Oszd meg

Bika

Havi horoszkóp

 

 

Április 21. – Május 21.

Eleme: föld, minősége szilárd.

Uralkodó planétája: a római mitológia szépség- és szerelemistennőjéről elnevezett Vénusz.

Kulcsszavai: biztonság, stabilitás, termelés, anyagi-fizikai javak, érzékiség, türelem, szépérzék.

Színei: természetes, meleg föld-színek, mint a bézs és a terrakotta

Kristálya: krizopráz, rózsakvarc, verdelit

Virága: a tavasz illatos virágai

 

 

 

 

A jegy szülötteinek általános jellemzése

Bika

Az asztrológiai évkör második jegye a Bika.

Időszaka a tavasz közepe: április 21-én kezdődik és május 21-én ér véget.

(A csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog.)

Szimbóluma a Bika szarvai közt a félhold.

 

Ha a Bika jegyében születtél:

Az anyag világát egyenesen neked teremtették. Minden érzéki élvezetben – legyen az akár evés, masszázs, simogatás, zenehallgatás, tánc – örömödet leled. A testi élmények számodra rendkívül fontos és sokat mondó tapasztalatok.

A dolgokat gyakorlatiasan, anyagiasan szemléled, ismered mindennek az értékét, becsülöd a pénzt és a jólétet. Hajlamos vagy azonban a túlzott birtoklásra, a veszteséget, az elengedést, a változásokat nehezen dolgozod fel. A rugalmasság elsajátítására törekedned kell.

Ha nagyon beleragadsz a megszokásokba, fel kell készülnöd rá, hogy az élet ki fog billenteni belőle.

Mindemellett a türelem a legfontosabb erényed, nem sietsz, nem kapkodsz, hanem képes vagy kivárni, míg a gyümölcsök beérnek.

Problémamegoldásnál is mindig kivárod a legalkalmasabb pillanatot.

Szerelem: a biztonság és a kényelem a legfontosabb számodra, ragaszkodó vagy és hűséges, néha ebből a tulajdonságodból adódóan meglehetősen féltékeny is.

Hivatás: azok a területek, ahol az értékeket kell gondozni, az anyagot formálni vagy a kényelmet biztosítani, mint például a kertművelés, ingatlan, pénzügyek, gasztronómia, szállodaipar, szobrászat.

Egészség: érzékeny lehet a pajzsmirigyed, illetve fontos odafigyelned a táplálkozásodra. A teljes értékű táplálékok mellett a szervezetet harmonizáló mozgások is hasznosak lehetnek.

 


 

 

BIKA

 

Horoszkóp az Ikrek havára (2016.05.21-2016.06.20.)

 

Az Ikrek havába lépve folytathatjuk saját mélységeink felkutatását. Nagyító alá kerülhetnek a kapcsolataink – mind a párunkkal, a barátainkkal, munkatársainkkal – de saját magunkkal is érdemes párbeszédeket folytatnunk. Ezek a szembesülések olyan területeket is megérinthetnek bennünk, aminek létezéséről legfeljebb halvány sejtéseink voltak. És talán érdemes feltennünk magunknak a következő kérdéseket: Teljes mértékben fel merjük vállalni magukat, vágyainkat, személyiségünket a kapcsolatainkban? S vajon olyan kapcsolatokban élünk, amelyeket érzéseink szerint megérdemlünk? Nagyon fontos kérdések ezek, és korán sem biztos, hogy tetszeni fognak a saját válaszaink. De ebben az időszakban lehetőségünk adódik, hogy újraértékeljük és átszőjük kapcsolataink szerteágazó fonalát.

BIKA

Ezt a hónapot az értelem és érzelem szemben állása jellemzi: úgy tűnik, nehezen megy a két véglet összehangolása. Ha bármilyen téren felmerül benned ez a dilemma, azt vizsgáld meg először, hogy vajon miért is ragaszkodsz egy kapcsolathoz vagy egy helyzethez. Azért, mert maradni sokkal kényelmesebb, mint menni? Vagy a megszokások gyűrnek le? Esetleg azért, mert hosszú távra gondolkodva is ennek folytatására vágysz?