Oszd meg

Bak

Havi horoszkóp

 

December 21. – Január 19.
Eleme:
föld
Szín: sötétzöld, khaki, fekete
Drágakő: onyx, fekete gyémánt
Szerencsenap: szombat
Szerencseszám: 2 és 4
Virág: Fagyöngy, pálma, borostyán
Uralkodó bolygó: Szaturnusz
Szerelmes: Szűz, Bika

 

A jegy szülötteinek általános jellemzése

Ha a Bak jegyében születtél:

Céltudatosságod, következetességed, szorgalmad és kitartásod adják az alapot ahhoz, hogy bármit, amit csak akarsz, elérj az életben.

Ha valamit elhatározol, mindent alárendelsz az ambícióid megvalósulásának, hajlandó vagy a pihenésről, a kényelmedről is lemondani. De nem csupán magaddal, másokkal is szigorúan bánsz. A kompromisszumkészséggel kissé hadilábon állsz, de hát saját magaddal sem vagy megalkuvó, számodra csak a tökéletes az elfogadható.

A megszokottból nehezen mozdulsz ki, hajlamos vagy bizonyos helyzetekben megkövülni. Egyik legfontosabb feladat az életedben, hogy megtanulj lazítani, száz százalékosan kikapcsolódni és minden körülmények közt élvezni az élet örömeit.

A felelősségvállalás, a kötelességtudat – ami a legtöbb ember számára komoly teher – neked magától értetődő, így mutatsz példát másoknak.

Szerelem: komoly kapcsolatokra törekszel, hiszen az érzéseket is nagyon komolyan veszed. Felelősséggel és kötelességtudóan viszonyulsz a másikhoz, emiatt azonban néha kissé mereven viselkedsz.

Hivatás: felelősségteljességet, higgadtságot és áttekintést igénylő területek, mint a vezető pozíciók, vállalatirányítás, bankszféra, vagyonkezelés, ingatlanok, építészet.

Egészség: érzékeny a csontrendszered, az ízületeid és a fogaid. Hajlamos lehet a hiánybetegségekre, vitamin- és ásványianyag-hiányra, hajhullásra.

 


Horoszkóp az Oroszlán havára (2016.07.22-2016.08.21)

 

Mottó:

“Az emberi élet olyan, mint egy rövidke felvillanás. Úgy kellene élnünk, hogy akármit is csinálunk, szeressük. Ebben a múló életben az ember ostobasága, ha arra kényszerül, hogy olyat tegyen, amit nem szeret – csak azért, hogy szenvedjen.”

(Jamamoto Cunetomo, japán szamuráj és író)

 

BAK

 

 

Az Oroszlán hónap az erőgyűjtés ideje, amikor magunkba fogadjuk a nap simogató fényét-melegét, hogy elraktározzuk azt a sejtjeinkben. Nem véletlen tehát, hogy a legtöbben ilyenkor töltik jól megérdemelt pihenésüket. Az aktivitás és a cselekvés most nem a hétköznapi ténykedésekben, hanem elsősorban a játékosságban és a kreativitásban nyilvánul meg.

Ez a mostani időszak kifejezetten arra ösztönöz bennünket, hogy merjünk a saját vágyaink, indíttatásaink szerint létezni, találjuk meg önmagunkban a nyugalmat, a bizonyosságot. Ennek a felelősségnek a felvállalása nem teher, épp ellenkezőleg! Ha kihúzzuk magunkat és büszkén, egyenes gerinccel nézünk szembe a kihívásokkal, múlik a hátfájás, szűnik a stressz. „Ha tetszik, ha nem, ez vagyok én!”

 

 

Ebben a hónapban az életedben az érzelmek játsszák a főszerepet. Még akkor is, ha azt gondolod, objektívan látod a dolgokat, nehezebb lesz józan, komoly döntéseket hozni. Épp ezért érdemes a hosszú távra szóló, praktikus szemléletet igénylő elhatározásokat, lépéseket egy kicsit későbbre halasztani. Minden más területen azonban élvezhetjük ennek az érzékeny hangulatnak a gyümölcsét. Családi nyaralások, meghitt beszélgetések, baráti találkozók kiváló lehetőséget nyújtanak mindehhez. Bár nemet mondani itt sem lesz könnyű!