Oszd meg

Bika

Havi horoszkóp

 

 

Április 21. – Május 21.

Eleme: föld, minősége szilárd.

Uralkodó planétája: a római mitológia szépség- és szerelemistennőjéről elnevezett Vénusz.

Kulcsszavai: biztonság, stabilitás, termelés, anyagi-fizikai javak, érzékiség, türelem, szépérzék.

Színei: természetes, meleg föld-színek, mint a bézs és a terrakotta

Kristálya: krizopráz, rózsakvarc, verdelit

Virága: a tavasz illatos virágai

 

 

 

 

A jegy szülötteinek általános jellemzése

Bika

Az asztrológiai évkör második jegye a Bika.

Időszaka a tavasz közepe: április 21-én kezdődik és május 21-én ér véget.

(A csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog.)

Szimbóluma a Bika szarvai közt a félhold.

 

Ha a Bika jegyében születtél:

Az anyag világát egyenesen neked teremtették. Minden érzéki élvezetben – legyen az akár evés, masszázs, simogatás, zenehallgatás, tánc – örömödet leled. A testi élmények számodra rendkívül fontos és sokat mondó tapasztalatok.

A dolgokat gyakorlatiasan, anyagiasan szemléled, ismered mindennek az értékét, becsülöd a pénzt és a jólétet. Hajlamos vagy azonban a túlzott birtoklásra, a veszteséget, az elengedést, a változásokat nehezen dolgozod fel. A rugalmasság elsajátítására törekedned kell.

Ha nagyon beleragadsz a megszokásokba, fel kell készülnöd rá, hogy az élet ki fog billenteni belőle.

Mindemellett a türelem a legfontosabb erényed, nem sietsz, nem kapkodsz, hanem képes vagy kivárni, míg a gyümölcsök beérnek.

Problémamegoldásnál is mindig kivárod a legalkalmasabb pillanatot.

Szerelem: a biztonság és a kényelem a legfontosabb számodra, ragaszkodó vagy és hűséges, néha ebből a tulajdonságodból adódóan meglehetősen féltékeny is.

Hivatás: azok a területek, ahol az értékeket kell gondozni, az anyagot formálni vagy a kényelmet biztosítani, mint például a kertművelés, ingatlan, pénzügyek, gasztronómia, szállodaipar, szobrászat.

Egészség: érzékeny lehet a pajzsmirigyed, illetve fontos odafigyelned a táplálkozásodra. A teljes értékű táplálékok mellett a szervezetet harmonizáló mozgások is hasznosak lehetnek.

 


Horoszkóp a Mérleg havára (2015.09.23-2015.10.22)

 

Mottó:

“Míg tenyeremben őrzöm varázsálmod,

bolyongó lelked végre megpihenhet -

becsukhatsz minden kancsal tükörtermet,

mert bennem magad újra megtalálod.”

(Rimanóczy Ildikó)

 

BIKA

 

Néhány általános gondolat:

A Mérleg a kapcsolatok hónapja, ilyenkor a külvilág még élesebb, még tisztább tükröt tart elénk, mint általában.

Aki elégedett a „tükörképével” – vagyis rendben van az élete, jól érzi magát a bőrében – annak a visszajelzések is pozitívak lesznek. Párkapcsolatok, üzleti kapcsolatok terén kellemes fordulatokra, új ismeretségekre, hosszú távú elköteleződésre számíthat.

Azok, akik az elmúlt időszakban igyekeztek elkerülni a határozott véleménynyilvánítást, a döntéshozatalt, a kényelmetlennek tűnő konfrontációkat, kénytelenek lesznek stratégiát változtatni. Nem vitatkozni kell, hanem olyan megoldásra törekedni, ahol mindkét fél érdekei azonos mértékben érvényesülnek.

 

 

Kapcsolati téren váratlan, leginkább kellemes, fordulatokra számíthatsz. Kiegyensúlyozottabbnak érezheted magad, és ezért most minden picit simábban, gördülékenyebben, összecsiszoltabban megy a partnereddel is.

Ha már egy ideje keresed az igazit, járj nyitott szemmel, mert a munkahelyeden vagy a hivatásoddal összefüggésben most megismerkedhetsz valakivel, aki felkeltheti az érdeklődésedet. Ám nem csak párkeresés céljára alkalmas ez az időszak, hanem személyiségfejlődésedben, jövőbeni terveidben is nagy szerepet kap mások véleménye, a külvilág visszajelzései.


 468 ad