Az első tízmilliószoros nap a 2013 as évben február 25 feb24

Címkék

Hasonló cikkek

Oszd meg

Az első tízmilliószoros nap a 2013 as évben február 25

 

 Asztrológusunk, Balogh Eszter írása a tízmilliószoros napról. Miért fontos, hogy tudjunk róla.

Holnapra, vagyis február 25-ére (21h28p) esik a hónap teliholdja, ami egyben a tibeti holdújév első teliholdja is. Míg nyugaton mindenféle negatív jelzővel illették ezt a holdat – Vihar, Kis Éhínség,  Hó és Jég – addig keleten az újjászületés ígéretét látták benne.
Kínában Bimbózó Hold a neve, a tibeti tradíciók szerint pedig erre a napra esik az első “tízmilliószoros” teremtő nap – vagyis a Vajmécses Fesztivál (Chötrul Düchen).
A lámpásokat hagyományosan jakvajból készítik, mindenféle motívummal díszítik, és ezek világítanak a fesztivál éjszakáján.

Második kapu: teremts szívből!

Teremtő napokon – ezt már szinte minden nyugati ember kívülről fújja – minden szavunk, gondolatunk, cselekedetünk tízmilliószoros erővel hat, és hat vissza ránk.
A vallások és kultúrák eklektikájának (néha zűrzavarának) a korát éljük, amikor innen is, onnan is ránk hullik néhány morzsa, amit akarva-akaratlanul beépítünk a mindennapokba.
Rettegtünk már a maják jósolta világvégétől, figyeltük Nostredamus intelmeit, és újabban együttes erővel kívánjuk a buddhista ünnepnapokon a boldogulásunkat.
Legtöbben valódi alapok nélkül, pusztán a médiának köszönhetően kerülünk kapcsolatba ezekkel az információkkal, de nem is kell feltétlenül beleszületni ezekbe a tanításokba, hiszen bármi, ami felé figyelmet (energiát) fordítunk, az életünk részévé válik.
S lássuk be, ártani semmiképp sem áthat, ha legalább egy-egy kivételes napon igyekszünk uralkodni szavaink, gondolataink, tetteink felett.
Ha észrevesszük, hogy mi magunk teremtjük a valóságunkat pusztán azzal, ahogyan látjuk a világot, vagy azzal, amit másoknak vagy másokról mondunk, vagy épp azokkal a dolgokkal, amiket teszünk.

Bár a teremtő-nap keletről ered, a nyugati asztrológia képlete is fantasztikus teremtő energiákat mutat. (Ez nem meglepő, hiszen minden-egy, mind-egy, melyik irányból ered.)
A Neptunusz a Halak 3. fokára lép, ahol a Formalhaut és a Sadalmelik állócsillagok találkoznak. Ez az a pont, ahol a Déli Hal szája (Hum al Hut) elnyeli az áldást, amit a Vízöntő a Király szerencsecsillagán (Al Sa’d al Malik) keresztül áraszt rá.