Oszd meg

Bika

Havi horoszkóp

 

 

Április 21. – Május 21.

Eleme: föld, minősége szilárd.

Uralkodó planétája: a római mitológia szépség- és szerelemistennőjéről elnevezett Vénusz.

Kulcsszavai: biztonság, stabilitás, termelés, anyagi-fizikai javak, érzékiség, türelem, szépérzék.

Színei: természetes, meleg föld-színek, mint a bézs és a terrakotta

Kristálya: krizopráz, rózsakvarc, verdelit

Virága: a tavasz illatos virágai

 

 

 

 

A jegy szülötteinek általános jellemzése

Bika

Az asztrológiai évkör második jegye a Bika.

Időszaka a tavasz közepe: április 21-én kezdődik és május 21-én ér véget.

(A csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog.)

Szimbóluma a Bika szarvai közt a félhold.

 

Ha a Bika jegyében születtél:

Az anyag világát egyenesen neked teremtették. Minden érzéki élvezetben – legyen az akár evés, masszázs, simogatás, zenehallgatás, tánc – örömödet leled. A testi élmények számodra rendkívül fontos és sokat mondó tapasztalatok.

A dolgokat gyakorlatiasan, anyagiasan szemléled, ismered mindennek az értékét, becsülöd a pénzt és a jólétet. Hajlamos vagy azonban a túlzott birtoklásra, a veszteséget, az elengedést, a változásokat nehezen dolgozod fel. A rugalmasság elsajátítására törekedned kell.

Ha nagyon beleragadsz a megszokásokba, fel kell készülnöd rá, hogy az élet ki fog billenteni belőle.

Mindemellett a türelem a legfontosabb erényed, nem sietsz, nem kapkodsz, hanem képes vagy kivárni, míg a gyümölcsök beérnek.

Problémamegoldásnál is mindig kivárod a legalkalmasabb pillanatot.

Szerelem: a biztonság és a kényelem a legfontosabb számodra, ragaszkodó vagy és hűséges, néha ebből a tulajdonságodból adódóan meglehetősen féltékeny is.

Hivatás: azok a területek, ahol az értékeket kell gondozni, az anyagot formálni vagy a kényelmet biztosítani, mint például a kertművelés, ingatlan, pénzügyek, gasztronómia, szállodaipar, szobrászat.

Egészség: érzékeny lehet a pajzsmirigyed, illetve fontos odafigyelned a táplálkozásodra. A teljes értékű táplálékok mellett a szervezetet harmonizáló mozgások is hasznosak lehetnek.

 

Horoszkóp a Mérleg havára (2014.09.23 – 2014.10.22)

mottó: „Hogy szerelmes leszel, az nem választás kérdése, viszont, hogy szerelemben éljél, az már az.” (Ismeretlen)

BIKA

Néhány általános gondolat:
A Mérleg időszaka elsősorban a kapcsolatokról és a döntésekről szól. Ha vannak rendezésre váró kapcsolatok az életünkben, nem érdemes tovább halogatni. Ahhoz, hogy új fejezeteket nyithassunk (ha szeretnénk), a régieket le kellene tisztázni és le kellene zárni.
Érdemes azokra a helyzetekre fókuszálni, ahol valamilyen formában megjelenik a függőség, a bűntudat, az áldozat, a zavarodottság. A döntéshozatal mégis nehéz, úgy érezhetjük, hogy nincs elég erőnk hozzá vagy nem látunk tisztán. Október 5-től a helyzet megváltozik, ha mi nem tesszük meg a kezdő lépéseket, lehet, hogy a körülmények fognak kényszerítenek rá.
Régi (akár lezártnak hitt) kapcsolatok is előkerülhetnek ebben a hónapban.

Szeretnél túllépni a határaidon. Ez két dolgot is jelenthet, egyrészt felerősödhet benned az utazás, a kikapcsolódás vágya – itt a „határ” a hétköznapok megszokott, monoton rendjét jelenti, amit most kifejezetten korlátozónak érezhetsz.
A másik – ez sokkal nagyobb lépés – a saját kereteid túllépése. Lehet, hogy kinőttél már néhány önmagadról alkotott képet? Vagy bizonyos elképzelések váltak már „hordhatatlanná”? Fókuszálj a pozitív és megerősítő dolgokra, úgy hozz döntéseket, hogy ezekhez kerülj közelebb.
És állj ki bátran az újonnan formálódó elképzeléseid és nézeteid mellett.

 468 ad