Csillagok szerinti lakberendezés

Asztrológusunk, Balogh Eszter egyik kedvenc témája a  lakberendezés. Szerinte az életterünk nem csupán a keleti feng-shui elvek szerint rendezhető be, hanem a nyugati asztrológiát is segítségül hívhatjuk. Az otthon elsődlegesen a IV-es házhoz, a lakás kényelme pedig a Holdhoz kapcsolódik, de a horoszkópunk 12 háza a lakásunk különböző területeit is szimbolizálja. Egy Szűz aszcendens esetén lehet, hogy az otthonunk összképe letisztult és visszafogott, de a fürdőszobában a tüzes színeket és rafinált világítást részesítjük előnyben.

 

Kos – 1-es házkonyha5

Az 1-es ház, vagyis az aszcendens mutatja az otthonunkról kialakított első benyomást, az összbenyomást. Az otthonom én vagyok: vagány, rendmániás, high-tech-őrült, praktikumra törekvő. Az 1-es házhoz tartoznak a kapuk, a bejárati ajtók és az előszobák.

 

 

 

Bika – 2-es ház konyha3

A 2-es ház a Bika jegyével analóg, így a kényelmet és a bőséget szimbolizálja. Hangsúlyos a 2-es háznál: szeretünk birtokolni, és büszkén mutogatjuk azokat másoknak is. Ide tartozik továbbá a táplálás területe, vagyis a konyha, az éléskamra és a spájz.

 

 

 

 

 

 

 

Ikrek 3-as ház  otthon

A 3-as ház az Ikrek jegyével van összefüggésben, így a közlekedés és a kommunikáció tartozik hozzá, vagyis megmutatja, mennyire fontos az életünkben a televízió, a rádió, a számítógép vagy akár a postaláda. 3-as ház továbbá a lakás folyosói, közlekedői és lépcsőfordulói.

 

 

 

 

 

Rák –4-es ház  DG_Elizabeth9

A 4-es ház az otthonunk otthona, vagyis a privát lakosztályunk, legfőképpen a hálószobánk, ahova azért nem eresztünk be akárkit. Ez az élettér mutatja továbbá ragaszkodásunkat a családunkhoz és az emlékeinkhez, fotókhoz, tárgyakhoz. 4-es ház még a pince vagy az alagsor is.

 

 

 

 

 

Oroszlán – 5-ös ház  gyerekszoba3

Az 5-ös ház a kreativitás energiájának a megnyilvánulása, megmutatja, mennyire visszük bele otthonunkba az alkotást. Ide tartoznak továbbá a gyerekszobák, a játszószobák, azok a helyiségek, amiket kifejezetten az alkotáshoz (például festőszoba) rendeztünk be magunknak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szűz – 6-os ház  F&F Home_Blue Living_02_valid to 150412

A Szűzhöz és a 6-os házhoz tartozik a rend és a rendszerezés, a gardróbok, a tárolók, illetve a haszonépületek, mint a műhelyek, mosókonyhák, fészerek. Az otthon végzett munka területét is e szerint az energia szerint rendezzük be, vagyis ide tartozik a dolgozószoba vagy a dolgozósarok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mérleg – 7-es ház  DG_Elizabeth12

A 7-es ház a partnerünkhöz és a külvilághoz kapcsolódik. Ide sorolható a külvilág számára fenntartott élettér, elsősorban a nappali. Hangsúlyos 7-es ház esetén nagyon fontos számunkra, hogy mit gondolnak mások az otthonunkról, milyen benyomást keltünk bennük. Ide tartozik továbbá a házastárs fő tartózkodási helye is.

 

 

 

 

 

 

Skorpió -8-as ház  fürdőszoba

A Skorpió vizes jegye miatt a 8-as házban találjuk a vizesblokkokat. Ide tartozik a fürdőszoba, de az illemhelyek és a mellékhelyiségek is. Hangsúlyos 8-as háznál a szauna, a gőzkabin, esetleg a szabadtéri jakuzzi is fontossá válik a számunkra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyilas – 9-es ház nyilas

A Nyilas jegye az emelkedettséget képviseli, hozzá tartoznak az emeleti folyosók, illetve azok a területek, ahol magasabb eszmeiséggel kerülünk kapcsolatba. A tanulószobák, a könyvtárak is ide tartoznak. Erős 9-es házzal egy saját szentélyt, meditációs helyiséget is szívesen berendezünk magunknak.

 

 


 

 

 

 

Bak –10-es ház  F&F_GLOBAL_CASUAL_W_SHOT_tel

10-es ház az MC, a társadalom felé képviselt értékeinket mutatja, ezért a nappali helyisége, a szalon, illetve a lakás hivatalos helyiségei is hozzá tartoznak. Ha van házi irodánk, az is a 10-es ház analógiáját mutatja. A 4-es ház pincéjével szemben található a padlás és a tetőtér.

 

 

 

 

 

Vízöntő – 11-es ház  szoba

11-es ház az önmegvalósítás, az individualitás energiáját képviseli, megmutatja, mennyire merünk extrémek, egyediek lenni otthonunk berendezésében. Ehhez az életterülethez tartoznak a barátaink is, akinek hangsúlyos ez a ház, mindenképp fenntart barátainak egy vendégszobát.

 

 

 

 

 

 

Halak – 12-es ház  szoba3

A 12-es ház az elzárkózás, az álmodozás területe, ide tartoznak azok a területek, ahova szeretünk visszavonulni, magunkban lenni, feltöltődni. A 6-os házzal szemben itt nem a rend, hanem a káosz uralkodik, ezért ide sorolhatók a lomtárak is, de klasszikus értelemben az istállókat is ehhez a házhoz kapcsolják.

 

 

 

 

 

(fotó: H&M, F&F, Hephaistos)