Oszd meg

Bika

Havi horoszkóp

 

 

Április 21. – Május 21.

Eleme: föld, minősége szilárd.

Uralkodó planétája: a római mitológia szépség- és szerelemistennőjéről elnevezett Vénusz.

Kulcsszavai: biztonság, stabilitás, termelés, anyagi-fizikai javak, érzékiség, türelem, szépérzék.

Színei: természetes, meleg föld-színek, mint a bézs és a terrakotta

Kristálya: krizopráz, rózsakvarc, verdelit

Virága: a tavasz illatos virágai

 

 

 

 

A jegy szülötteinek általános jellemzése

Bika

Az asztrológiai évkör második jegye a Bika.

Időszaka a tavasz közepe: április 21-én kezdődik és május 21-én ér véget.

(A csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog.)

Szimbóluma a Bika szarvai közt a félhold.

 

Ha a Bika jegyében születtél:

Az anyag világát egyenesen neked teremtették. Minden érzéki élvezetben – legyen az akár evés, masszázs, simogatás, zenehallgatás, tánc – örömödet leled. A testi élmények számodra rendkívül fontos és sokat mondó tapasztalatok.

A dolgokat gyakorlatiasan, anyagiasan szemléled, ismered mindennek az értékét, becsülöd a pénzt és a jólétet. Hajlamos vagy azonban a túlzott birtoklásra, a veszteséget, az elengedést, a változásokat nehezen dolgozod fel. A rugalmasság elsajátítására törekedned kell.

Ha nagyon beleragadsz a megszokásokba, fel kell készülnöd rá, hogy az élet ki fog billenteni belőle.

Mindemellett a türelem a legfontosabb erényed, nem sietsz, nem kapkodsz, hanem képes vagy kivárni, míg a gyümölcsök beérnek.

Problémamegoldásnál is mindig kivárod a legalkalmasabb pillanatot.

Szerelem: a biztonság és a kényelem a legfontosabb számodra, ragaszkodó vagy és hűséges, néha ebből a tulajdonságodból adódóan meglehetősen féltékeny is.

Hivatás: azok a területek, ahol az értékeket kell gondozni, az anyagot formálni vagy a kényelmet biztosítani, mint például a kertművelés, ingatlan, pénzügyek, gasztronómia, szállodaipar, szobrászat.

Egészség: érzékeny lehet a pajzsmirigyed, illetve fontos odafigyelned a táplálkozásodra. A teljes értékű táplálékok mellett a szervezetet harmonizáló mozgások is hasznosak lehetnek.

 

 

Horoszkóp a Skorpió havára (2014.10.23 – 2014.11.21)

 

mottó: „Egyszerűen el kell határozni, hogy az iránytű, amivel kijelöljük, merre menjünk, az ne a félelem legyen. Ne kelljen már menekülni. El kell kezdeni az iránytűt a vággyal összekötni! Azt csinálom, amit akarok, és nem tart vissza a félelem.” (Feldmár András)

BIKA

Néhány általános gondolat:
A Skorpió hónap meglehetősen mozgalmas lesz: átalakító erejű élményeket, felrázó felismeréseket hozhat. Egész időszakban érzékelhetjük, hogy minden döntésünknek, szavunknak „súlya” és következménye van, ezért érdemes figyelni arra, hogy mit mondunk, mit cselekszünk. Sok dolog, amit hónapokkal ezelőtt elindítottunk most érik be, most válik kézzel fogható valósággá.
Mindezt felfokozott érzelmi állapotok kísérik, ne lepődjünk meg, ha sokkal szenvedélyesebben reagálunk bizonyos helyzetekben.
Produktív időszakot is jeleznek a csillagok: megfontoltsággal, céltudatossággal, az energiák fókuszálásával még a legnagyobb ellenállással szemben is véghez vihetjük azt, amit elterveztünk.

Új ciklus előtt állsz, és ennek megfelelően az életedben alapvető változási folyamatok zajlanak. Ez rengeteg energiát felemészt, ettől érezheted fáradtnak, elcsigázottnak magadat. Akár úgy is tűnhet, hogy az események kifejezetten ellened dolgoznak vagy tapodtat sem mozdulnak. Ne ess kétségbe, a háttérben minden a jó irányba halad és december közepére oldódni fog a nagy nyomás.
Addig is figyelj arra, hogy folyamatosan megújítsd az erőforrásaidat. A Bika egyik megjelenési formája az ökör, aki csak az igát húzza. Vedd elő a másik énedet, azt, aki megáll olykor egy-egy pillanatra és kiélvezi az élet apró örömeit!

 468 ad