Díjak, ruhák és a csillagok

Minden évben a díjkiosztó gálák ruháit, azok színét és fazonját a divattervezők és az aktuális trendek határozzák meg. De azért a hírességek igyekeznek megőrizni az egyediségüket, ezért mindig magukon viselik csillagjegyük jellegzetességeit. Asztrológusunk, Balogh Eszter az idei díjkiosztókat nézve, a horoszkópjuk szerint elemezte a filmcsillagok ruhaválasztását. És érdekes dolgokra bukkant.

Kos

A Kos nők lendületes, dinamikus személyiségek, energiát és magabiztosságot sugároznak, amit elsősorban erőteljes színekkel (főképp a vörös árnyalataival) szívesen hangsúlyoznak. Fontos számukra a lazaság és az egyszerűség, ezért még a legelegánsabb ruháknál is szem előtt tartják ezt az irányelvet. Alapvetően két típust különböztethetünk meg, az amazonokat és a naivákat.

reese Withetspoon

Reese Witherspoon (1976.03.22) az Oscar gálán az égő pirost idén királykékre cserélte, de természetességét ebben a ruhában is megőrizte.


Bika

A Bika nők számára nagyon igényesek a megjelenésükre, hiszen ezt a jegyet a Vénusz uralja. Ruháik kényelmesek, hagyományosabbak, de kifejezetten érzékiek. Gyakran elégedetlenek az alakjukkal, mivel a mostani trendekhez képest teltebbnek érzik magukat. Pedig a Bika nők szépsége akkor érvényesül igazán, ha „van bennük anyag”. Színekben a natúr, tavaszi árnyalatokat részesítik előnyben.

adele oscar 2013

Adele (1988.05.05) az Oscar-ruhája fazonban visszaidézi a Bika jegy jellegzetességeit, de sötét színével talán ő is a pár plusz kilót próbálta ellensúlyozni.


Ikrek

Az Ikrek légies megjelenésüket gyakran játékos, könnyed ruhákkal tovább hangsúlyozzák, szerencsés alkatúak, mivel idősebb korban is igen fiatalos megjelenés jellemzi őket. Változatosan öltözködnek és kedvelik a mintákat, kiegészítőket. Szeretik a meglepő fazonokat, de mégsem provokatívak. Színekben visszaköszön a levegősség, előnyt élvez az égkék, a világosszürke.

zoe saldana 2013 oscars

Zoë Saldana (1978.06.19) az Oscar gálán viselt ruhája olyan, mintha levegőből lenne megalkotva, felhőszerűen hullámzik és fodrozódik.


Rák

A Rák nők a víz és a hold színeit viselik; az ezüstöt, a pasztellkéket, a rózsaszínt, a gyöngyház-fehéret. Romantikusak, visszafogottak. Ha egy fazon, anyag vagy egy ruhadarab megtetszik nekik, ragaszkodnak hozzá, és nem szívesen változtatnak rajta. A Rák hölgyek általában dúskeblűek, ezt szívesen hangsúlyozzák is. Legfontosabb kiegészítő ruhájukon a gyöngy és a csipke.

merylstreep

Meryl Streep (1949.06.22) ezüstös vízesés-szerűen leomló ruhájában adta át az Oscar gálán a szobrot a díjazottaknak.


Oroszlán

Az Oroszlánok kedvelik a drámai, színpadias megjelenést, élvezik, ha emlékezetes benyomást hagynak másokban. Szeretik a ragyogó színeket; az aranysárgát, a narancsvöröset, a szemkápráztató fehéret. Szívesen hagyják szabadon a hátukat, büszke tartásukat emelve ki ezzel. Ruhában bármi jöhet, ami drága, elegáns ízléses és legfőképpen egyedi.

charlize theron

Charlize Theron (1975.08.07) az Oscar gálán bebizonyította, hogy a királynői megjelenés nem a hosszú hajnak vagy a feltűnő ruhának köszönhető.


Szűz

Hagyományosan a Szűz jellemzője a visszafogottság, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne szeretnének öltözködni. Igaz, ők a hangsúlyt nem a harsogó színekre vagy a feltűnőségre helyezik: titkuk a részletekben rejlik. Minden apróságra odafigyelnek, a kiegészítők, táskák, cipők és ékszerek mindig passzolnak a ruhával. Öltözékük olyan, ami soha nem megy ki a divatból.

