Oszd meg

Bika

Havi horoszkóp

 

 

Április 21. – Május 21.

Eleme: föld, minősége szilárd.

Uralkodó planétája: a római mitológia szépség- és szerelemistennőjéről elnevezett Vénusz.

Kulcsszavai: biztonság, stabilitás, termelés, anyagi-fizikai javak, érzékiség, türelem, szépérzék.

Színei: természetes, meleg föld-színek, mint a bézs és a terrakotta

Kristálya: krizopráz, rózsakvarc, verdelit

Virága: a tavasz illatos virágai

 

 

 

 

A jegy szülötteinek általános jellemzése

Bika

Az asztrológiai évkör második jegye a Bika.

Időszaka a tavasz közepe: április 21-én kezdődik és május 21-én ér véget.

(A csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog.)

Szimbóluma a Bika szarvai közt a félhold.

 

Ha a Bika jegyében születtél:

Az anyag világát egyenesen neked teremtették. Minden érzéki élvezetben – legyen az akár evés, masszázs, simogatás, zenehallgatás, tánc – örömödet leled. A testi élmények számodra rendkívül fontos és sokat mondó tapasztalatok.

A dolgokat gyakorlatiasan, anyagiasan szemléled, ismered mindennek az értékét, becsülöd a pénzt és a jólétet. Hajlamos vagy azonban a túlzott birtoklásra, a veszteséget, az elengedést, a változásokat nehezen dolgozod fel. A rugalmasság elsajátítására törekedned kell.

Ha nagyon beleragadsz a megszokásokba, fel kell készülnöd rá, hogy az élet ki fog billenteni belőle.

Mindemellett a türelem a legfontosabb erényed, nem sietsz, nem kapkodsz, hanem képes vagy kivárni, míg a gyümölcsök beérnek.

Problémamegoldásnál is mindig kivárod a legalkalmasabb pillanatot.

Szerelem: a biztonság és a kényelem a legfontosabb számodra, ragaszkodó vagy és hűséges, néha ebből a tulajdonságodból adódóan meglehetősen féltékeny is.

Hivatás: azok a területek, ahol az értékeket kell gondozni, az anyagot formálni vagy a kényelmet biztosítani, mint például a kertművelés, ingatlan, pénzügyek, gasztronómia, szállodaipar, szobrászat.

Egészség: érzékeny lehet a pajzsmirigyed, illetve fontos odafigyelned a táplálkozásodra. A teljes értékű táplálékok mellett a szervezetet harmonizáló mozgások is hasznosak lehetnek.

 

Horoszkóp a Kos havára (2015.03.20 – 2015.04.19)

 

Mottó: “Nemcsak azért vagyunk felelősek, amit teszünk, hanem azért is, amit nem teszünk meg.” (Lao-ce)

 

 


Horoszkóp a Kos havára (2015.03.20 – 2015.04.19)

 

Mottó: “Nemcsak azért vagyunk felelősek, amit teszünk, hanem azért is, amit nem teszünk meg.” (Lao-ce)

 

 

BIKA

 

Néhány általános gondolat:

Március 20-án egy teljes napfogyatkozást követően lépünk be a csillagászati tavaszba. A Kos hónap mindig a születésről, a kezdetekről szól, ráadásul a jelenlegi égi energiák minden oldalról támogatják bennünk az ilyen jellegű elhatározásokat: elérkezett az ideje a gyökeres és hosszú távra kiható változásoknak!

Ehhez azonban nem elég álmodozni, arra egy teljes Halak hónap állt a rendelkezésünkre! A Kosban valódi elhatározások, felelősségteljes döntések, intenzív belső- és aktív külső munka szükséges. A teljes odaadásért, a szívvel-lélekkel végzett dolgokét cserébe viszonylagosan gyors, kézzel fogható és sikeres eredményekre számíthatunk. Egy ízig-vérig Kos ezt így mondaná: Utánam!

 

 

Érzelmi téren dinamikus és meglehetősen hullámzó időszakról van szó: szerelem, romantika vagy legalábbis az ezekről való álmodozás határozza meg ezt a hónapot.

Hajlamos lehetsz a szélsőségekre az idealisztikus rajongástól kezdve a féltékeny nagyjelenetekig. Ha ezt az átélőerőt kreatív, alkotói, művészeti tevékenységekre át tudod fordítod, nagyon produktív lehetsz. Magánéleted és környezeted azonban nehezebben viseli a szárnyalások és a mélyrepülések kiszámíthatatlan váltakozásait.

Figyelj oda erre, mert az embereket könnyen a saját hullámhosszodra hangolod.


 468 ad