Oszd meg

Bika

Havi horoszkóp

 

 

Április 21. – Május 21.

Eleme: föld, minősége szilárd.

Uralkodó planétája: a római mitológia szépség- és szerelemistennőjéről elnevezett Vénusz.

Kulcsszavai: biztonság, stabilitás, termelés, anyagi-fizikai javak, érzékiség, türelem, szépérzék.

Színei: természetes, meleg föld-színek, mint a bézs és a terrakotta

Kristálya: krizopráz, rózsakvarc, verdelit

Virága: a tavasz illatos virágai

 

 

 

 

A jegy szülötteinek általános jellemzése

Bika

Az asztrológiai évkör második jegye a Bika.

Időszaka a tavasz közepe: április 21-én kezdődik és május 21-én ér véget.

(A csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog.)

Szimbóluma a Bika szarvai közt a félhold.

 

Ha a Bika jegyében születtél:

Az anyag világát egyenesen neked teremtették. Minden érzéki élvezetben – legyen az akár evés, masszázs, simogatás, zenehallgatás, tánc – örömödet leled. A testi élmények számodra rendkívül fontos és sokat mondó tapasztalatok.

A dolgokat gyakorlatiasan, anyagiasan szemléled, ismered mindennek az értékét, becsülöd a pénzt és a jólétet. Hajlamos vagy azonban a túlzott birtoklásra, a veszteséget, az elengedést, a változásokat nehezen dolgozod fel. A rugalmasság elsajátítására törekedned kell.

Ha nagyon beleragadsz a megszokásokba, fel kell készülnöd rá, hogy az élet ki fog billenteni belőle.

Mindemellett a türelem a legfontosabb erényed, nem sietsz, nem kapkodsz, hanem képes vagy kivárni, míg a gyümölcsök beérnek.

Problémamegoldásnál is mindig kivárod a legalkalmasabb pillanatot.

Szerelem: a biztonság és a kényelem a legfontosabb számodra, ragaszkodó vagy és hűséges, néha ebből a tulajdonságodból adódóan meglehetősen féltékeny is.

Hivatás: azok a területek, ahol az értékeket kell gondozni, az anyagot formálni vagy a kényelmet biztosítani, mint például a kertművelés, ingatlan, pénzügyek, gasztronómia, szállodaipar, szobrászat.

Egészség: érzékeny lehet a pajzsmirigyed, illetve fontos odafigyelned a táplálkozásodra. A teljes értékű táplálékok mellett a szervezetet harmonizáló mozgások is hasznosak lehetnek.

 


 

 

Horoszkóp a Kos havára

(2016. március 20. – 2016. április 18.)

 

A Kos havába lépve megérkezünk a csillagászati tavasz kapujába, ahol az életbe lépés pillanatát ünnepeljük. Mennyire vágytunk már arra, hogy halljuk a madarak csicsergését, érezzük a nap melegét az arcunkon! Már kinyíltak az első kis tavaszi virágok a réten, s a vér is sebesebben száguld az ereinkben, friss lendületet adva. Arra ösztökélve bennünket, hogy végre megindulhassunk az előttünk álló útnak, nekiláthassunk a rég halogatott, vagy az alaposan megtervezett feladataink elvégzéséhez, felismerhessük képességeinket, s hogy különbséget tegyünk a valóság és fikció között.

 

BIKA

A tavaszi zsongás álmodozóvá tehet, mindent szépnek és jónak látsz. Úgy gondolod, nem érhet most semmi baj, és az anyagiak terén is valószínűleg rendben találsz mindent. Szeretnéd a körülötted lévők figyelmét felhívni magadra. Lehet, hogy többet költesz most, mint szoktál. Azonban jó lenne odafigyelni, mik is a valós határaid, mert most nem látod tisztán, mi az, amit tényleg megengedhetsz magadnak.