Oszd meg

Bika

Havi horoszkóp

 

 

Április 21. – Május 21.

Eleme: föld, minősége szilárd.

Uralkodó planétája: a római mitológia szépség- és szerelemistennőjéről elnevezett Vénusz.

Kulcsszavai: biztonság, stabilitás, termelés, anyagi-fizikai javak, érzékiség, türelem, szépérzék.

Színei: természetes, meleg föld-színek, mint a bézs és a terrakotta

Kristálya: krizopráz, rózsakvarc, verdelit

Virága: a tavasz illatos virágai

 

 

 

 

A jegy szülötteinek általános jellemzése

Bika

Az asztrológiai évkör második jegye a Bika.

Időszaka a tavasz közepe: április 21-én kezdődik és május 21-én ér véget.

(A csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog.)

Szimbóluma a Bika szarvai közt a félhold.

 

Ha a Bika jegyében születtél:

Az anyag világát egyenesen neked teremtették. Minden érzéki élvezetben – legyen az akár evés, masszázs, simogatás, zenehallgatás, tánc – örömödet leled. A testi élmények számodra rendkívül fontos és sokat mondó tapasztalatok.

A dolgokat gyakorlatiasan, anyagiasan szemléled, ismered mindennek az értékét, becsülöd a pénzt és a jólétet. Hajlamos vagy azonban a túlzott birtoklásra, a veszteséget, az elengedést, a változásokat nehezen dolgozod fel. A rugalmasság elsajátítására törekedned kell.

Ha nagyon beleragadsz a megszokásokba, fel kell készülnöd rá, hogy az élet ki fog billenteni belőle.

Mindemellett a türelem a legfontosabb erényed, nem sietsz, nem kapkodsz, hanem képes vagy kivárni, míg a gyümölcsök beérnek.

Problémamegoldásnál is mindig kivárod a legalkalmasabb pillanatot.

Szerelem: a biztonság és a kényelem a legfontosabb számodra, ragaszkodó vagy és hűséges, néha ebből a tulajdonságodból adódóan meglehetősen féltékeny is.

Hivatás: azok a területek, ahol az értékeket kell gondozni, az anyagot formálni vagy a kényelmet biztosítani, mint például a kertművelés, ingatlan, pénzügyek, gasztronómia, szállodaipar, szobrászat.

Egészség: érzékeny lehet a pajzsmirigyed, illetve fontos odafigyelned a táplálkozásodra. A teljes értékű táplálékok mellett a szervezetet harmonizáló mozgások is hasznosak lehetnek.

 


 

 

Horoszkóp a Vízöntő havára (2016.01.20-2016.02.18)

Mottó:

„Azért olyan nehéz az árral szemben úszni, mert sokan jönnek szembe.”

Henry Ford

BIKA

 

A Vízöntő a lázadó energiáját képviseli. Ennek megfelelően erre a hónapra jellemzőek lehetnek a kisebb-nagyobb belső forrongások, kitörésre való hajlandóságok.

Főképp olyan kapcsolati szituációkban lehetünk lázadók, ahol másokkal szemben képviselt szerepeink tovább már nem felelnek meg (megváltozott) személyiségünknek, vagy akadályoznak bennünket a további fejlődésben.

Bárkinek a viselkedését, elvárásait érezhetjük korlátozónak, és ezekre a helyzetekre most még saját magunkat is meglepő módon reagálhatunk. Hirtelen szakítások, felmondások vagy meglehetősen szókimondó viták jellemezhetik az időszakot. Az elfojtott feszültségekkel, a tisztázatlan helyzetekkel sok esetben külső (figyelmeztető) jelzések formájában szembesülhetünk.

 

 

Ideje lenne a munkahelyeden egy-két dolgot tisztázni, de nem nagyon érzel kedved az ilyen jellegű kellemetlen beszélgetésekhez. Lehet, hogy egyszerűen csak belefáradtál az állandó vitákba, de az is megeshet, hogy olyan régóta halogatod azt, hogy szót emelj a saját érdekedben, hogy azt sem tudod, hogyan láss neki a dolognak. Legjobb az egyenes út. Először magadban rendezd el, hogy miben szeretnél változást elérni, majd jöhet az illetékes féllel való egyeztetés. De mindig a saját értékrended legyen a mérvadó!