85th Annual Academy Awards - Arrivals

Salma Hayek (1966.09.02) az Oscar partin is odafigyelt megjelenésére, táskája és fejdísze követi a ruha ornamentumát.

Mérleg

A Mérleg nők nem követik, hanem teremtik a divatot. Vénuszi jegy lévén nagyon fontos számára a kifinomult és elegáns megjelenés. Ruháik rafináltak, különlegesek és nőiesek. Színekben és anyagokban legfontosabb a harmónia. Bár különös gondot fordítanak az öltözködésükre, kisugárzásukkal még egy zsákba bújva is jól mutatnának. Előszeretettel öltöznek össze párjukkal, kísérőjükkel.

Catherine-Zeta-Jones-Oscars-2013

Catherine Zeta-Jones (1969.09.25) az Oscar gálán tökéletesen képviselte a mérlegi kiegyensúlyozottságot, még a ruha mintájában is eszményi a szimmetria.


Skorpió

A Skorpió nők szeretik provokálni környezetüket. Nekik nem kell hozzá nagyon nekivetkőzni vagy mindent megmutatni. Szexisségük ösztönös kisugárzásukban, titokzatosságukban, kiismerhetetlenségükben, megfejthetetlenségükben rejlik. Kedvelik a sötét vagy a kontrasztos színeket és a letisztult formákat. Úgy kerülnek előtérbe, hogy a háttérbe húzódnak.

oscar2013

Anne Hathaway (1982.11.12) az Oscar gálán ebben a halvány pink ruhában a mell- és hátrésszel tette emlékezetessé a fellépését.


Nyilas 

A Nyilas jegyű hölgyek hétköznapokon gyakran csak felkapják magukra azt, ami a kezük ügyébe akad, a kényelem és a sportosság fontosabb a divatnál. De alkalmakra szeretnek királylányosan, dekoratívan kiöltözni, sőt néha már túlzásba is esnek. Kedvelik a nagy mintákat, a fodrokat, a hullámokat, színekben pedig az uralkodói árnyalatok közül választanak.

amanda seyfried oscars

Amanda Seyfried (1983.12.03) szerencsére az Oscar gálán nem esett túlzásokba, olyan ebben az aranyos virágmintás ruhában, mint egy hercegkisasszony.


Bak

A Bak hölgyek jellemzője a visszafogott és kifinomult elegancia. Szeretik a méltóságteljes megjelenést, a tiszta és egyszerű formákat, de a márkás és drága darabokat sem vetik meg. Színekben, fazonban ők választanak a leggyakrabban klasszikus feketét. Idősebb korban egyre lazábbak lesznek, olyankor már a színesebb, játékosabb és spontánabb megjelenést is megengedik maguknak.

Sienna miller

Sienna Miller (1981.12.28) harminc felett a Golden Globe gálán már remekül ötvözi a klasszikus fazont a bohókás virágokkal.


Vízöntő

A meghökkentő és újító Vízöntők öltözködésében is megjelenik az individualizmus. Ők úgy tűnnek ki a tömegből, hogy mindig az ellenkező pólust képviselik. Ha mindenki feltűnő és divatos, ők visszafogottak. Ha mindenki hagyományosban van, biztosak lehetünk benne, hogy magukra öltenek valami extrémet. Stílusuk könnyed, kényelmes, kevert, de nagyon egyedi.

Jennifer-Aniston

Jennifer Aniston (1969.02.11) az Oscar gálán ezzel a nagyon egyszerű égőpiros ruhával tűnt ki a tömegből.


Halak

A Halak kedvelik a csillogó, sejtelmes modelleket, a romantikus, lenge, leomló ruhákat. Színekben az összemosódó, pasztelles árnyalatok, anyagokban pedig a lágy esésű szövetek jöhetnek szóba. Gyakran nincsenek tudatában elvarázsoló kisugárzásukkal, ezért húzódnak inkább a háttérbe, és ezért rejtőzködnek fátylakba, tüllökbe, áttetsző anyagokba.

emilyblunt

Emily Blunt (1983.02.23) a Golden Globe gálán olyan volt, mint egy mesefilmből életre kelt, csábító sellőlány.