Királyi fényszöggel született

Már túl lehetnek Vilmosék az első átvirrasztott heteken, amikor a kis trónörökös végig “oázta” az éjjeleket. Rutinos szülőknek még nem nevezhetők, de egy világ szurkol nekik. Biztosak lehetünk benne, hogy jó kezekben van a kis George. Mi megkértük asztrológusunk, hogy vizsgálja meg, mit olvashatunk ki a csillagok állásából, mert kíváncsiak voltunk, milyen lehet a “roal baby” a bolygók szerint.

2013. július 22-én, a hivatalos bejelentések szerint londoni idő szerint 16 óra 24 perckor megszületett Katalin hercegnő és Vilmos herceg kisfia, György. A várva-várt királyi utód királyi csillagállással látta meg a napvilágot.

 

Az Oroszlán határán

Ha csak fél órával később születik a kis herceg, Napja már az Oroszlán jegyébe kerül, így azonban édesapjához és híres nagymamájához, Lady Dianához hasonlóan a Rák jelében született. A Rák típusú emberek rendkívül érzékenyek, ragaszkodnak a múlt emlékeihez, a hagyományokhoz, a családi örökségekhez és a gyökereikhez. Édesanyjuk az egyik legmeghatározóbb személy az életükben. Másokkal szemben gondoskodók és segítőkészek, de ők maguk is gyámolításra, bátorításra szorulnak.

Skorpió-befolyás

A születési képlet aszcendense Skorpió, ráadásul a Nap a 8-as házba kerül, ami fokozza ennek a jegynek a hatásait. További különlegessége a horoszkópnak, hogy a két születési uralkodó – a Mars és a Plútó – szemben állnak egymással.

A Skorpió aszcendens tele van érzelmi feszültségekkel, szélsőségességgel, távolságtartással, zárkózottsággal. Sokat követel önmagától és másoktól is, meglehetősen maximalista és végletes. Szuggesztív, a környezetére ellenállhatatlan hatást gyakorol. Intuitív és beleérző, de az olykor fájdalmas élettapasztalatokat nem kerülheti el.

Hittel teli, szenvedélyes ember, ám a Mars-Plútó feszültségből adódóan a külvilág folyamatos nyomását, a ráerőszakolt elvárásokat, társadalmi normákat és szerepeket nehezen viseli.

A Hold-örökség

Családi képleteknél igen gyakori, hogy bizonyos fényszög-kapcsolatok, bolygóállások éppúgy, mint a hajszínek, a testalkatok vagy a temperamentumok: öröklődnek.

Vilmos újholdkor, Katalin pedig teliholdkor (ráadásul holdfogyatkozáskor) született – György utóbbit kapta örökségül édesanyjától. Míg Katalinnak a Bak Napja áll szemben Rák Holdjával, addig a kis hercegfiú ennek a tükörképével rendelkezik, ennek értelmében Katalinnak az apai minta, Györgynek pedig az anyai tanítja a kötelességet. Bak Holddal korán meg kell tanulni a felelősségvállalást, ami ellentmond a Rák gyermeki lelkének, érzelmi természetének, így előfordulhat, hogy túlzottan komollyá, szorongóvá, bűntudatossá és zárkózottá válik.

royal baby horoszkóp

Királyi csillagok

A kisfiú képletében egy igen ritka fényszög-kapcsolat van. Ez egy úgynevezett királytrigon, amit a Vénusz-Neptunusz szembenállás sárkány-fényszöggé egészít ki. Ez a két planéta ráadásul két királyi csillaggal, a Regulus-szal és a Formalhaut-tal áll együtt.

Nagy lehetőségeket, elhivatottságot és átalakító-erőt mutat, azonban szerelmi ügyekben csalódásokat, botrányokat is tartogat. A Regulus egyébként kiemelkedő szerepet játszik uralkodók horoszkópjában.

Balogh Eszter asztrológus, a Padparadsa Astrology blog szerzője