Oszd meg

Ikrek

Havi horoszkóp

 

Május 21. – Június 21.

Eleme: levegő, minősége változó.

Uralkodó planétája: a római mitológia szárnyas saruban szárnyaló istenéről elnevezett Merkúr bolygó.

Kulcsszavai: intellektus, kommunikáció, közlés, közvetítés, sokféleség, könnyedség, írás és beszéd.

Színei: könnyed, levegős színek, mint az égszínkék és a világossárga

Kristálya: citrin, sárga topáz, aranyberill, achát

Virága: út közben szedett virágok

 

 

 

 

A jegy szülötteinek általános jellemzése

Ikrek

Az asztrológiai évkör harmadik jegye az Ikrek.

Időszaka a tavasz vége: május 21 és június 21 között.

(A csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog.)

Szimbóluma a lent és fent összekapaszkodó ikerpár.

Ha az Ikrek jegyében születtél:

Az élet minden területe kíváncsisággal tölt el, érdeklődésed sokrétű. Szívesen tanulsz, olvasol, beszélgetsz, tévézel, netezel, ám ha túl sok mindenbe vágsz bele egyszerre, energiáid szétforgácsolódnak, kapkodó és felületes leszel.

A legtöbb helyzetben remekül alkalmazkodsz, könnyedén feltalálod magadat.

A társasági események, a baráti találkozók kulcsfigurája vagy, mivel mindenről és mindenkiről vannak információid, s szinte mindenre emlékszel. Mindenféle témáról szívesen társalogsz, de ha az érzelmeid kerülnek szóba, először megnémulsz, majd megpróbálod intellektualizálni őket. A problémákkal nem szívesen foglalkozol, reméled, hogy maguktól megoldódnak. Ha mégsem, akkor szükség esetén úgy forgatod a szavakat, mint párbajhős a pengét.

Szerelem: elven és vidám vagy, szeretsz ismerkedni, flörtölni. Fontos számodra, hogy a partnered is olyan olvasott, sokoldalú és intelligens legyen, mint te.

Hivatás: a közvetítői területek, kereskedői foglalkozások, illetve azok a szakmák, melyek a kommunikációra épülnek, mint például újságíró, riporter, tolmács, ügynök, alkusz, tanár, eladó.

Egészség: legérzékenyebb szerved a tüdőd, ami a kapcsolatteremtéssel, az életenergia felvételével van összefüggésben. Ha ezzel problémád adódik, kerüld a dohányzást és végezz ritmikus légző gyakorlatokat.

 Horoszkóp az Oroszlán havára (2016.07.22-2016.08.21)

Mottó:

“Az emberi élet olyan, mint egy rövidke felvillanás. Úgy kellene élnünk, hogy akármit is csinálunk, szeressük. Ebben a múló életben az ember ostobasága, ha arra kényszerül, hogy olyat tegyen, amit nem szeret – csak azért, hogy szenvedjen.”

(Jamamoto Cunetomo, japán szamuráj és író)

 

IKREK

 

Az Oroszlán hónap az erőgyűjtés ideje, amikor magunkba fogadjuk a nap simogató fényét-melegét, hogy elraktározzuk azt a sejtjeinkben. Nem véletlen tehát, hogy a legtöbben ilyenkor töltik jól megérdemelt pihenésüket. Az aktivitás és a cselekvés most nem a hétköznapi ténykedésekben, hanem elsősorban a játékosságban és a kreativitásban nyilvánul meg.

Ez a mostani időszak kifejezetten arra ösztönöz bennünket, hogy merjünk a saját vágyaink, indíttatásaink szerint létezni, találjuk meg önmagunkban a nyugalmat, a bizonyosságot. Ennek a felelősségnek a felvállalása nem teher, épp ellenkezőleg! Ha kihúzzuk magunkat és büszkén, egyenes gerinccel nézünk szembe a kihívásokkal, múlik a hátfájás, szűnik a stressz. „Ha tetszik, ha nem, ez vagyok én!”

 

 

A mostani időszak kiválóan alkalmas arra, hogy másokkal megoszd az álmaidat és a jövőre vonatkozó terveidet. Nem csak utazások során ismerhetsz meg különleges embereket, de a hétköznapi beszélgetések is inspirálóan hatnak rád. Egészen reális, gyakorlatias meglátásaid lehetnek, és ezek a közös tapasztalat-, illetve eszmecserék közelebb visznek téged a megvalósítás lehetőségéhez. Keresd olyan emberek társaságát, akik lelkesítenek, motiválnak. Ilyen közegben te is sokkal nyitottabbá válsz mások álláspontjára.