Oszd meg

Bika

Havi horoszkóp

 

 

Április 21. – Május 21.

Eleme: föld, minősége szilárd.

Uralkodó planétája: a római mitológia szépség- és szerelemistennőjéről elnevezett Vénusz.

Kulcsszavai: biztonság, stabilitás, termelés, anyagi-fizikai javak, érzékiség, türelem, szépérzék.

Színei: természetes, meleg föld-színek, mint a bézs és a terrakotta

Kristálya: krizopráz, rózsakvarc, verdelit

Virága: a tavasz illatos virágai

 

 

 

 

A jegy szülötteinek általános jellemzése

Bika

Az asztrológiai évkör második jegye a Bika.

Időszaka a tavasz közepe: április 21-én kezdődik és május 21-én ér véget.

(A csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog.)

Szimbóluma a Bika szarvai közt a félhold.

 

Ha a Bika jegyében születtél:

Az anyag világát egyenesen neked teremtették. Minden érzéki élvezetben – legyen az akár evés, masszázs, simogatás, zenehallgatás, tánc – örömödet leled. A testi élmények számodra rendkívül fontos és sokat mondó tapasztalatok.

A dolgokat gyakorlatiasan, anyagiasan szemléled, ismered mindennek az értékét, becsülöd a pénzt és a jólétet. Hajlamos vagy azonban a túlzott birtoklásra, a veszteséget, az elengedést, a változásokat nehezen dolgozod fel. A rugalmasság elsajátítására törekedned kell.

Ha nagyon beleragadsz a megszokásokba, fel kell készülnöd rá, hogy az élet ki fog billenteni belőle.

Mindemellett a türelem a legfontosabb erényed, nem sietsz, nem kapkodsz, hanem képes vagy kivárni, míg a gyümölcsök beérnek.

Problémamegoldásnál is mindig kivárod a legalkalmasabb pillanatot.

Szerelem: a biztonság és a kényelem a legfontosabb számodra, ragaszkodó vagy és hűséges, néha ebből a tulajdonságodból adódóan meglehetősen féltékeny is.

Hivatás: azok a területek, ahol az értékeket kell gondozni, az anyagot formálni vagy a kényelmet biztosítani, mint például a kertművelés, ingatlan, pénzügyek, gasztronómia, szállodaipar, szobrászat.

Egészség: érzékeny lehet a pajzsmirigyed, illetve fontos odafigyelned a táplálkozásodra. A teljes értékű táplálékok mellett a szervezetet harmonizáló mozgások is hasznosak lehetnek.

 

Horoszkóp a Halak havára (2015.02.19 – 2015.03.19)

 

Mottó: “Az életünk gyöngysor. Minden nap és minden óra egy-egy gyöngy rajta. Ha nem ragyog külön-külön mindegyik, vacak lesz az életed. Azt várni, hogy a holnap vagy a holnapután megváltja a jelenedet, hamis reménység és önbecsapás. Mert holnapután már újra várod a holnapot, és holnap a jövő hónapot és évet – ha nem tudsz teljes szívvel és lélekkel jelen lenni, soha nem jön el a beteljesülés. AZ ‘AKKOR’ MOST VAN! Hidd el!” (Müller Péter)

 

 

BIKA

 

Néhány általános gondolat:

Az elmúlt hónap(ok) lassú, nehézkes, visszahúzó energiái után most új lendületet kapunk. Mély és intenzív folyamatok zajlanak körülöttünk és bennünk is, amik látványos és váratlan fordulatokat hozhatnak. Régóta halogatott döntéseket hozhatunk meg vagy gordiuszi problémákat szüntethetünk meg egyetlen, gyors vágással (felismeréssel).

Itt az idő lemerült fizikai állapotunk feltöltésének is. Bár a szép idő és a közeledő tavasz hatására ez könnyen megy, nem árt odafigyelni a táplálkozásra, mozgásra. Spirituális energiáink is „csúcsra járnak”, érdemes hallgatni a megérzésekre, követni az inspirációkat. Hagyjuk magunkat ezáltal „vezetni”, de aktívan cselekedjünk is.

 

 

A csillagállásokban ritmusváltás történt, és nem könnyű alkalmazkodni ehhez az új ütemhez. Elsősorban a munkád és a magánéleted kerül fókuszba, míg egyik helyen túl gyorsan pörögnek az események, máshol belassulnak. (Ez március 18-ig így is marad.) Különösen fontos, hogy a saját tempód szerint élhesd az életed, ezért ez a diszharmónia ingerültséget, frusztráltságot okozhat.

Egyedül te tudod magad kiegyensúlyozni magadat: ahol mások le vannak maradva, picit fogd vissza magad. Ahol viszont te keresel kibúvókat, szedd össze magad és cselekedj.

 468 ad