Oszd meg

Bika

Havi horoszkóp

 

 

Április 21. – Május 21.

Eleme: föld, minősége szilárd.

Uralkodó planétája: a római mitológia szépség- és szerelemistennőjéről elnevezett Vénusz.

Kulcsszavai: biztonság, stabilitás, termelés, anyagi-fizikai javak, érzékiség, türelem, szépérzék.

Színei: természetes, meleg föld-színek, mint a bézs és a terrakotta

Kristálya: krizopráz, rózsakvarc, verdelit

Virága: a tavasz illatos virágai

 

 

 

 

A jegy szülötteinek általános jellemzése

Bika

Az asztrológiai évkör második jegye a Bika.

Időszaka a tavasz közepe: április 21-én kezdődik és május 21-én ér véget.

(A csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog.)

Szimbóluma a Bika szarvai közt a félhold.

 

Ha a Bika jegyében születtél:

Az anyag világát egyenesen neked teremtették. Minden érzéki élvezetben – legyen az akár evés, masszázs, simogatás, zenehallgatás, tánc – örömödet leled. A testi élmények számodra rendkívül fontos és sokat mondó tapasztalatok.

A dolgokat gyakorlatiasan, anyagiasan szemléled, ismered mindennek az értékét, becsülöd a pénzt és a jólétet. Hajlamos vagy azonban a túlzott birtoklásra, a veszteséget, az elengedést, a változásokat nehezen dolgozod fel. A rugalmasság elsajátítására törekedned kell.

Ha nagyon beleragadsz a megszokásokba, fel kell készülnöd rá, hogy az élet ki fog billenteni belőle.

Mindemellett a türelem a legfontosabb erényed, nem sietsz, nem kapkodsz, hanem képes vagy kivárni, míg a gyümölcsök beérnek.

Problémamegoldásnál is mindig kivárod a legalkalmasabb pillanatot.

Szerelem: a biztonság és a kényelem a legfontosabb számodra, ragaszkodó vagy és hűséges, néha ebből a tulajdonságodból adódóan meglehetősen féltékeny is.

Hivatás: azok a területek, ahol az értékeket kell gondozni, az anyagot formálni vagy a kényelmet biztosítani, mint például a kertművelés, ingatlan, pénzügyek, gasztronómia, szállodaipar, szobrászat.

Egészség: érzékeny lehet a pajzsmirigyed, illetve fontos odafigyelned a táplálkozásodra. A teljes értékű táplálékok mellett a szervezetet harmonizáló mozgások is hasznosak lehetnek.

 

 

Horoszkóp a Nyilas havára (2014.11.22 – 2014.12.21)

 

mottó: „A világ, amit teremtettünk a gondolkodásunk eredménye; nem lehet megváltoztatni gondolkodásunk megváltoztatása nélkül.” (Albert Einstein)

BIKA

 

Néhány általános gondolat:
A Nyilas hónap az elképzeléseinkkel, a jövőterveinkkel szembesít.
Ha nem a megfelelő irányba haladunk, itt az idő a korrekcióra, az újratervezésre. Ez megmutatkozhat belső ellentmondásokban, de feszült, kényelmetlen helyzetekben is találhatjuk magunkat, aminek hatására kénytelenek leszünk elgondolkodni, mit és hogyan szeretnénk a továbbiakban.
Más részről, ha munkálkodunk már egy ideje ezen a kérdésen, és energiát fektettünk az önismeretebe, az ötleteinkbe, megszabadultunk néhány korlátozó tényezőtől, a dolgaink lassacskán beérnek. Még nem biztos, hogy ez a valóra válás folyamata, de ígéretes lehetőségek körvonalazódnak. Ha így van, merj örülni az eredményeidnek, add át magad a bizakodásnak, a jó érzéseknek, mert ha benne tudsz maradni ennek az oldott, befogadó hangulatnak az áramlatában, az összhang álmaid és a valóság közt lassan összeér.

A hónap ritmusa nem igazán egyeztethető össze a tempóddal. Túl gyors, kapkodó és változékony. Ez nem jelent feltétlenül nagy, látványos kimozdulást, de a hangulatodban vagy a körülötted zajló hétköznapi események terén mindenképpen észrevehető lesz a kaotikusság.
Ami ebben az időszakban jó taktika ha kicsúsznak a dolgok a kezedből, „szedd össze magad!”
Jelölj ki egyetlen célt, egyetlen fókuszt és irányítsd annak a megoldására az energiáidat. Ne forgácsolódj szét és arra is figyelj oda, hogy ne vállald túl magad. Türelem, a következő hónap már sokkal lazább lesz számodra.

 468 ad