Oszd meg

Bika

Havi horoszkóp

 

 

Április 21. – Május 21.

Eleme: föld, minősége szilárd.

Uralkodó planétája: a római mitológia szépség- és szerelemistennőjéről elnevezett Vénusz.

Kulcsszavai: biztonság, stabilitás, termelés, anyagi-fizikai javak, érzékiség, türelem, szépérzék.

Színei: természetes, meleg föld-színek, mint a bézs és a terrakotta

Kristálya: krizopráz, rózsakvarc, verdelit

Virága: a tavasz illatos virágai

 

 

 

 

A jegy szülötteinek általános jellemzése

Bika

Az asztrológiai évkör második jegye a Bika.

Időszaka a tavasz közepe: április 21-én kezdődik és május 21-én ér véget.

(A csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog.)

Szimbóluma a Bika szarvai közt a félhold.

 

Ha a Bika jegyében születtél:

Az anyag világát egyenesen neked teremtették. Minden érzéki élvezetben – legyen az akár evés, masszázs, simogatás, zenehallgatás, tánc – örömödet leled. A testi élmények számodra rendkívül fontos és sokat mondó tapasztalatok.

A dolgokat gyakorlatiasan, anyagiasan szemléled, ismered mindennek az értékét, becsülöd a pénzt és a jólétet. Hajlamos vagy azonban a túlzott birtoklásra, a veszteséget, az elengedést, a változásokat nehezen dolgozod fel. A rugalmasság elsajátítására törekedned kell.

Ha nagyon beleragadsz a megszokásokba, fel kell készülnöd rá, hogy az élet ki fog billenteni belőle.

Mindemellett a türelem a legfontosabb erényed, nem sietsz, nem kapkodsz, hanem képes vagy kivárni, míg a gyümölcsök beérnek.

Problémamegoldásnál is mindig kivárod a legalkalmasabb pillanatot.

Szerelem: a biztonság és a kényelem a legfontosabb számodra, ragaszkodó vagy és hűséges, néha ebből a tulajdonságodból adódóan meglehetősen féltékeny is.

Hivatás: azok a területek, ahol az értékeket kell gondozni, az anyagot formálni vagy a kényelmet biztosítani, mint például a kertművelés, ingatlan, pénzügyek, gasztronómia, szállodaipar, szobrászat.

Egészség: érzékeny lehet a pajzsmirigyed, illetve fontos odafigyelned a táplálkozásodra. A teljes értékű táplálékok mellett a szervezetet harmonizáló mozgások is hasznosak lehetnek.

Horoszkóp az Oroszlán havára (2014.07.22 – 2014.08.22)

mottó: „Bárhová is mégy, teljes szívvel menj” (Konfuciusz)

BIKA
Néhány általános gondolat:
Az Oroszlán hónapja meglehetősen erős energiákkal indul, amit túlzott feszültség, kimerültség, figyelmetlenség kísérhet. Ez az időszak a július 27-i újholddal tetőzik, és lassan, fokozatosan, enyhül csak. Figyeljünk jobban magunkra és az aktív hétköznapokon is iktassunk be pihenést. A sport jó feszültséglevezető, de kerüljük most a megerőltetést. Kapcsolatainkban első indulat helyett próbáljunk meg türelmesen és belátóan viselkedni – mások is épp olyan feszültek lehetnek, mint mi.
Ez az időszak arra a legalkalmasabb, hogy foglalkozzunk egy kicsit önbizalmunk kérdésével.

Bármi történik is körülötted, ne feszülj bele, mert az ellenállással, a görcsös akarással még inkább akadályozod a változást. Akár nehézség, akár lehetőség bukkan fel előtted, fogadd tényszerűen. Előbbi esetében engedd meg magadnak, hogy szomorú, dühös, elkeseredett vagy bizonytalan legyél, ne akard látszólagos jó kedvvel, közönnyel felülírni. Éld meg az érzéseket, „égesd át” magadon őket. Ugyanígy tegyél, ha pozitív dolog ér, ne kombinálj előre, várd meg türelmesen, hogy beérjen.

 468 ad