Oszd meg

Bika

Havi horoszkóp

 

 

Április 21. – Május 21.

Eleme: föld, minősége szilárd.

Uralkodó planétája: a római mitológia szépség- és szerelemistennőjéről elnevezett Vénusz.

Kulcsszavai: biztonság, stabilitás, termelés, anyagi-fizikai javak, érzékiség, türelem, szépérzék.

Színei: természetes, meleg föld-színek, mint a bézs és a terrakotta

Kristálya: krizopráz, rózsakvarc, verdelit

Virága: a tavasz illatos virágai

 

 

 

 

A jegy szülötteinek általános jellemzése

Bika

Az asztrológiai évkör második jegye a Bika.

Időszaka a tavasz közepe: április 21-én kezdődik és május 21-én ér véget.

(A csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog.)

Szimbóluma a Bika szarvai közt a félhold.

 

Ha a Bika jegyében születtél:

Az anyag világát egyenesen neked teremtették. Minden érzéki élvezetben – legyen az akár evés, masszázs, simogatás, zenehallgatás, tánc – örömödet leled. A testi élmények számodra rendkívül fontos és sokat mondó tapasztalatok.

A dolgokat gyakorlatiasan, anyagiasan szemléled, ismered mindennek az értékét, becsülöd a pénzt és a jólétet. Hajlamos vagy azonban a túlzott birtoklásra, a veszteséget, az elengedést, a változásokat nehezen dolgozod fel. A rugalmasság elsajátítására törekedned kell.

Ha nagyon beleragadsz a megszokásokba, fel kell készülnöd rá, hogy az élet ki fog billenteni belőle.

Mindemellett a türelem a legfontosabb erényed, nem sietsz, nem kapkodsz, hanem képes vagy kivárni, míg a gyümölcsök beérnek.

Problémamegoldásnál is mindig kivárod a legalkalmasabb pillanatot.

Szerelem: a biztonság és a kényelem a legfontosabb számodra, ragaszkodó vagy és hűséges, néha ebből a tulajdonságodból adódóan meglehetősen féltékeny is.

Hivatás: azok a területek, ahol az értékeket kell gondozni, az anyagot formálni vagy a kényelmet biztosítani, mint például a kertművelés, ingatlan, pénzügyek, gasztronómia, szállodaipar, szobrászat.

Egészség: érzékeny lehet a pajzsmirigyed, illetve fontos odafigyelned a táplálkozásodra. A teljes értékű táplálékok mellett a szervezetet harmonizáló mozgások is hasznosak lehetnek.

 


Horoszkóp a Rák havára (2015.06.21-2015.07.22)

 

Mottó: „A legfontosabb üzenet a családunk köréből nem az, amit szavakkal mondtak el, hanem amit beszéd nélkül is megérezhettünk: az, ahogyan az élethez viszonyulnak.”

(Pál Ferenc)

 

BIKA

 

Néhány általános gondolat:

Az elmúlt hónapok feszített tempójú rohanása kissé lassulni fog, ám a hullámok még mindig nem csitulnak. A háborgó külső események helyett most inkább belülről kavarnak fel bennünket. Az elkövetkezendő időszak sokkal szeszélyesebbé, érzékenyebbé és elgondolkodóbbá tehet bennünket.

A Rák hónap a legszorosabb emberi kapcsolatok érzelmi oldaláról szól, így nem véletlenen, hogy a család, a párkapcsolat és a gyerekvállalás témakörei nagyobb hangsúlyt kaphatnak. Érdemes egy picit tudatosan is foglalkozni ezekkel a dolgokkal, mennyire érezzük otthonosan, a „helyünkön” magunkat a világban. Jól fontoljuk meg a választ, mert most hosszú távú hatásokról, célokról és élettervekről dönthetünk!

 

Számodra kifejezetten érezhetőbb lesz a pozitív változás.: sokkal energikusabbnak, összeszedettebbnek ígérkezik ez a hónap, mint az elmúlt időszak bármelyike. Többet foglalkoztat az a kérdés is, hogy mihez szeretnél kezdeni az életeddel. Minél konkrétabb válaszokkal rendelkezel e téren, annál hamarabb és könnyebben találnak meg a lehetőségek. Ha azonban sötétben tapogatózol önmagadat és a követendő irányt illetően, akkor sok változásra és korrekcióra számíthatsz a közeljövőt illetően. Mindenesetre erőfeszítéseid nem fognak kárba veszni.


 468 ad