

A jegy szülötteinek általános jellemzése

Kos

Az asztrológiai évkör a Kos jegyével indul, ő az első csillagjegy, a születés pillanata.

Időszaka a tavaszi napéj-egyenlőséggel kezdődő tavasz: március 21-től április 20-ig tartó ciklus. (A csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog.)

Szimbóluma a Kos szarvait mintázza.

Ha a Kos jegyében születtél: Egy kis bátorságért, vakmerőségért, de indulatosságért vagy elhamarkodott döntésekért sem nem kell a szomszédba menned.

Az élet minden területén kezdeményező és lelkes vagy, bár a kitartás, a módszeresség és a türelem nem az erősséged. Ha a fejedbe veszel valamit, azt te azonnal akarod. Ha az egészséges agressziódat nem tanulod meg uralni, hajlamossá válhatsz a dühkitörésekre, ha pedig elfojtod, akkor az önrombolásra.

Fontos megtalálnod az életedben azokat a területeket, akár a sportban, a hivatásban vagy szabadidős tevékenységekben, ahol kiélheted a szenvedélyeidet, versenyszellemedet. A lazítást, a semmittevést hamar megunod, nálad látványosabban senki nem tud unatkozni.

Egész életedben őrzöd magadban a fiatalos lendületet, a játékkedvet és a kalandvágyat, így lélekben sosem öregszel meg.

Szerelem: friss és régi kapcsolatokban is állandó igényed van a megújulásra, a hódításra és a heves-tüzes összecsapásokra.

Hivatás: minden olyan terület, ahol folyamatosan új kihívásokkal, teljesítményekkel kerülsz szembe, például sportok, rendőrség, vezető pozíciók, vállalkozások. Egészség: érzékeny lehet az epéd, ami a döntéskészséggel, a merészséggel, a célok felé haladással van kapcsolatban. A déli pihenő és a tudatos lazítás sokat javíthat közérzeteden.

 

Horoszkóp az Oroszlán havára (2016.07.22-2016.08.21)

 

Mottó:

“Az emberi élet olyan, mint egy rövidke felvillanás. Úgy kellene élnünk, hogy akármit is csinálunk, szeressük. Ebben a múló életben az ember ostobasága, ha arra kényszerül, hogy olyat tegyen, amit nem szeret – csak azért, hogy szenvedjen.”

(Jamamoto Cunetomo, japán szamuráj és író)

 

KOS

 

Az Oroszlán hónap az erőgyűjtés ideje, amikor magunkba fogadjuk a nap simogató fényét-melegét, hogy elraktározzuk azt a sejtjeinkben. Nem véletlen tehát, hogy a legtöbben ilyenkor töltik jól megérdemelt pihenésüket. Az aktivitás és a cselekvés most nem a hétköznapi ténykedésekben, hanem elsősorban a játékosságban és a kreativitásban nyilvánul meg.

Ez a mostani időszak kifejezetten arra ösztönöz bennünket, hogy merjünk a saját vágyaink, indíttatásaink szerint létezni, találjuk meg önmagunkban a nyugalmat, a bizonyosságot. Ennek a felelősségnek a felvállalása nem teher, épp ellenkezőleg! Ha kihúzzuk magunkat és büszkén, egyenes gerinccel nézünk szembe a kihívásokkal, múlik a hátfájás, szűnik a stressz. „Ha tetszik, ha nem, ez vagyok én!”

 

 

Ebben a hónapban fókuszba kerülhet az értékrend és a biztonság megteremtésének a kérdése. Az anyagiak és a pénzügyek mellett az is fontossá válhat számodra, hogy a kapcsolataidban jelen legyen az érzelmi biztonság, illetve a saját értékrended szerint élhesd az életedet. Ha ezek közül bármi rendezésre vár, hatalmas dinamizmussal, jókora tettvággyal és magabiztossággal láthatsz neki, hogy felszámolj minden olyan akadályt, ami az elégedettséged útjában áll. Ne várd meg, míg a helyzetek teljesen elmérgesednek, láss neki, amíg tart ez a lendület.