Oszd meg

Bika

Havi horoszkóp

 

 

Április 21. – Május 21.

Eleme: föld, minősége szilárd.

Uralkodó planétája: a római mitológia szépség- és szerelemistennőjéről elnevezett Vénusz.

Kulcsszavai: biztonság, stabilitás, termelés, anyagi-fizikai javak, érzékiség, türelem, szépérzék.

Színei: természetes, meleg föld-színek, mint a bézs és a terrakotta

Kristálya: krizopráz, rózsakvarc, verdelit

Virága: a tavasz illatos virágai

 

 

 

 

A jegy szülötteinek általános jellemzése

Bika

Az asztrológiai évkör második jegye a Bika.

Időszaka a tavasz közepe: április 21-én kezdődik és május 21-én ér véget.

(A csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog.)

Szimbóluma a Bika szarvai közt a félhold.

 

Ha a Bika jegyében születtél:

Az anyag világát egyenesen neked teremtették. Minden érzéki élvezetben – legyen az akár evés, masszázs, simogatás, zenehallgatás, tánc – örömödet leled. A testi élmények számodra rendkívül fontos és sokat mondó tapasztalatok.

A dolgokat gyakorlatiasan, anyagiasan szemléled, ismered mindennek az értékét, becsülöd a pénzt és a jólétet. Hajlamos vagy azonban a túlzott birtoklásra, a veszteséget, az elengedést, a változásokat nehezen dolgozod fel. A rugalmasság elsajátítására törekedned kell.

Ha nagyon beleragadsz a megszokásokba, fel kell készülnöd rá, hogy az élet ki fog billenteni belőle.

Mindemellett a türelem a legfontosabb erényed, nem sietsz, nem kapkodsz, hanem képes vagy kivárni, míg a gyümölcsök beérnek.

Problémamegoldásnál is mindig kivárod a legalkalmasabb pillanatot.

Szerelem: a biztonság és a kényelem a legfontosabb számodra, ragaszkodó vagy és hűséges, néha ebből a tulajdonságodból adódóan meglehetősen féltékeny is.

Hivatás: azok a területek, ahol az értékeket kell gondozni, az anyagot formálni vagy a kényelmet biztosítani, mint például a kertművelés, ingatlan, pénzügyek, gasztronómia, szállodaipar, szobrászat.

Egészség: érzékeny lehet a pajzsmirigyed, illetve fontos odafigyelned a táplálkozásodra. A teljes értékű táplálékok mellett a szervezetet harmonizáló mozgások is hasznosak lehetnek.

 

Horoszkóp a Vízöntő havára (2015. 01. 20 – 2015. 02. 19)

 

Mottó: „Minden cselekedetünk egy-egy felelet erre a kérdésre: Ki vagyok én? Minél szokatlanabb a cselekedet, annál erősebb a felelet.” (Gárdonyi Géza)

 

 BIKA

 

Néhány általános gondolat:

Feszülten indul a Vízöntő jegye, s mindez hatással lehet a közérzetünkre.

Fáradékonyabbak, kimerültebbek, stresszesebbek lehetünk, mint általában, emiatt az egészségi állapotunk is sokkal érzékenyebbé válik. Érdemes tudatosan odafigyelnünk energiakészleteink feltöltésére, a pihenésre, a kikapcsolódásra.

A Vízöntő gyakran túlfeszíti az idegrendszert, nagyobb az esély a balesetekre, a sérülésekre, ezért sportolásnál is gondosan melegítsünk!

Az időszak első felében a Merkúr retrográd mozgásban lesz. Célszerű a fontos tárgyalásokat, ügyintézéseket, megbeszélnivalókat február 12. utánra időzíteni.

 

 

Az emberi, és főképp a baráti kapcsolatok különösen kiemelt szerepet kapnak ebben a hónapban. Fontos lesz számodra azoknak az embereknek a társasága, akik hozzád hasonlóan gondolkodnak, azonos ízléssel, életszemlélettel bírnak.

Ez különböző formában kerülhet felszínre: akár régi kapcsolatok rendeződhetnek át, mert már nem egyezik a világlátásotok, de új nézőpontokkal, kapcsolatokkal is színesedhet barátaid köre.

Szerencsés fordulatokat, kisebb vágyaid, reményeid beteljesülését hozhatja a hónap – elsősorban a már említett kapcsolati rendszeren keresztül.


 468 ad