Oszd meg

Bika

Havi horoszkóp

 

 

Április 21. – Május 21.

Eleme: föld, minősége szilárd.

Uralkodó planétája: a római mitológia szépség- és szerelemistennőjéről elnevezett Vénusz.

Kulcsszavai: biztonság, stabilitás, termelés, anyagi-fizikai javak, érzékiség, türelem, szépérzék.

Színei: természetes, meleg föld-színek, mint a bézs és a terrakotta

Kristálya: krizopráz, rózsakvarc, verdelit

Virága: a tavasz illatos virágai

 

 

 

 

A jegy szülötteinek általános jellemzése

Bika

Az asztrológiai évkör második jegye a Bika.

Időszaka a tavasz közepe: április 21-én kezdődik és május 21-én ér véget.

(A csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog.)

Szimbóluma a Bika szarvai közt a félhold.

 

Ha a Bika jegyében születtél:

Az anyag világát egyenesen neked teremtették. Minden érzéki élvezetben – legyen az akár evés, masszázs, simogatás, zenehallgatás, tánc – örömödet leled. A testi élmények számodra rendkívül fontos és sokat mondó tapasztalatok.

A dolgokat gyakorlatiasan, anyagiasan szemléled, ismered mindennek az értékét, becsülöd a pénzt és a jólétet. Hajlamos vagy azonban a túlzott birtoklásra, a veszteséget, az elengedést, a változásokat nehezen dolgozod fel. A rugalmasság elsajátítására törekedned kell.

Ha nagyon beleragadsz a megszokásokba, fel kell készülnöd rá, hogy az élet ki fog billenteni belőle.

Mindemellett a türelem a legfontosabb erényed, nem sietsz, nem kapkodsz, hanem képes vagy kivárni, míg a gyümölcsök beérnek.

Problémamegoldásnál is mindig kivárod a legalkalmasabb pillanatot.

Szerelem: a biztonság és a kényelem a legfontosabb számodra, ragaszkodó vagy és hűséges, néha ebből a tulajdonságodból adódóan meglehetősen féltékeny is.

Hivatás: azok a területek, ahol az értékeket kell gondozni, az anyagot formálni vagy a kényelmet biztosítani, mint például a kertművelés, ingatlan, pénzügyek, gasztronómia, szállodaipar, szobrászat.

Egészség: érzékeny lehet a pajzsmirigyed, illetve fontos odafigyelned a táplálkozásodra. A teljes értékű táplálékok mellett a szervezetet harmonizáló mozgások is hasznosak lehetnek.

 


Horoszkóp a Skorpió havára (2015.10.23-2015.11.21)

 

Mottó:

„Az a torokszorító érzés, amit akkor érzel, amikor valami újba fogsz. Az égő izmok az edzésen, a gombóc a gyomrodban a fontos megbeszélésnél, az éhségérzet a fogyókúránál: úgy tűnhet, ezek jelzések arra, hogy hagyd abba. Nem elég, hogy átküzdötted magad a döntés mocsarán, a kételyek erdején, most még ez is az utadba áll. Szándékosan fizikai fájdalmat okozva, hogy rábírjon: add fel.

De ezek nem ezt üzenik. Ezek a tünetek annak a jelei, hogy amire elszántad magad, az valódi változás. Nem csak a gondolataidban létezik, nem álom többé, hanem valóság.

Ezek a tünetek nem azt üzenik, hogy most hagyd abba, hanem azt, hogy csináld még, csináld tovább: jó úton jársz!” (Vida Ágnes)

 

BIKA

Néhány általános gondolat:

Ebben az időszakban továbbra is fontos szerepet játszik a kommunikáció, de amíg a Mérleg hónapban diplomatikusan egyensúlyoztunk saját és mások érdekei között, most sokkal könnyebben állítjuk saját magunkat döntéseink fókuszába.

A Skorpió ereje abban rejlik, hogy képes visszahúzódni saját belső világába, figyelni az érzéseit, a megérzéseit, majd szenvedélyeit követve szólni, illetve cselekedni. Ha ki kell állni magunkért, bátran vállaljuk fel azt, ami valójában gondolunk. Lehet, hogy nem fog mindenkinek tetszeni, de helyettünk senki sem vívhatja meg a csatáinkat.

 

 

Viszonylag kiegyensúlyozott hónap áll előtted, de ahhoz, hogy ezt a harmonikus állapotot megőrizd, tenned kell érte. Pontosabban nem kell tenned semmit! Szánj időt a pihenésre, az egyedüllét csendjében a feltöltődésre. Ebben az időszakban jobban kimerítenek a nézeteltérések, mint máskor, és azt is nehezebben tolerálod, ha kihasználnak. Ha úgy érzed, bizonyos kapcsolatok vagy helyzetek leszívják az energiáidat, vonulj vissza magadba: sétálj egyet az erdőben, a parkban, meditálj, hallgass zenét.