Oszd meg

Bika

Havi horoszkóp

 

 

Április 21. – Május 21.

Eleme: föld, minősége szilárd.

Uralkodó planétája: a római mitológia szépség- és szerelemistennőjéről elnevezett Vénusz.

Kulcsszavai: biztonság, stabilitás, termelés, anyagi-fizikai javak, érzékiség, türelem, szépérzék.

Színei: természetes, meleg föld-színek, mint a bézs és a terrakotta

Kristálya: krizopráz, rózsakvarc, verdelit

Virága: a tavasz illatos virágai

 

 

 

 

A jegy szülötteinek általános jellemzése

Bika

Az asztrológiai évkör második jegye a Bika.

Időszaka a tavasz közepe: április 21-én kezdődik és május 21-én ér véget.

(A csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog.)

Szimbóluma a Bika szarvai közt a félhold.

 

Ha a Bika jegyében születtél:

Az anyag világát egyenesen neked teremtették. Minden érzéki élvezetben – legyen az akár evés, masszázs, simogatás, zenehallgatás, tánc – örömödet leled. A testi élmények számodra rendkívül fontos és sokat mondó tapasztalatok.

A dolgokat gyakorlatiasan, anyagiasan szemléled, ismered mindennek az értékét, becsülöd a pénzt és a jólétet. Hajlamos vagy azonban a túlzott birtoklásra, a veszteséget, az elengedést, a változásokat nehezen dolgozod fel. A rugalmasság elsajátítására törekedned kell.

Ha nagyon beleragadsz a megszokásokba, fel kell készülnöd rá, hogy az élet ki fog billenteni belőle.

Mindemellett a türelem a legfontosabb erényed, nem sietsz, nem kapkodsz, hanem képes vagy kivárni, míg a gyümölcsök beérnek.

Problémamegoldásnál is mindig kivárod a legalkalmasabb pillanatot.

Szerelem: a biztonság és a kényelem a legfontosabb számodra, ragaszkodó vagy és hűséges, néha ebből a tulajdonságodból adódóan meglehetősen féltékeny is.

Hivatás: azok a területek, ahol az értékeket kell gondozni, az anyagot formálni vagy a kényelmet biztosítani, mint például a kertművelés, ingatlan, pénzügyek, gasztronómia, szállodaipar, szobrászat.

Egészség: érzékeny lehet a pajzsmirigyed, illetve fontos odafigyelned a táplálkozásodra. A teljes értékű táplálékok mellett a szervezetet harmonizáló mozgások is hasznosak lehetnek.

 

Horoszkóp a Szűz havára (2014.08.23 – 2014.09.22)

mottó: „Az ember nemcsak végig-cselekszi, végig-beszéli és végighallgatja az életet, hanem végig-álmodja is. Mindennek alján gomolyog az álom. S ez éppen úgy élet, mint a cselekvő, a beszélő, a hallgató valóság.” (Márai Sándor)

BIKA

Néhány általános gondolat:
A Szűz hónapja rengeteg kisebb-nagyobb horderejű változást hozhat az életünkbe. Elsődlegesen érintett területek a munka, a hétköznapok rendje és az egészség, de lényegében a mindennapi dolgaink átgondolása és átértékelése a legfontosabb.
Az időszak közepéig érezhető a Vénusz-Mars közötti feszültség, ami szenvedélyesebbé, indulatosabbá tehet bennünket, drámaibbá a kapcsolatainkat. Ahogy érzelmeink oldódnak kissé, máris a gondolkodásunk válik zaklatottabbá.
Ez egy reorganizáló időszak, sokak esetben az énkép és az önértékelés változásának folyamata zajlik. A tiszta, világos beszéd, az őszinte kommunikáció sokat segíthet, hogy félreértések, sértődések nélkül teljen el ez az időszak.

Ebben a hónapban előtérbe kerülhetnek a hosszabb távú terveid. Ha most még nem is tudsz konkrét lépéseket tenni, azért „fejben” megkezdheted az előkészületeket. Vagyis sokkal bizakodóbban, lelkesebben és optimistábban veted bele magad az álmodozásba, a jövőtervezésbe. Sőt, az is lehet, hogy olyan új irányokat fontolgatsz, ami eddig még fel sem merültek.
Ha szívesen tanulsz és nyitott leszel új filozófiákra, képes leszel túllépni a saját határaidon és azokon az önkorlátozásokon, amik eddig esetleg visszatartottak attól, hogy fejest ugorj ilyen újszerű lehetőségekbe.

 468 ad