Oszd meg

Bika

Havi horoszkóp

 

 

Április 21. – Május 21.

Eleme: föld, minősége szilárd.

Uralkodó planétája: a római mitológia szépség- és szerelemistennőjéről elnevezett Vénusz.

Kulcsszavai: biztonság, stabilitás, termelés, anyagi-fizikai javak, érzékiség, türelem, szépérzék.

Színei: természetes, meleg föld-színek, mint a bézs és a terrakotta

Kristálya: krizopráz, rózsakvarc, verdelit

Virága: a tavasz illatos virágai

 

 

 

 

A jegy szülötteinek általános jellemzése

Bika

Az asztrológiai évkör második jegye a Bika.

Időszaka a tavasz közepe: április 21-én kezdődik és május 21-én ér véget.

(A csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog.)

Szimbóluma a Bika szarvai közt a félhold.

 

Ha a Bika jegyében születtél:

Az anyag világát egyenesen neked teremtették. Minden érzéki élvezetben – legyen az akár evés, masszázs, simogatás, zenehallgatás, tánc – örömödet leled. A testi élmények számodra rendkívül fontos és sokat mondó tapasztalatok.

A dolgokat gyakorlatiasan, anyagiasan szemléled, ismered mindennek az értékét, becsülöd a pénzt és a jólétet. Hajlamos vagy azonban a túlzott birtoklásra, a veszteséget, az elengedést, a változásokat nehezen dolgozod fel. A rugalmasság elsajátítására törekedned kell.

Ha nagyon beleragadsz a megszokásokba, fel kell készülnöd rá, hogy az élet ki fog billenteni belőle.

Mindemellett a türelem a legfontosabb erényed, nem sietsz, nem kapkodsz, hanem képes vagy kivárni, míg a gyümölcsök beérnek.

Problémamegoldásnál is mindig kivárod a legalkalmasabb pillanatot.

Szerelem: a biztonság és a kényelem a legfontosabb számodra, ragaszkodó vagy és hűséges, néha ebből a tulajdonságodból adódóan meglehetősen féltékeny is.

Hivatás: azok a területek, ahol az értékeket kell gondozni, az anyagot formálni vagy a kényelmet biztosítani, mint például a kertművelés, ingatlan, pénzügyek, gasztronómia, szállodaipar, szobrászat.

Egészség: érzékeny lehet a pajzsmirigyed, illetve fontos odafigyelned a táplálkozásodra. A teljes értékű táplálékok mellett a szervezetet harmonizáló mozgások is hasznosak lehetnek.

 


Horoszkóp a Bika havára (2015.04.20 – 2015.05.20)

Mottó: „El kell gondolkodnunk azon, miért ragaszkodunk annyira az elvárásainkhoz? Az elvárt csak szilárdan tart minket. Egy helyben. Mozdulatlanul. A várt csak a kezdet. A váratlan az, ami megváltoztatja az életünket!” (Grace klinika című film)

BIKA

Néhány általános gondolat:

A Bika hónap legtöbbször lassú és nehézkes, most azonban inkább szélsőséges lesz. Bizonyos dolgok túl hirtelen történnek, míg mások csigasebességgel vonszolják magukat előre.

Az időszak két legfontosabb témája az önértékelés és az anyagiakhoz való viszonyulás. Ezek a dolgok szorosan összefüggnek, így ha a pénzügyi helyzetünkön szeretnénk javítani, először érdemes az értékrendünket felülvizsgálni. Mik azok a dolgok, kapcsolatok, helyzetek, amik valóban építőek és értékesek.

Május 1-jétől a kommunikáció is jelentős szerepet kap az életünkben, rengeteg téves elképzelést, félreértést is tisztázhatunk.

A hónapban különösen fontos a kiegyensúlyozottság. Az elégedettség érzése úgy működik, mint egy mágnes: még több örömet vonz az életedbe. Lehetőségekre, szerencsés fordulatokra elsősorban a kapcsolataidon keresztül számíthatsz. Ha azonban csak bizonygatni próbálod, hogy jól érzed magad, az önbecsapás tisztázatlan helyzeteket, félreértéseket teremt.

Önértékelési gyakorlat: most ne azzal foglalkozz, mit kéne magadban megváltoztatni, javítani. Azzal törődj, ami jó és értékes benned. Kerülj összhangba külső és belső gazdagságoddal, fókuszálj erre az elégedett állapotra.

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!


 468 ad