Tippek a Tízmilliószoros nap sikeréhez

A buddhista vallásban négy olyan kiemelt ünnep van, amit nyugaton „tízmilliószoros” teremtő napként ismerünk.

Ezek közül ebben az évben holnap (2015. november 3-án) lesz az utolsó.

 

Ezeken a napokon az Univerzum energiái karmikus katalizátorként működnek: felerősítenek minden gondolatot, érzést, cselekedetet. Ez egyaránt igaz a negatív és pozitív viszonyulásokra!

A tízmilliószoros napok erejét az adja, hogy ilyenkor a buddhista hívők együtt, egyszerre imádkoznak. Így létrejön egy magas szintű rezgés, egy tiszta frekvencia, amire bárki “rákapcsolódhat”. Függetlenül attól, hogy szándék nélkül, magáért az elmélyülésért tesszük ezt vagy egy-egy élethelyzet megoldásáért imádkozunk.

nap2

Ha nem tudjuk, hogyan „lássunk neki” életünk megváltoztatásának, íme egy kis segítség:

 

A teremtés tíz lépése

 

1 – Tudd, hogy mit akarsz

A teremtés mágikus folyamata azt jelenti, hogy gondolataiddal, érzéseiddel a láthatatlanból a láthatóba manifesztálsz. Mindent, még a negatívumokat is! Ezért, ha bármilyen változást szeretnél, konkrét, letisztult elképzelések kellenek. A “történjen már végre valami” nem ilyen kívánság. A tudatos teremtés így hangzik: “Legyen világosság!” – vagyis adj nevet a vágyaidnak, lásd magad előtt azt, amit szeretnél.

 

2 – Oszlasd el a kétségeidet

A félelem, a hitetlenség elbizonytalaníthat, főleg, ha nem teljesülnek azonnal az elképzeléseid. Pedig minden, ami belőled, szívből fakad, jó irányba visz, hiszen nálad jobban ki tudhatná, mire van szükséged? Épp ezért az egyetlen hang, amire hallgass, az a szíved hangja, ami a megérzéseken, az álmaidon keresztül üzen neked. Legyél odaadó saját magaddal és bizalommal teli az élet iránt.

3 – Hagyd, hogy a dolgok beérjenek

Mindennek, még a vágyaid beérésének is idő kell. Minél nagyobb fát álmodtál magadnak, annál több idő. Ha egy zsemlét szeretnél, csak elmész a boltba, megveszed, megeszed – hipp-hopp teljesült a kívánság. De ha saját pékséget szeretnél, ahhoz bizony hosszabb út vezet. Siker a befektetett energia függvénye. Türelmesen tedd a dolgod.

 

4 – Teremts rendet magadban

A spirituális gondolkodással gyakran együtt jár az, hogy felborul az egyensúly, és megfeledkezünk a fizikai-anyagi világ fontosságáról. Pedig ha ott rend van körülötted (egzisztenciális biztonság épp úgy ide tartozik, mint az, hogy nem hagyod figyelmen kívül a tested jelzéseit), van egy hátországod, amire támaszkodhatsz, ahonnan erőt meríthetsz.

 

5 – Legyél nyitott a változásra

A tudatos gondolkodás rugalmas és alkalmazkodó. Megálmodja a vágyait, majd mint egy léggömböt, szélnek ereszti. A te dolgod a céljaid meghatározása, az odavezető utat ne akard kijelölni. Hagyd, hogy “felülről” vezessenek. Lehet, hogy van még mit tanulnod, mielőtt eléred őket. Lehet, hogy fel kell nőnöd önmagadhoz.

 

6 – Határozd el magad

Ha fél szívvel vagyunk jelen a folyamatban (hisszük is, nem is / akarjuk is, nem is), válaszúton találjuk magunkat, ahol mindig felüti a fejét a kísértés. Akad egy rövidebb, kényelmesebbnek ígérkező megoldás. De ne feledd, a fél szív csak féleredményekhez vezet. Ne vitatkozz és ne alkudozz magaddal: tarts ki a mágikus döntésed mellett.

 

7 – Bármi történik is, tartsd az irányt

Ha meginogtál, szedd össze magad, ha letértél az útról, akkor gyorsan találj vissza az élettervedhez! A sikerhez az kell, hogy a mindennapi energiáiddal megfelelően gazdálkodj, ne forgácsold szét magad bizonytalankodással, kapkodással. Ez az itt és most hatalma, vagyis az egyensúly, a figyelem és a kitartó fegyelem összjátéka.

 

8 – Kerülj magaddal is egyensúlyba

Az őszintétlenség (magaddal szemben is), a másoknak megfelelni akarás, a képmutatás miatt felborult belső harmónia kiegyenlítése rengeteg energiát felemészt. Válaszd le magadról ezeket a súlyokat. A világ téged tükröz, minél őszintébb, hitelesebb képet mutatsz, annál tisztább és fényesebb lesz a külvilág visszatükröződése is.

 

9 – Figyelj befelé

Ez egy küszöb-állomás, mielőtt átlépsz az új, magad teremtette világba, zárd le a múltat, és lásd pontosan, élesen a jövőképedet. Ismerd fel az értékeidet és rögzítsd a tapasztalatokat. Ne sajnáld az időt a befelé figyelésre, a meditációra, a szemlélődésre.

 

10 – Emelkedj a sorssal

Elérkeztünk a sorsfordító pillanathoz.

Ha érzékeny és szenzibilis vagy a változásokra, észreveszed a lehetőségeket. Ne hagyd, hogy elússzanak melletted. Reagálj. Ragadd meg. Merj igent mondani, merészen cselekedni.

nap